Дежурна Ординација! #2

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Ме боли увото многу што да правам...? Нема лекар во ова време во Велес, бев во брза помош..

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ме боли увото многу што да правам...? Нема лекар во ова време во Велес, бев во брза помош..
Температура имаш?
Можеш да ставиш капки дексаметазон-неомицин (антибиотски капки за очи, но се користат и за уши) во меѓувреме додека да одиш на доктор, а утре отсабајле право на ушен да те види.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Температура имаш?
Можеш да ставиш капки дексаметазон-неомицин (антибиотски капки за очи, но се користат и за уши) во меѓувреме додека да одиш на доктор, а утре отсабајле право на ушен да те види.
Немам температура..
Само увото ме боли многу многу..

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Немам температура..
Само увото ме боли многу многу..
Стави капки, ако е инфекција да не се развие понатаму, само за жал нема брз лек за тоа :( Што побрзо можеш оди да те видат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Едно глупо прашање Freedy T.,абе да не се имаш бањато и да ти има влезено вода во уво?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Едно глупо прашање Freedy T.,абе да не се имаш бањато и да ти има влезено вода во уво?
Абе се имам бањато, ми нема влезено вода..веќе 2-3 дена ме боли ама денеска онака повеќе..иначе немам проблеми од вода и влегување на вода во увото :)

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
Imam edno prasanje se raboti za hemoragija na mozok , kolku se sansiteza prezivuvane po pat natretman t.e bez hirurska intervencija

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Да прашам дали ОМЕГА-3 капсулите се голтаат или се џвакаат?

B

Black Guard

Гостин

Штом мислиш на џвакање се желатински(гел капсули) најверојатно оние од илјадарка 1000мг,неопходни содржат 18% EPA 12%DHA и витамин Е.

Немој да намалиш нормална исхрана поради било каков суплемент-ниеден не е замена за здрава исхрана.
--- надополнето: 17 август 2012 во 21:38 ---
Imam edno prasanje se raboti za hemoragija na mozok , kolku se sansiteza prezivuvane po pat natretman t.e bez hirurska intervencija
Тешко прашање,јас не можам да одговорам,статистиката ама и консултации со лекар и анализи верувам можат.

Statistiкki pokazateli
Incidencijata na subarahnoidalnata hemoragija varira od studija do studija i
e priblizno 25/100 000 ziteli, odnosno subarahnoidalnata hemoragija se javuva kaj5- 10% od site insulti. Nacinot na ishranata, nacinot na zivotot, naslednosta, socioekonomskite faktori, klimata imaat vlijanie vrz incidencijata na subarahnoidalnata hemoragija. Mortalitetot od nea e golem i se dvizi pomegu45-60%. Dodeka smrtnosta od recidivi iznesuva 12- 40%. Subarahnoidalnata hemoragija kako bolest e retka vo detskata vozrast i adolescencijata. Najcesto se javuva okolu 40- 50 godi{na vozrast, no ne retko i porano. Mnogu e retka po 80- godisna vozrast.

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Е вака сеа,значи прво да ја објаснам мојата ситуација.Ова лето значи прво нешто не сум наспан,некоја ноќ без спиење,некои по 2-3 саата,и можат на прсти да се избројат ноќите кога сум спиел убаво.Второ нешто цело време јадев брза храна,преќинав со спортот,и почнав да пушам.Значи сеа вака,го иам овој проблем.

Еднаш седевме цела ноќ и без спиење отидовме на базен,имаше едно 45 степени сто посто.Бевме на стоп и дали е од сонцето,дали од шо не сум спиел незнам,значи од тогаш наваму (тоа беше пред 1 и пол месец) сега во главата значи ги осеќам вените како ми мрдаат,и имам чуство како да имам капа на главата,како да ми тежи.Други симптоми немам,а немам ни главоболки,него само тоа.Значи цело време ми е тоа во главата,малку сум и анксиозен,али тоа е..Некоја помош ве молам!

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Пред 10 - тина дена ставив привремена тетоважа во Охрид ( кога бев на одмор ). Беше од оние AirBrush tattoo's која што треба да стои 2 недели. Е сега бојата избледе, значи нема ништо, но на ракава имам црвенило од тетоважата. Тој што ми ја правеше рече дека е со к'на и местото каде што е тетоважата ( десната рака ) ми е црвена и ми е малце потечено и ме чеша од време на време.

Некој совет или нешто пто би можело да ми помогне ?

Благодарам однапред.

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Значи да надополнам,имав пред тоа и големи стресови и нервози.

B

Black Guard

Гостин
Пред 10 - тина дена ставив привремена тетоважа во Охрид ( кога бев на одмор ). Беше од оние AirBrush tattoo's која што треба да стои 2 недели. Е сега бојата избледе, значи нема ништо, но на ракава имам црвенило од тетоважата. Тој што ми ја правеше рече дека е со к'на и местото каде што е тетоважата ( десната рака ) ми е црвена и ми е малце потечено и ме чеша од време на време.

Некој совет или нешто пто би можело да ми помогне ?

Благодарам однапред.
Самото црвенило и чешањето(иритацијата) укаѓуваат дека нешто не е ОК,мислам дека е најдобро да се упатиш кај дерматолог дефинитивно.
--- надополнето: 19 август 2012 во 12:41 ---
Еднаш седевме цела ноќ и без спиење отидовме на базен,имаше едно 45 степени сто посто.Бевме на стоп и дали е од сонцето,дали од шо не сум спиел незнам,значи од тогаш наваму (тоа беше пред 1 и пол месец) сега во главата значи ги осеќам вените како ми мрдаат,и имам чуство како да имам капа на главата,како да ми тежи.Други симптоми немам,а немам ни главоболки,него само тоа.Значи цело време ми е тоа во главата,малку сум и анксиозен,али тоа е..Некоја помош ве молам!
Да не пиеш и ти кафе како мене или порано кога шибав по 5-6 енерџи дневно??

Ако грешам тогаш можно е да е притисок затоа најарно е да се направи скен бидејќи е проследено со инсомнија.
--- надополнето: 19 август 2012 во 12:45 ---

Токму тие помагаат на кардиоваскуларниот систем не се над 330 ден,чекај да ги видам моите од агифарм 1000мг а имаат и витамин Е и EPA но и DHA,понатаму за меморијата важна е и за црниот дроб а пак токоферолот е нешто маестрално без никакви сајд ефекти(токоферол ацетат=Витамин Е).

Kajgana Shop

На врв Bottom