Едно питање... дали има автобуска линија до аеродромот? Без разлика дали од ЈСП или од некоја приватна фирма. Мислам дека некој имаше напишано во некоја тема, ама не можам сега да најдам.
Добро јас гледам шоферот во автобусот пуши цигара ?Нешто ми падна в‘ очи на едни слики кај шо налетав...ЈСП почнале со купување возила од Запад на старо? Па и на гас
Или им дале овие од Ван Хол промотивно, ма да не вервам, не е нов автобус...и не научија да користат дисплеи и не научија...
И нешто ново кинеско, нов материјал за демолирање и кршење
Дел од Саносите С-215 од 1998/9 на МАН основа изгледа почнати на обнова, ќе возат уште 7-8 години, јаки се само уште клима да им турат
Гледај на сликите - уште се нерегистрираниТие мали говна кинески немаат пројдено хомологација и не ми е јасно како ги возат...
Имам видено еден регистиран ама не во скопје во друг градГледај на сликите - уште се нерегистрирани
Во летниот период, на многу приградски линии се користат минибуси и сега (жолти мали комбиња), каде обично пренесуваат патници од некое подалечно село до друго, кое е поврзано со приградска линија, која функционира во летниот период. Типичен пример се селата на Скопска Црна гора.Која е целта на минибусиве? На редовни линии планираат да ги пуштат?
Klasicna fotomontaza de da go butnat rejtingot na JSP a i ovoj soferov so cigara bozem sofer na tamce eSomnitelno Lice*, ваква петка немам видено, а се возам речиси секој ден бар по два пати со петка... Можда ја имаат земено само за тестирање
Лош ти е тајминготИначе што е работава со автобусите многу каснат. Еве на пример кога одам на факултет 57ца по пола саат ја чекам, а од другата страна 5 поминуваат истото е и кога се враќам. Или па ќе ја чекам 15-20 тина минути гледам дека не иде и таман ќе тргнам да си одам ете ја ме надминува.