Apple iPhone 5

Дали ќе направите промена со појавувањето на новиот Iphone 5 ?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Дечко сфаќаш дека покажуваш цена на тој од 64гб, јас сум имал два пати ајфон и двата ми биле 16гб освен ако планираш да правиш планови за напад на пентагон 16гб ти се дури и премногу. само за споредба Iphone 4s 16gb е 500 евра провери и сам..
16GB воопшто не се премногу.. посебно за некој музички фрикови или некој што стварно знае да го користи мобилниот и има апликации за работа/играње што фаќаат доста.. колку за твое инфо 4ѕ снима во FULL HD, и клиповите се ЕНОРМНО големи.. од околу 200-300 слики, и 20клипови по 2-3мин., плус некој 20 апликации веќе имаш околу 15GB..

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
16GB воопшто не се премногу.. посебно за некој музички фрикови или некој што стварно знае да го користи мобилниот и има апликации за работа/играње што фаќаат доста.. колку за твое инфо 4ѕ снима во FULL HD, и клиповите се ЕНОРМНО големи.. од околу 200-300 слики, и 20клипови по 2-3мин., плус некој 20 апликации веќе имаш околу 15GB..
Баш си кул мене најде да ми збориш, па јас имам 4с џејлбрејкуван со игрици со GPS и со апликации и многу песни и пак останати ми се некој 3 гига...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Дечко сфаќаш дека покажуваш цена на тој од 64гб, јас сум имал два пати ајфон и двата ми биле 16гб освен ако планираш да правиш планови за напад на пентагон 16гб ти се дури и премногу. само за споредба Iphone 4s 16gb е 500 евра провери и сам..
Добро де не оптеретувај, пишувам за максималната цена на топ моделот, јасно ми е дека има и поевтини стартер модели, нели.
--- надополнето: 18 август 2012 во 21:12 ---
iPhone 4S 64 гигабајти верзијата во T-mobile.

Три грешки:

1. Најјакиот модел го земаш како референца
2. Гледаш во T-mobile
3. 50.000 до 61.500 имаш уште 20% во цената

Значи, не ти иде математика, не ти иде логика и не ти иде ама ич тролањево. Гледам дека ти баш сакаш да се направиш паметен како мене, така да примени си го болдот лично, подобро ќе ти иде на форумов.
Да, точно, најјакиот модел, на тој и мислев, се додека Ти не ги испреврте работите со твојот англиски хумор. Значи и iphone 5 ке излезе со топ модел како 4S 64 gb на кој цената ке му биде солена. Инаку од лошо искуство не купувам ефтини телефони од мобилари, затоа го земав t-mobile како репер, плус официјално ке го донесат (iphone 5) во МК. Си чул за price range ?? Уште еден поздрав до тебе Mr. Complex. :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Јас подобро би земал HTC или Samsung пошто се со Андроид и мислам дека Андроид телефоните се подобри.

Али ако некој ми го даде за џабе, е тогаш би го земал. :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.461
Поени од реакции
11.390
ако некој има ајфон што му фаќа прашина и што си има некоја нова посовремена играчка од старата, драго би го прифатил неговиот поклон.
фала отпозади :P

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
iPhone 5 ќе си има иста цена како што имаше 4S кога излезе. Бидејќи е еден од последните проекти на Џобс треба да е одличен телефон, поразличен од претходниве, не како што направија со 4Ѕ.

И совет до епл хејтерите (хејтер од нелогични причини): или дискутирајте ОБЈЕКТИВНО или лечете си комплекси на друго место.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Луѓе не знам вие каде гледате, ама цената на 4S 16GB, во Т-Mobile кај нас, за уред е 39.990.
Едит: Во Ледиком е 30.700, ама не сум сигурен дека тоа е само уред. Му пишува T-Mobile во насловот, а истите им се и партнери.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро де не оптеретувај, пишувам за максималната цена на топ моделот, јасно ми е дека има и поевтини стартер модели, нели.
--- надополнето: 18 август 2012 во 21:12 ---

Да, точно, најјакиот модел, на тој и мислев, се додека Ти не ги испреврте работите со твојот англиски хумор. Значи и iphone 5 ке излезе со топ модел како 4S 64 gb на кој цената ке му биде солена. Инаку од лошо искуство не купувам ефтини телефони од мобилари, затоа го земав t-mobile како репер, плус официјално ке го донесат (iphone 5) во МК. Си чул за price range ?? Уште еден поздрав до тебе Mr. Complex. :)

Не знаеме ние што си мислел ти, не ти читаме мисли.
Ако имаш лошо искуство од мобилари со ефтини телефони, тоа е зашто си се излетал по некоја ефтина понуда и квалитетно те заебале. Не ти се криви мобиларите, па да ги вреѓаш по форуми.

Од T-mobile се зема ајфон ако идеш на договор, иначе е најнеисплатливата варијанта.

Али океј е, се надевам сам со себе се разбра и си направи некој филм со цениве, така да можеме да продолжиме понатаму.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не знаеме ние што си мислел ти, не ти читаме мисли.
Ако имаш лошо искуство од мобилари со ефтини телефони, тоа е зашто си се излетал по некоја ефтина понуда и квалитетно те заебале. Не ти се криви мобиларите, па да ги вреѓаш по форуми.

Од T-mobile се зема ајфон ако идеш на договор, иначе е најнеисплатливата варијанта.

Али океј е, се надевам сам со себе се разбра и си направи некој филм со цениве, така да можеме да продолжиме понатаму.
Напротив, твоето "високо" мислење, не вреѓам ниту една мобилара. Имав лошо искуство со Htc Sensation XE Beats audio и уште полош однос од сервисот на една скопска мобилара која нема да ја именувам. Од t-mobile генерално сум задоволен, не сум имал никаков проблем до сега ниту со еден телефон и да, на договор сум, бизнис пакет. Сега, колку толку, се надевам ти е појасно. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Напротив, твоето "високо" мислење, не вреѓам ниту една мобилара. Имав лошо искуство со Htc Sensation XE Beats audio и уште полош однос од сервисот на една скопска мобилара која нема да ја именувам. Од t-mobile генерално сум задоволен, не сум имал никаков проблем до сега ниту со еден телефон и да, на договор сум, бизнис пакет. Сега, колку толку, се надевам ти е појасно. :)
Епа телефонот не те чини 1000 евра.

Да го резимираме твојот безвезен испад на темава:

1. Збореше за најјакиот модел, иако сите други збореа за основниот со 16 гигабајти
2. Ја напумпа цената за 20% плус на најјакиот модел, така што дури и за 64 гигабајтната верзија - пак не си во право
3. Даваш референца за цена од T-mobile само за уредот, кога ниту еден човек не зима само уред преку нив, туку идат на договори во кои имаш вклучено минути, смс и нет преку кои се компензира цената

Плус, не ми е јасна твојава "фора" да бидеш дискретен околу мобиларата. Ако си човек кој секојдневно користи каква-таква логика, ќе ја именуваш мобиларата кога веќе ја спомна - за другите да не се заебат.
Ама тоа е зоц, дојде, се избрука на темава и сега никако да си идеш. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ама тоа е зоц, дојде, се избрука на темава и сега никако да си идеш. :)
Види ако се комплексираш и фрустрираш од моите постови, тогаш не замарај и не мора да ме реплицираш, живеј си го твојот свет и бркај работа. Многу едноставно и корисно за тебе од здравствени причини. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Види ако се комплексираш и фрустрираш од моите постови, тогаш не замарај и не мора да ме реплицираш, живеј си го твојот свет и бркај работа. Многу едноставно и корисно за тебе од здравствени причини. :)
Види, ако не знаеш што да ми реплицираш, тогаш наврати се на постот на Корун на темава.
Не мора одма да претпоставуваш дека ме знаеш или да се величаш себеси до тој степен дека ми влијаеш по здраствени причини.
Дојде, се избрука, аиде сега иди си и остај не да продолжиме дискусии со шпекулациите.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Дојде, се избрука, аиде сега иди си и остај не да продолжиме дискусии со шпекулациите.
Ова само во домашна атмосфера примени го, тука на форум не. Да, како што кажа Корун, лечи коплекси дома или на друго место. Поздрав магистер Мац. :LOL:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ова само во домашна атмосфера примени го, тука на форум не. Да, како што кажа Корун, лечи коплекси дома или на друго место. Поздрав магистер Мац. :LOL:
Види, он пиша Епл хејтери...ти ме нарече Епл фанбој мене, така да логиката повторно не ти е на место.

Се надевам научи нешто околу општата логика на технологијата низ овие "дискусии" и за доброто на идните твои дискутанти, ќе го применуваш сето тоа во иднина.

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Баш си кул мене најде да ми збориш, па јас имам 4с џејлбрејкуван со игрици со GPS и со апликации и многу песни и пак останати ми се некој 3 гига...
коа више почна да се фалиш на мојот најдобро намерен пост ќе ти објаснам некој работи.. тргнав од себеси затоа што иам 32GB, пун 21.5GB, сакав да објаснам само на луѓето и има многу фактори што влијаат на тоа.. можеш да имаш и милион апликации и лоши мп3ки па да имаш 2GB зафатено а можеш и со неколку квалитетни песни у wav формат па макар биле и 320ka mp3 електронска музика и неколку посериозни апликации да наполниш 7GB.. размисли пред да пишеш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom