Кој е виновен за скапите фудбалски трансфери?

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Срце си и јас те сакам :*
--- надополнето: 14 август 2012 во 21:14 ---
Флорентино Перез купил играчи со капитал од Реал,не му дошол некој па да му рече ај ти го купам клубот те гледам тапа си. Купил ДА,ако не купуваш како би освојувал и со кого. Ама едно е да купиш играчи,друго е да купиш клуб и да го составиш ѓо е моментален тренд од Абрамович па наваму. И пред тоа имало купувања на клубови,ама овај од ко купи клуб го еба цел концепт на РАКОВОДЕЊЕ И ТРАНСФЕРИ,ако ме разбираш шо сакам да ти кажам без многу дрвење.

И клучното прашање. Дали ја гледаше првата првенствена средба на ПСЖ? И? E па и пари да имаш,џабе е :)
Мислиш перез ги вадеше од долгови реал и додаваше уште приватни пари за трансфери

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
2 најдобри играчи на планетата Пеле и Марадона не играле за Реал , еве го и 3 феномен Меси исто така нема да заигра во (како го нарекуваш ти СОН на секој да игра во Реал)
Шо те буни тебе реал во врска со темава? Пеле европа не ја знаел кај се најдува на карта,кај играл во европа?

Споредбата со Марадона и со Меси не ти е на место пошто историјата докажала дека реал и барселона имале доста успешни трансфери.Сега дека Меси немало да игра немој да мислиш дека цела фудбалска фела не сака да игра во реал. Поентава не ти ја разбирам или колку нешто да се реплицира!?
--- надополнето: 15 август 2012 во 03:04 ---
Мислиш перез ги вадеше од долгови реал и додаваше уште приватни пари за трансфери
Ако е за долгови Реал и Барселона и до ден денешен се во долгови,што те буни? :)

Член од
4 јули 2012
Мислења
70
Поени од реакции
44
Почна Реал Мадрид, Јунајтед, Челзи, Сити, ПСЖ и само небото е граница(n)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Виновникот барајте го поназад низ децениите.

Разликата меѓу 90.000 марки за Кројф и неколкуте милиони за (пример) Џемба Џемба се поголеми отколку парите за (пример) Фаулер кој ги даде Лидз и парите кои сега ги даваат ПСЖ, Сити и останата компанија за рандом напаѓач.

Значи, непознатата во равенката е: како се случи трансферите да вредат до толку во деведесетите години?

Може ФК Космос да е крив?

Јас велам: зошто да не?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Шо те буни тебе реал во врска со темава? Пеле европа не ја знаел кај се најдува на карта,кај играл во европа?

Споредбата со Марадона и со Меси не ти е на место пошто историјата докажала дека реал и барселона имале доста успешни трансфери.Сега дека Меси немало да игра немој да мислиш дека цела фудбалска фела не сака да игра во реал. Поентава не ти ја разбирам или колку нешто да се реплицира!?
--- надополнето: 15 август 2012 во 03:04 ---

Ако е за долгови Реал и Барселона и до ден денешен се во долгови,што те буни? :)
Пеле играл 58 и 66 во Шведска и Англија за светско или тоа не е Европа или па може е во Бразил Шведска и Англија а?
друго нема потреба да ти реплицирам гледма појма немаш.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Пеле играл 58 и 66 во Шведска и Англија за светско или тоа не е Европа или па може е во Бразил Шведска и Англија а?
друго нема потреба да ти реплицирам гледма појма немаш.
прајме муабет за клубски фудбал или за Бразил кога играле на светско првенство?

Не се праам стручњак дали знам или не знам,ама барем денес лесно е....Порано знам имаше дрвени глави удараа во ѕид се кладеа демек ај ова вака ај она онака,ама денес лесно е иди провери си кој кај играл,користи ПЦ расионално. Јас не сум бил роден во тоа време ама ете среќа голема за мене шо ЗНАМ кај играл клубски фудбал Пеле.

Значи да ти посочам на светски првенства не се праат трансфери,такво нешо не постои,не знам дали знаеш ама еве умен некој се најде ко мене па да те просветли,освен селектор шо може да се "набави" со друго државјанство. Веројатно си ја утнал темава види препрочитај за шо се работи на темава!

И пак долови ми поента на муабетов,пошто цело време МЕНЕ ми реплицираш и мене ми објаснуваш. Не го барам јас тоа воопшто,на темава се бара да се кажи кој ја заебал работава со трансфериве. Еве ти гледам на аватар некој џуптин со дрес од Челзи. Тоа мене и не ми менува дали си навиваш за Челзи или за било кој. Сега тебе ако те боли тоа шо Абрамович е тој шо ги еба трансферите по светов,тоа е живата вистина,а пред неа молчат и боговите. Иди објаснувај му на друг,јас моето ОБЈЕКТИВНО мислење си го кажав. Никој од тебе не побара да кажиш на кое светско првенство играл Пеле,всушност на темава тоа е нешто шо е најмалку битно!

B

BooBojan

Гостин
Виновни се богаташите кои имаат многу пари а не се славни.
Видоа дека најлесно до слава се стигнува преку спортот,првенствено фудбалот како најекспониран спорт на светско ниво.За нив е лесно да купат клуб и инвестираат во него,се со една цел светот да слушне за нив.
Кој ќе го знаеше Абрамович,ако тој не го купеше Челзи,Мансур ако не го купеше Сити,овие шо го купија ПСЖ.
Никој немаше да ги знае,бидејќи ретко беа експонирани во јавноста.Потоа видовме како секој ден во весници,на ТВ,на интернет сите ги спомнуваат нив како демек прават добри проекти силни клубови. Добиваат понуди за интервјуа,насловни страна на јаки познати магазини.
Па зар има подобра реклама од тоа??Не.Јасна игра.Не е важно ако тие инвестираат и 2милјарди во клубот (Абрамович) ако неговите фирми станат многу попознати,дури и зголемат вредност.
Реал со првиот мандат на Перез според мене беше баш инспирација на овие луге.Купи ѕвезди,играј,продавај дресови,заработувај од маркетинг,освојувај титули.
Ама Реал,Барса,Јунајтед,Милан,Јувентус,Баерн,Челзи(после Абрамович) можат лесно да си дозволат било каков трансфер(и 100милионски) за фудбалер бидејќи имаат доста развиена фан база,маркетинг политика, и сигурно тој фудбалер би го отплатиле со заработка од дресови,реклами,спонзорски договори. Ама Сити и ПСЖ:mad: кои имаат по едвај 5-6милиони фанови во свет како ке го исплатат тој фудбалер(освен ако газдата не иде у дебел минус и плати за него).
Ама нема да ме чуди ако некој ден му скурчи на Фергусон,Мурињо,Морати,Берлускони,Венгер,Румениге и излезат заедно со изјави дека ке си формираат некоја си лига на великани,и во неа само 12/15клубови внатре и да се одметнат од УЕФА бидејќи не го спречува тоа не фер однесување на ПСЖ,Сити.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.354
Поени од реакции
26.366
Ама нема да ме чуди ако некој ден му скурчи на Фергусон,Мурињо,Морати,Берлускони,Венгер,Румениге и излезат заедно со изјави дека ке си формираат некоја си лига на великани,и во неа само 12/15клубови внатре и да се одметнат од УЕФА бидејќи не го спречува тоа не фер однесување на ПСЖ,Сити.
Доколку големите тимови се решат за таква лига во неа сигурно ќе има место за Сити и за ПСЖ. Многу побрзо би се одрекле од УЕФА заради идиотскиот систем на Платини со кои тимови како Динамо Загреб и Партизан добија реални шанси да се пласираат во групи и да земат дел од финансискиот колач за кој никако не придонесуваат, отколку заради несанкционирањето на Сити и ПСЖ.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
UEFA is withholding prize money to 23 clubs as part of an investigation into Financial Fair Play breaches

Еве ги имињата на екипите.Е дури сега дознаваме кој го расипа фудбалот:

FK Borac Banja Luka (BIH)
FK Sarajevo (BIH)
FK Željezničar (BIH)
PFC CSKA Sofia (BUL)
HNK Hajduk Split (CRO)
NK Osijek (CRO)
Club Atlético de Madrid (ESP) -Појма немам од кај испадна ова..
Málaga CF (ESP)
Maccabi Netanya FC (ISR)
FK Shkendija 79 (MKD)- Ако им е така им треба кога местат утакмици
Floriana FC (MLT)
FK Budućnost Podgorica (MNE)
FK Rudar Pjevlja (MNE)
Ruch Chorzów (POL)
Sporting Clube de Portugal (POR)
FC Dinamo Bucureşti (ROU)
FC Rapid Bucureşti (ROU)
FC Vaslui (ROU)
FC Rubin Kazan (RUS)
FK Partizan (SRB)
FK Vojvodina (SRB)
Eskişehirspor (TUR)
Fenerbahçe SK (TUR)

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Да бе овие го расипаа фудбалот кој знае колку кладилници затвориле ќе нема после каде да уплаќа чичо Платини :D
Едноставно ова правило нема да влијае на големите клубовите џабе крекаат фановите на Арсенал :D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
прајме муабет за клубски фудбал или за Бразил кога играле на светско првенство?

Не се праам стручњак дали знам или не знам,ама барем денес лесно е....Порано знам имаше дрвени глави удараа во ѕид се кладеа демек ај ова вака ај она онака,ама денес лесно е иди провери си кој кај играл,користи ПЦ расионално. Јас не сум бил роден во тоа време ама ете среќа голема за мене шо ЗНАМ кај играл клубски фудбал Пеле.

Значи да ти посочам на светски првенства не се праат трансфери,такво нешо не постои,не знам дали знаеш ама еве умен некој се најде ко мене па да те просветли,освен селектор шо може да се "набави" со друго државјанство. Веројатно си ја утнал темава види препрочитај за шо се работи на темава!

И пак долови ми поента на муабетов,пошто цело време МЕНЕ ми реплицираш и мене ми објаснуваш. Не го барам јас тоа воопшто,на темава се бара да се кажи кој ја заебал работава со трансфериве. Еве ти гледам на аватар некој џуптин со дрес од Челзи. Тоа мене и не ми менува дали си навиваш за Челзи или за било кој. Сега тебе ако те боли тоа шо Абрамович е тој шо ги еба трансферите по светов,тоа е живата вистина,а пред неа молчат и боговите. Иди објаснувај му на друг,јас моето ОБЈЕКТИВНО мислење си го кажав. Никој од тебе не побара да кажиш на кое светско првенство играл Пеле,всушност на темава тоа е нешто шо е најмалку битно!
Што се трудиш да му објасниш па и ти, две чисти од фудбал си нема.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.289
Поени од реакции
8.481
Platini... Misirot so prst ne mrda a gleda kako fudbalot ide vo provalija... Toj i samo toj e kriv!

Nikogas ne bil tolku prodlabocen jazot izmegu klubovite. Istocna evropa skoro i da ne pamti koga posleden pat skinala nereseno so nekoj gigant. Tradicija skoro i da ne postoi vo fudbalot se e marketing i komercijala. Osven organizaciono i eden ton pudra vo nisto ne e naprednat fudbalot. Sekoj den slusame za 100te milioni za Bale i nikoj so prst ne mrdnuva od lobiracite za finansiski fer play koj i vo osnovata povtorno sodrzi dupki koi ke gi stitat pravata na golemite klubovi. I osven organizacijata planiranjeto i razvijot na fudbalot idat samo vo pravec na biznis... A kontrolata da ne ja spomenuvam ako si golem se ti e dozvoleno duri i da mestis. Vo ovoj pogled imam golema zelba da se pojavi slucaj kako Amstrong vo velosipedizmot kaj nekoj osvajac na zlatna topka pa da iskoci na videlina se ona sto fifa i uefa go molcat i zatvaraat oci nekoe vreme...
Da ne navleguvam i vo toa deka fudbalot se igra za navivaci a ne za biznis i ne e nornalno da stavis ti karta so cena koja nemoze da si ja ovozmozi navivacot...

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
За околу 20 милиони Ибрахимович може да се земе не се многу скапи трансфери сега што се бунат толку нем врска нешто сега плата ке се договорат има играно и у италија знае италијански холандија нетшто холандски шведски може да и за репрезентација плус тоа е се за

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
949
Се почна од Морати, кога се истури со големи пари за Роналдо, Виери (во тоа време), а попратно секоја сезона трошеше по 100 милиони како од шала.

Понатаму, станува збор само за маркетинг, односно контстантен натпревар меѓу тимовите кој повеќе ќе потроши. И ќе нема крај, се додека не се направи некаква верзија на селари кап како во Америка, бидејќи ФФП очигледно е дека благе везе си нема со намената за кој е створен.

Од таму, мали тимови од ракав ќе тресат цени од по 30-40 милиони евра за недоквакани пилци, а перењето на пари преку руски/катарски/арапски милијардери и понатаму ќе си продолжи.

Kajgana Shop

На врв Bottom