League of Legends

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Само што ја изиграв најлудата партија до сега, цело време тепање на mid, интересни типци беа уште од самиот старт сите 5на на средина, истои ние, и цело време тепање. Еве сликиче, пола од тие асистенции КС ми направија:icon_lol:
Толку беше луда партијата што и Сорака направи 5 убиства.:icon_mrgr:
Прегледај го приврзокот 48182

Иначе дојде време да купувам рунес за атак, ме интересира ваше мислење и како да ги склопам нив за најдобар атак, еве една слика да ми кажете дали е добро вака:
Прегледај го приврзокот 48183
Моментално имам 7200 ип поени, и уште малце да качам 20 лвл.
Зависи каков атак сакаш. Magic или Physical?
Ако сакаш физикал земи :
9x flat attack damage marks (205 ip)
9x flat armor seals (205ip)
9x flat magic resist glyphs (205ip)
3x flat attack damage quints (1025ip)

Цел сет ке те чини 8610ip и ке можеш да го користиш на 95% од ад(физикал демиџ) хероите.

Ако сакаш за меџик демиџ пиши пост па ке напишам утре , ме мрзи да пишувам сега , касно е :D

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
Ај пиши утре ако не те мрзи AP и AD runes што би се користеле за 90% од хероите. :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Само што ја изиграв најлудата партија до сега, цело време тепање на mid, интересни типци беа уште од самиот старт сите 5на на средина, истои ние, и цело време тепање. Еве сликиче, пола од тие асистенции КС ми направија:icon_lol:
Толку беше луда партијата што и Сорака направи 5 убиства.:icon_mrgr:
Прегледај го приврзокот 48182.
Исто една партија при избор некој спомна ајде сите смајт и промоут и сите средина,и сите по умот негов :D.Турнавме две кули али толку беше максимумот пошо никој средина не напушти а педерчиња од противнициве напати туркаја кули горе и долу и нормално ти левел 8 тој 12 се кренал :D.

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ај пиши утре ако не те мрзи AP и AD runes што би се користеле за 90% од хероите. :)
За сите АП херои ги користам следниве руниња:
9х Флет Спел пен.
9х МП5 пер лвл
9х АП пер лвл
3х Флет АП;
а за АД:
9х армор пен / флет АД
9х армор
9х меѓик ресист.
3х армор пен / флет АД

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
За АД тие од постот погоре.

За АП:

9x Magic penetration marks (410ip)
9x Flat mana regeneration/5sec seals(205ip) (или ако играш кастери кои не користат мана како кеннен, влад итн земи 9x health per level seals .
9x Flat magic resist glyphs (205ip)
3x Flat ability power quints (1025ip)

Цел сет 10455ip.

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|
Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
За АД тие од постот погоре.

За АП:

9x Magic penetration marks (410ip)
9x Flat mana regeneration/5sec seals(205ip) (или ако играш кастери кои не користат мана како кеннен, влад итн земи 9x health per level seals .
9x Flat magic resist glyphs (205ip)
3x Flat ability power quints (1025ip)

Цел сет 10455ip.
Едно прашање: Зошто користиш magic resist glyphs? AP per lvl се многу подобри за кастери...

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Едно прашање: Зошто користиш magic resist glyphs? AP per lvl се многу подобри за кастери...
Зато што ап кастерите се играат мид и 99% е сигурно дека ке бидеш против aп кастер на мид лејн. Многу полесно ке ги добиваш трејдовите со меџик ресист отколку со мал додатен ап .

H

HoT IcE

Гостин
Зависи каков атак сакаш. Magic или Physical?
Ако сакаш физикал земи :
9x flat attack damage marks (205 ip)
9x flat armor seals (205ip)
9x flat magic resist glyphs (205ip)
3x flat attack damage quints (1025ip)

Цел сет ке те чини 8610ip и ке можеш да го користиш на 95% од ад(физикал демиџ) хероите.

Ако сакаш за меџик демиџ пиши пост па ке напишам утре , ме мрзи да пишувам сега , касно е :D
Интересен е сетов, фала многу, најверојатно вака ќе го правам, па ќе ви ставам овде слика.
Иначе според тебе како е подобро да го правам, физикал или меџик?
Најчесто играм херои како Гарен, Мастер Ји, Форчун, во план сум да го земам Грејвс, Варус.

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Интересен е сетов, фала многу, најверојатно вака ќе го правам, па ќе ви ставам овде слика.
Иначе според тебе како е подобро да го правам, физикал или меџик?
Најчесто играм херои како Гарен, Мастер Ји, Форчун, во план сум да го земам Грејвс, Варус.
За сите тие херои ти треба физикал и сите ке можеш да ги играш со тој сет :)

Kajgana Shop

На врв Bottom