Дежурна Ординација! #2

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
brat jas vo posledno vreme imam problem so zeludnikot sto strasno me nervira nemozam na raad u grad da izleznam ni pa da spijam i zatoa postojano si nosam apcinja so mene .. i taka sedam u diskoteka posle 3-4 ispieni konjaka me zaboluva si vadam fino apce od zebot go goltam i si produzuvam so uste 8-9 casi konjak si odam doma fit problem nemam (mislam deka ne go osekam problemot posle ke mi se javi so vakvi kombinacii ali sto da pravam nemozam da trpam doma li da sedam ili sok da pijam :D )
ја колку што имам слушнато ако пиеш апче и алкохол, нема да делувало апчето. ама кај тебе ете чудо како престанува болката :confused:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
На врвот на јазикот имам нешто како бели мали топченца и многу печат шо ќе да е то? o_O

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Помош!
сеа мочав и мочав црвена течност,прв пат ми се случува тоа....
дали крв е или од тоа што денес изедов мноооогу цвекло салата,половина килограм дури...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Помош!
дали крв е или од тоа што денес изедов мноооогу цвекло салата,половина килограм дури...
донт бери гајле,и столицата ќе ти биде обоена

:icon_mrgr:

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ама досега сум јадел цвекло така,не правело никогаш,утре ако има проблем таков,на доктор одам...дај бо=е да е од цвеклото

П

Пепси_

Гостин
Помош!
пред 4 дена истото ми се случи мене.....после трчање идам дома мочам и бап црвено ваљда крв. Утре дента утрото немаше ништо.
Денес бев на ехо и сум имал камче.....ми кажаа чај да пијам многу и после месец дена на проверка.

како сум разочаран пошто 5-6 месеци вежбам активно внимавам колку толку со храната и на крај пак ќе те мавне некоја болест или некое:гомце:

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
пред 4 дена истото ми се случи мене.....после трчање идам дома мочам и бап црвено ваљда крв. Утре дента утрото немаше ништо.
Денес бев на ехо и сум имал камче.....ми кажаа чај да пијам многу и после месец дена на проверка.

како сум разочаран пошто 5-6 месеци вежбам активно внимавам колку толку со храната и на крај пак ќе те мавне некоја болест или некое:гомце:
И јас трчавв пред тоа...
инаку не мочав црвено,ако се случи дА МОчам пак црвено,одам на доктор! ;)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Неколку пати ми се има случено да ме стегни грлото и цел грб да ми се вкочани но болката била мала. Пред 15 мин онака од доброседење шо се вика ме стегна и грлото и цел граден кош ме болеше.
wtf is this?
btw неам крајници.

Член од
8 август 2012
Мислења
108
Поени од реакции
23
Здраво!Ги поздравувам сите на форумов.Денеска повторно се зачленив па еве ме по долго време пак тука.Инаку бев член на форумов уште пред 5-6 години,но потоа ја загубив лозинката и така остана.

Имам едно прашање и совет.Се работи за брат ми.Од пред 3 недели некаде повремено се жали на проблеми со стапалата.Постојано се жали на проблеми дека нешто како да му лазело во стапалото.Тоа се случува повремено.Значи не е постојано туку повремено т.е еднаш во денот или еднаш во два дена.Значи кога зборам за движењето не мислам на движење пример на бубачка,туку движење како крв.Лошо е што тоа потоа му се движи рамномерно низ ногата и нагоре.Дали некој се соочил со ваков проблем и дали воопшто би ми дале совет што да постапиме.Бевме и кај матичниот лекар откако почнаа симптомите и докторот му рече дека нема ништо страшно.Било најверојатно некој стрес и со пиење на бедоксин ќе се смирел.Но еве проблемите не запреа.Ако има некој искусен што е упатен би го замолил да ни даде некој предлог што и како да се прави.Благодарам однапред....

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Значи незнам дали е аксиозност,мојот проблем е во тоа што да се рече ги осеќам сите вени како ми мрдаат ,а посебно во главата...ужасно ме нервира,како нешто да ми мрда во главата..Ако може помош.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Дај бе кажете некој алтернатива освен одење на забар, вчера јадеви си го турнав лекотр од забот, сега незнам дали е внатре или ми излезе ама ми потече малце местото и како топка да имам лапнато изгледа :/ забаро денес не работел, дајте некој лек? мраз нешто, апче какво? или од прилика само за колку ке спадни....очаен сум :place:

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
372
Дај бе кажете некој алтернатива освен одење на забар, вчера јадеви си го турнав лекотр од забот, сега незнам дали е внатре или ми излезе ама ми потече малце местото и како топка да имам лапнато изгледа :/ забаро денес не работел, дајте некој лек? мраз нешто, апче какво? или од прилика само за колку ке спадни....очаен сум :place:
Пробај со капки против забоболка „Дентогал“... Дали ќе ти спадне отокот не знам, ама ако те боли забот ќе то помогне одма.

Kajgana Shop

На врв Bottom