ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Па не давај..самата држава ни функционира така да се иде на сила и да гледаш да се 'протнеш'...така да и ние мора да се адаптираме на тоа

Деца ај бе пораснете веќе.

Епа пријател и ја идам до теретана, одалечена ми е 3-4 км до душа и идам пешки иако иам слободна (другарот со кој идам нема) .
А за ова со пливањево се извади малце ај и ја имам пливано и знам како идат тие работи кај нас, комшиката моја ќе иде на олимпијада сеа и колку што имаат нејзините пари фрлено на неа толку нема Абрамович во Челзи.

Напротив, ич не сум стиснат ама неќам за автобуси да плаќам
Ако не сакаш да плаќаш - оди пешки, as simple as that.
Зошто мислиш дека некој е должен бесплатно да те вози зашто си плаќал за теретана? Задолжително е одење во теретана? Државата е должна да ти плати превоз до таму? Кај ти е логиката?
Од вакви стиснати газови ми се гади.

Дечко плаќам за теретана, пливање тренирам и тоа плаќам членарина+ секој влез се наплаќа и што уште не па и за автобус да плаќам

Епа сакаш да работиш на себе, тогаш ќе те чини. И јас се бавев со сите овие работи + велосипед возев па штедев на други работи за да си го овозможам ова. Така да еве дента пиј едно кафе помалце ама барем не се срами по автобуси кога ќе те фати контрола да му се сневиди.

lol 30 denari, ako se od novive zeleznive gi frlam :D

Ако не сакаш да плаќаш - оди пешки, as simple as that.
Зошто мислиш дека некој е должен бесплатно да те вози зашто си плаќал за теретана? Задолжително е одење во теретана? Државата е должна да ти плати превоз до таму? Кај ти е логиката?
Од вакви стиснати газови ми се гади.
Неписмена ташк'ија, што друго да ти кажам

Картата да ја платиш кога исто ќе ги третираат албанците и кога ќе превземат нешто против кражбите во автобусите, ако не превземат нека бркаат работа.
Пун ми курац од вакви мислења веќе... Струја (инсерт_било_каква_сметка_тука) може да се плаќа, без разлика на тоа што половина од албанците можеби не плаќаат за неа, у реду им е на сите тоа изгледа, но автобус не. Зошто? Затоа што албанците не ги третирале исто ко македонците. :tapp:
А неписмениов Биљбиљ што најверојатно ќе избегне казна, и тој ли спаѓа во албанците? И македонците и албанците избегнуваат казни, некои повеќе некои помалку. Ќеф ми е за сите оние што плаќаат казни без разлика на националноста, а најмногу за оние кои глумат лудило како: „еј незнаев дека слободнава не ми важи летно време“, „незнаев дека треба да имам 62 години за да се возам бесплатно во вторник и петок (а жената едвај 50 наполнила)“ и слично.

Пун ми курац од вакви мислења веќе... Струја (инсерт_било_каква_сметка_тука) може да се плаќа, без разлика на тоа што половина од албанците можеби не плаќаат за неа, у реду им е на сите тоа изгледа, но автобус не. Зошто? Затоа што албанците не ги третирале исто ко македонците. :tapp:
А неписмениов Биљбиљ што најверојатно ќе избегне казна, и тој ли спаѓа во албанците? И македонците и албанците избегнуваат казни, некои повеќе некои помалку. Ќеф ми е за сите оние што плаќаат казни без разлика на националноста, а најмногу за оние кои глумат лудило како: „еј незнаев дека слободнава не ми важи летно време“, „незнаев дека треба да имам 62 години за да се возам бесплатно во вторник и петок (а жената едвај 50 наполнила)“ и слично.
Неписмена Таш'кија:tapp:

Дечко плаќам за теретана, пливање тренирам и тоа плаќам членарина+ секој влез се наплаќа и што уште не па и за автобус да плаќам
да бе, те подржувам, јас еве купувам леб, ама месото го крадам, кај за леб давам пари, па и за месото ли треба да плаќам??:tapp: абе брука :facepalm: резил:facepalm:

Другар, потполно те поддржувам. За сите неинформирани, ЈСП е лоповска фирма со огромна превработеност напикана со партиски војници, така да шверцај се ич не му ја мисли, не заслужуваат да им платиш. Значи ти преку ДДВ и други даноци им плаќаш на ЈСП, така да нема потреба два пати да им плаќаш.

Инаку до пред 10 и повеќе години превозот со автобус бил многу поевтин, но него го вршеле приватници и имало конкуренција. Тогаш на партиите им текна дека преку ЈСП можат да перат пари и да вработуваат колку сакаат, им ги земаа на приватниците најпрофитабилните линии и им ги дадоа на ЈСП. И така се формира монопол онаму каде што монопол немаше.
И покрај постојаните донации во автобуси, пари и високи цени затоа што се монопол ЈСП и понатаму работи со загуби, загубите им ги покрива град Скопје.

http://bukvar.mk/news/najgolemi-zag...o-skopje-se-jsp-i-gradski-parking?newsid=Smtm

Ретко кој јавен превоз во светот работи без субвенции од градот/државата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom