"Огласи" за работа

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во Мавровка и вакво име, сигурно стојат албанци зад ова. Незнам што да ти речам, ако си по професија доктор, технолог и инжињер не ти треба агенција, сам аплицирај си.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.879
Поени од реакции
6.936
Ви се молам видете го “огласов“:
http://www.vrabotuvanje.com.mk/job-advert/grafichki-dizajner/1506

Се бара ГРАФИЧКИ дизајнер со посебно нагласено барање за познавање и искуство со програми за видео-обработка....

:facepalm:

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Во Мавровка и вакво име, сигурно стојат албанци зад ова. Незнам што да ти речам, ако си по професија доктор, технолог и инжињер не ти треба агенција, сам аплицирај си.

bev pravev moabet i mi objasniva se megutoa se mislam da ne se raboti za prevara

iznajmena kancelarija 2 luge
ni objasni deka na start davas 300 evra za da go plati patot covekot sto ti gi nosi dokumentite vo germanija za da te primat potpisuvas dogovor zaveren na notar deka vo rok od 2 godini odkoga ke mu gi dostavis dokumentite mora da ti najde rabota dokolku ne ti najde rabota vo germanija za 2 godini ti gi vraka tie 300 evra sto si mu gi dal

mi mirisa na prevara ke mu dades dokumenti ke mu dades pari i dve godini ke cekas da ti se javi da ti najde rabota demek ke sedis miren dve godini so nadez deka ke ti se javi a posle tie 2 godini odi pa najdi go ili pa dokazi deka te izmamil......
zeznato e ako ima nekoj iskustvo so ova neka mi objasni ili pa sto otisol taka
a i da 2 plati odkogo ke te vrabotat mu sleduvaat nemu kako provizija sto ti ja nasol ''rabotata''

agencijata se vika varius

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Чудна агенција оваа, дај ми мене 300 евра за 5 години ќе ти најдам работа во Германија :)
Ми нема смисла ова и мене ми мириса на превара. Ако ги познава некој нека ги откуца на темава.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Зарем е можно вакви фирми да имаат и официјална канцеларија? Абе што прават инспекцииве работат ли нешто или само у наплата се :confused:

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Фиксна превара. Дај сега 300 евра ако не ти најдам работа за 2 години ке ти ги вратам. Дури и да не здипли некаде и да ти ги врати парите тој две години ке ги користи твоите пари и нема да ти даде ништо за тоа. Десетина будали да платат и ете добри пари од камата.
Плус му следуваат две плати, значи не работи за одредена фиксна сума како повеќе компании туку првите две плати. Некој може работи за 3.000 евра месечно, некој може за 500 евра.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
http://www.rabota.mk/агенција-вариус-посредува-за-вработу

Агенција Вариус посредува за вработување во Германија за високо стручни кадри, како и за градежништво, угостителство 078/ 807 213

Dali nekoj ima aplicirano.... nekoj nesto da kazi za taa agencija ?
vo taa agencija bev i toa mi go rekoa mu davas 300 evra i dokumenti i cekas od 6 do 24 meseci da ti najde rabota jas mislam deka e prevara vo mavrovka se naoga bev i vidov so prevaranti se bar jas taka mislam i plus dokolku ti najde rabota 2 plati nemu mu sleduvaat odkoga ke pocnes da rabotis

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.412
vo taa agencija bev i toa mi go rekoa mu davas 300 evra i dokumenti i cekas od 6 do 24 meseci da ti najde rabota jas mislam deka e prevara vo mavrovka se naoga bev i vidov so prevaranti se bar jas taka mislam i plus dokolku ti najde rabota 2 plati nemu mu sleduvaat odkoga ke pocnes da rabotis
Значи ако е сериозна агенцијата, работата треба да ти ја најде бесплатно (пошто немачкиот работодател треба да му ја плати провизијата) и да чекаш околу 2 месеца.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Гледам често бараат агенти за недвижности , знае некој што точно и како се работи ? ( не да ми каже сеа : па идеш и станови продаваш ) зашто кај често гледам дури една агенција бара агенти БЕЗ искуство а нуди фиксна плата плус процент
ЊТФ

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Гледам често бараат агенти за недвижности , знае некој што точно и како се работи ? ( не да ми каже сеа : па идеш и станови продаваш ) зашто кај често гледам дури една агенција бара агенти БЕЗ искуство а нуди фиксна плата плус процент
ЊТФ
http://forum.kajgana.com/threads/Агенција-за-недвижности.39959/

Kajgana Shop

На врв Bottom