Дежурна Ординација! #2

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Пробај со капки против забоболка „Дентогал“... Дали ќе ти спадне отокот не знам, ама ако те боли забот ќе то помогне одма.
Зедов алмацин мислам се викат, уште топката зеди, не ме боли, ич не ме ни болел, не знам ни од кај дојде до ова, резил сум, треба да се правдам на секој дека не сум се тепал :)

B

Black Guard

Гостин
Дај бе кажете некој алтернатива освен одење на забар, вчера јадеви си го турнав лекотр од забот, сега незнам дали е внатре или ми излезе ама ми потече малце местото и како топка да имам лапнато изгледа :/ забаро денес не работел, дајте некој лек? мраз нешто, апче какво? или од прилика само за колку ке спадни....очаен сум :place:

Кога беше на забар и важно е да ми кажеш после колку дена ти рекоа повторно да дојдеш-10-14 да не е???

Ова те прашувамм бидејќи има лек кој не е "лек" туку супстанца која умртвува корен и живо коскено ткиво или во превод ако ти речат да појдеш за 14 дена а ти отидеш после 3 месеца ризикуваш гангрена на вилица,има случаи каде "лекот" си направил буквално место да си поставиш штрафче и навртка во вилицата.

Инаку за забоболката одма во аптека земи 20 денари и купи ампула лидокаин адреналин,течноста искапи ја во капаче од шише и жабуркај,а втора опција е со чепкалка за уши да го нанесеш НИКАКО НЕ ГОЛТАЈ оти е локален анестетик-100% ќе ти помине.

П.С боли ли на топло/ладно или само на притисок?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Кога беше на забар и важно е да ми кажеш после колку дена ти рекоа повторно да дојдеш-10-14 да не е???

Ова те прашувамм бидејќи има лек кој не е "лек" туку супстанца која умртвува корен и живо коскено ткиво или во превод ако ти речат да појдеш за 14 дена а ти отидеш после 3 месеца ризикуваш гангрена на вилица,има случаи каде "лекот" си направил буквално место да си поставиш штрафче и навртка во вилицата.

Инаку за забоболката одма во аптека земи 20 денари и купи ампула лидокаин адреналин,течноста искапи ја во капаче од шише и жабуркај,а втора опција е со чепкалка за уши да го нанесеш НИКАКО НЕ ГОЛТАЈ оти е локален анестетик-100% ќе ти помине.

П.С боли ли на топло/ладно или само на притисок?
Никако не боли, ни ладно ти топло само притисок, не можи да одиш потечен, бев до кај една ми рече вака не те чепкам ништо, кога ке оддтечи ќе дојдеш и ќе средиме, и згршено уште погоре, не е лек туку пломба, јас згрешив :/

B

Black Guard

Гостин
За отокот...вибрамицин по една капсула на 24б часа,прашај ја и заболекарката ќе се сложи и немај мака,чим, е пломба(не лек) била неквалитетна ама најверојатно си јадел кикирики,соја или некое зрнест производ па да падне пломбата.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Пред две години делумно ја скинав тетивата и еве по две години уште ме боли тоа место и кога ќе се допрам таму многу ме боли и уште е малце потечено.. Дај упатете ме кај некој добар лекар, во државна повеќе моја нога не стапнува!
Осеќам дека ќе треба операција пак..:mad::(
P.S. Какво е тоа линеарно снимање?

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.911
Поени од реакции
1.555
Лек за јачменчиња/инфекција на око?
Имам маст која се мачка на истите, али не е тоа муабетот. Работата е шо континуирано ми излагаат и никако да се отерасам. Чаре? Некој со ист/сличен проблем?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.324
Поени од реакции
5.680
Вака пред 7-8 дена истегнав лигамент на десно стапало...ме ставија во лангета еве помина недела дена од седење дома и веќе не се седи ногата не ми е отечена,одам без никаква болка ни вака воопшто немам болка,не ме пече ништо ама баш ништо не чуствувам а треба да седам уште недела дена дома а јас неможам да издржам веќе...планирам да ја вадам лангетава и да си преминам на стегачи за стапало затоа што и онака немам никакви болки нели одам исправено и целосно стапнувам на неа...ме интересираше дали може да имам некои посериозни последици ако ја извадам порано и онака целата е разлабавена завојот попушти а немам никакви болоки .. :) ПОМОШ ШТО МОЖЕ ПОБРЗО !

B

Black Guard

Гостин
Оди наутро во хирушко и каѓи им за состојбата,најверојатно бидејќи е разлабавена ќе ја тргнат па ќе имаш преглед,ако си за уште недела+ лангета нема да штедат материјал,таква повреда не е играчка па да ризикуваш.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Мислев дека на сите така им е кожата, ама мене ми била малку повеќе еластична. Повеќе можам да си ја растегнувам.
(исто така ми е нежна- повеќе реагира на гребење, се сцрвенува лесно)

Дали е тоа добра работа или не ?
Дали можеби кога ќе остарам повеќе збрчкан ќе бидам или помладолик ? :D
Барав на гугл ама не најдов нешто посебно.

Некој повеќе информации?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Мислев дека на сите така им е кожата, ама мене ми била малку повеќе еластична. Повеќе можам да си ја растегнувам.

Некој повеќе информации?
Reed Richards ис дет ју?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Некој повеќе информации?
Чим на овој не му е ништо
не би требало ни тебе да ти е.

М

Мартин`

Гостин
Луѓе што да ставам освен мраз на рацете и на нозете оти прееска кога играв фудбал се испотепав и сега рацеве не ги сеќавам.. од зглобот па и цела дланка а исто така и едната нога ја свиткав скроз еве отечена е. Среќа не скршив/пукнав нешто ..

A

AnFem

Гостин
Луѓе што да ставам освен мраз на рацете и на нозете оти прееска кога играв фудбал се испотепав и сега рацеве не ги сеќавам.. од зглобот па и цела дланка а исто така и едната нога ја свиткав скроз еве отечена е. Среќа не скршив/пукнав нешто ..
Еднаш си ја лацнав ногата, кај зглобот. Ми кажаа да го намачкам отеченото место со јајце, не можев да поверувам дека изделува. Пробај стави и пиши.

М

Мартин`

Гостин
Еднаш си ја лацнав ногата, кај зглобот. Ми кажаа да го намачкам отеченото место со јајце, не можев да поверувам дека изделува. Пробај стави и пиши.
Ај баш ќе пробам сега оти ногава топка ми стана уште не ми се верува како не се скрши а скроз се превитка :confused: а и со рацете е ситуацијата горе доле иста неможам ни стол да повлечам, да отворам шише ама барем не ми се отечени.

Kajgana Shop

На врв Bottom