A
Advokatisce
Гостин
дај живнете ја малце темава. Тие што полагале нека кажат какви прашања се поставуваат и какви одговори се бараат, кој како испрашува и сл.
Да, и мене ми беше логично дека ако на пр пишува некој закон од 2005, а има 10 измени, и пречистен текст, дека би требало само пречистениот, без да ги гњавиш сите 10, али глеам има и многу глупости- Деловници, одлуки на уставен, отров.Саше следи си ја програмата и не навлегувај во детали. Потсети ме на фб да ги најдам да ти ги пуштам сите скрипти, ке ти се најдат. јас ебан деловник не најдов ниту читнав за правосуден.
А што се однесува до законите секогаш барај си ги пречистените текстови. И не му ја мисли многу, какви идиоти полагаат ти нема да положиш. Нити правосудниот не е тоа што беше.
Еј ќе може да ми ги пратиш и мене скриптите?Саше следи си ја програмата и не навлегувај во детали. Потсети ме на фб да ги најдам да ти ги пуштам сите скрипти, ке ти се најдат. јас ебан деловник не најдов ниту читнав за правосуден.
А што се однесува до законите секогаш барај си ги пречистените текстови. И не му ја мисли многу, какви идиоти полагаат ти нема да положиш. Нити правосудниот не е тоа што беше.
Пуштај пуштај се што треба да помогнам на колегитеЕј ќе може да ми ги пратиш и мене скриптите?
Да ти пуштам ПП со мој маил?
саше ај не симињњај закони, јас мисла мдека ги имама во средена верзија сите пречистени текстови директно симнати од академика. ке се најдеме на усб ке ти ги дадам. Да не се мучиш, овде се ти е средено цакум пакум, по предмети.Да, и мене ми беше логично дека ако на пр пишува некој закон од 2005, а има 10 измени, и пречистен текст, дека би требало само пречистениот, без да ги гњавиш сите 10, али глеам има и многу глупости- Деловници, одлуки на уставен, отров.
Исто ме загрижува да не ја сменат пред да се полага негде јануар, февруар, па да го јадам.
А за праќање слободно пушти ми, еве 2 саата симињам 10 закони и нивни измени од службен весник, башка треба да глеам за сите да не има пречистени текстови, тоа од утре башка работа
Фала Орце.
Што значи преовладува логиката дека сепак ако во програмата има закон на пр. од 2005 а сеа има пречистен текст, треба пречистениотПуштај пуштај се што треба да помогнам на колегите
--- надополнето: 20 август 2012 во 00:47 ---
саше ај не симињњај закони, јас мисла мдека ги имама во средена верзија сите пречистени текстови директно симнати од академика. ке се најдеме на усб ке ти ги дадам. Да не се мучиш, овде се ти е средено цакум пакум, по предмети.
Инаку ако планираш да полагаш правосуден во февруари ( што ти е најпаметно) не да ти е ран оза учење и воопшто размислување. Закони се мењаат, програмата може џабе си го губиш времето, пушти си филмче икулирај. Може и кафе да испиеме да ти објаснам шо како, мене многу ми помогна коа седнав на кафе со некој шо полагал коа ми кажа шо како е.
За ова сакам да прашам кога ќе поалгам- на колку делови и денови е полагањето? Како се распоредени предметите?Се надевам до април ќе бидам спремен...(барем условот да го фатам)![]()
Испитот е составен од 5 дела од кои во првиот ден се полагаат кривично и уставно а во вториот дел се полагаат трудово граѓанско и трговско. Услов за да поминеш е да положиш три испита.За ова сакам да прашам кога ќе поалгам- на колку делови и денови е полагањето? Како се распоредени предметите?
Другите испити (не дај боже да останат)Значи можам да положам 3 или 4, а другите? Наредна сесија или после неколку денови? Лелеее многу прашања произлегоа од ова![]()
таа е програмата нема да ја сменат така ми рекоа во мин за правдаЗдраво колеги ..со среќа на сите што ќе полагаат![]()
ме интесира ако може некој да ми каже за какви скрипти станува збор ??????....јас учам само од законите и по прашањата од програмата 2010... се надевам дека нема да ја сменат
....требаше за во октомвриска сесија да има нова програма ама сеуште нема никаква информација за тоа
![]()