Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ок ќе ставиме таква, мада таа е GTX, не GTS

Го едитирав горниот пост, + 500 денари доаѓа.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Дали стариот кертриџ да го напунам со боја, некои фотокопирници ми нудат таква опција за мали пари? Треба да ставам нов кертриџ Canon 510 Black PG-510 , но немаат па дали да ги чекам да добијат или стариот да го напунам со боја?

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Дали стариот кертриџ да го напунам со боја, некои фотокопирници ми нудат таква опција за мали пари? Треба да ставам нов кертриџ Canon 510 Black PG-510 , но немаат па дали да ги чекам да добијат или стариот да го напунам со боја?
Од мое искуство со полнење кертриџи од пред едно 5-6 години би ти рекол чекај си да донесат. Ако не донесат сигурно има некоја универзалка што ќе одговара на принтерот.

Од полнети кертриџи двата принтери што ги имав станаа виножито. Еднаш со обичен селотејп ми ги скрпија. :icon_lol:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Поради тоа што видов повеќе вакви расцепкани теми, мислам дека е фино да има една ваква "главна" тема, каде што ќе може да прашаме, односно да побараме да ни препорачаат некое парче хардвер коешто сакаме да го купиме, до некоја одредена цена. Ќе треба и нели да се каже извор на информацијата (дали е од лично искуство, слушање пофални зборови од некој пријател, итн...).

Еве конкретно јас би сакал некој да ми препорача некој LED монитор, 19" - 22", со цена од 7-9000 денари. Фала однапред :).

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

не ја виде оваа 10 години стара тема или се правиш на тошо

Член од
6 февруари 2010
Мислења
14
Поени од реакции
1
Здраво, ми треба некоја интернет страна од кај што можам да купам батерија за лаптоп преку paypal. Амазон не прават испораки во Македонија, а на dx.com ја нема бараната батерија. Па доколку некој знае некоја таква страна би бил благодарен ако ја сподели :).

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Здраво, ми треба некоја интернет страна од кај што можам да купам батерија за лаптоп преку paypal. Амазон не прават испораки во Македонија, а на dx.com ја нема бараната батерија. Па доколку некој знае некоја таква страна би бил благодарен ако ја сподели :).
www.ebay.com (www.ebay.co.uk). Исклучиво со PayPal се плаќа.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Пошо ми здосади мојот лаптоп:
eMachines e443
AMD Dual Core C-50 @ 1.00GHz
4GB DDR3 ram
radeon HD 6250
320GB HDD WD
И сакам сеа нешто со посилен процесор да си зеам, а понекад коа ќе ми се приигра некоја игра да ја играм и неа...Не играм ја многу игри, обично само еднаш-двапати ќе ја упалам и тоа по саат време и после ја бришам... Поише ми е да ми биде добар у апликации..

И сеа, ќе го продадам овој и сакам да купам нов до 20-23.000 (не повеќе)
Дали овој е добар?
http://www.set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=37310
Ми се свиѓа затоа што убаво изгледа и како што ми кажаа у СЕТ: Со асус нема грешка. Се мислев и овој да го зеам:
http://www.set.com.mk/Proizvod.php?vrednost=10&grupa=19&si=37351
Али освен процесорот што е за 100 мегахерци побрз, ништо друго не гледам боље кај него...

Хелп?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
eMachines e443
4GB DDR3 ram
radeon HD 6250
320GB HDD WD
И сакам сеа нешто со посилен процесор да си зеам, а понекад коа ќе ми се приигра некоја игра да ја играм и неа...Не играм ја многу игри, обично само еднаш-двапати ќе ја упалам и тоа по саат време и после ја бришам... Поише ми е да ми биде добар у апликации..

Дали овој е добар?
Ми се свиѓа затоа што убаво изгледа и како што ми кажаа у СЕТ: Со асус нема грешка. Се мислев и овој да го зеам:
Али освен процесорот што е за 100 мегахерци побрз, ништо друго не гледам боље кај него...

Хелп?
x501a е без оптички драјв, знаеш ? Многу добар дизајн и изработка има, ако не ти пречи зимај го ако не земи го ејсерот

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
eMachines e443
4GB DDR3 ram
radeon HD 6250
320GB HDD WD

Дали овој е добар?

Хелп?
Што разлика ќе осетиш со овие од emachine што го имаш? Минимална. Ако сакаш нешто подобро оди на поскап лаптоп над 20 илјади со i3, i5 или слично.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
x501a е без оптички драјв, знаеш ? Многу добар дизајн и изработка има, ако не ти пречи зимај го ако не земи го ејсерот
Тоа ми пречи, нема да го земам тогаш :D Озбилно, ја со цедиња до ден денес многу работам...

Што разлика ќе осетиш со овие од emachine што го имаш? Минимална. Ако сакаш нешто подобро оди на поскап лаптоп над 20 илјади со i3, i5 или слично.
Па, ваљда некоја разлика ќе осетам...Пошто сепак станува збор за процесор со скоро 2GHz, односно дупло побрз од овој..Или се лажам?

Ако има некој за 21.000 со i3, би го земал...Купилаптоп се добри?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Тоа ми пречи, нема да го земам тогаш :D Озбилно, ја со цедиња до ден денес многу работам...

Па, ваљда некоја разлика ќе осетам...Пошто сепак станува збор за процесор со скоро 2GHz, односно дупло побрз од овој..Или се лажам?

Ако има некој за 21.000 со i3, би го земал...Купилаптоп се добри?
Не заебавај, c-50 ? 1 GHz тоа е тиња од процесор, дигитроните во денешно време имаат бољи процесори, 815 и 820 се каде каде подобри процесори, инаку најевтина и3 ти е 23 000 или 23 990 не сум баш сигурен, купилаптоп, refurbished, ако сакаш земај таков

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Не заебавај, c-50 ? 1 GHz тоа е тиња од процесор, дигитроните во денешно време имаат бољи процесори, 815 и 820 се каде каде подобри процесори, инаку најевтина и3 ти е 23 000 или 23 990 не сум баш сигурен, купилаптоп, refurbished, ако сакаш земај таков
Разбирам но зборот ми е да земе нешто асално и да му трае подолг период а не за година 2 пак да бара нов лап топ.

Kajgana Shop

На врв Bottom