DarkoG
Better then ever before.
- Член од
- 19 август 2008
- Мислења
- 701
- Поени од реакции
- 81
матична и процесор = 4000 денари.Колку пари имаш на расплоагање, (максимум) и колку ќе те чинаат овие делови?
исто за двете комбинации
матична и процесор = 4000 денари.Колку пари имаш на расплоагање, (максимум) и колку ќе те чинаат овие делови?
Кои делови ги имаш во моментов на располагање?матична и процесор = 4000 денари.
исто за двете комбинации
во моментов немам ништо од нив, но сакам да направам паметен избор за да купам едни од нивКои делови ги имаш во моментов на располагање?
Не ме разбра, како ќе правиш компјутер само од матична и процесор? кај ќе најдеш рам, напајање, графичка и слично, имаш некои стари делови останато?во моментов немам ништо од нив, но сакам да направам паметен избор за да купам едни од нив
графичка ќе купам ддр5 , до 3000 денари настаро ќе барамНе ме разбра, како ќе правиш компјутер само од матична и процесор? кај ќе најдеш рам, напајање, графичка и слично, имаш некои стари делови останато?
Не се замарај со стари конфигурации, не вреди да улагаш во тој процесор/DDR2 рам.графичка ќе купам ддр5 , до 3000 денари настаро ќе барам
напојување имам едно 450W АТX , куќиште исто така
рам ќе земам ddr3 4или 8гб.
јок брат,немам пари до 6000 ми е буџетот за матична рам и процесор, без графичка ете матичната нека биде со интергрирана графичка , па ко ке соберам едно 3-4 иљадарчиња ке земам и графичкаНе се замарај со стари конфигурации, не вреди да улагаш во тој процесор/DDR2 рам.
Сакаш ли да направиме една малце поскапа од таа ама едно 2 пати помоќна и поефикасна?
За 6000 се прави конфигурација, т.е. се зима процесор рам и матична, сакаш ли?јок брат,немам пари до 6000 ми е буџетот за матична рам и процесор, без графичка ете матичната нека биде со интергрирана графичка , па ко ке соберам едно 3-4 иљадарчиња ке земам и графичка
па може , ајде да видам.За 6000 се прави конфигурација, т.е. се зима процесор рам и матична, сакаш ли?
1. CPU - Intel Celeron G530па може , ајде да видам.
1. CPU - Intel Celeron G530
2. MB - Asus P8H61-MX/SI
3. Value - 2GB DDR3 1333MHz 256MX64 PC1333 X2
Се на се, 2600 + 2400+ 1050 = 6050 + попуст за плаќање во готово = околу 5600...
Далеку подобар избор од таа конфигурација со Core 2 duo.
Повеќе се со ОХО лепак прилепени А и што очекуваш од целерон?чисто питање, овие новиве целерон шо се на SB(мислам и некој пентиум видов, или некое слично име на SB), дали се со две вистински јадра или другото е HT?
2 јадра 2 трида - немаaт HT, ама за парите се ѕверови.чисто питање, овие новиве целерон шо се на SB(мислам и некој пентиум видов, или некое слично име на SB), дали се со две вистински јадра или другото е HT?
А и што очекуваш од целерон?
тоа ми беше питање, дали ја имаат истата репутација ко претходните целерон, т.е срање.Повеќе се со ОХО лепак прилепени А и што очекуваш од целерон?
Aбсолутно не.тоа ми беше питање, дали ја имаат истата репутација ко претходните целерон, т.е срање.