Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
L

Löwe

Гостин
РВП во Јунајтед изгледа а?
Дури сега сезонава станува лудило.
Јунајтед,Арсенал,Челзи со подновени состави што ќе им треба време да се навикнат.
Сити со истиот тим од лани.Колку е и добро толку е и лошо.
Очекувам и Ливерпул да се вклучи во борбата за топ4.

Искрено Јунајтед без РВП ги сметав дека ќе станат прваци пред Сити сезонава ама сега допрва ќе стане интересно.
Сезонава ќе биде луда.И лани беше луда али годинава пошвркната ќе биде.Шампионот ќе има максимум 70ина поени по мое мислење.

:pos: :pos: :pos: Тие шанса ќе добијат никогаш па ни тогаш.
Од овие само Чалоба ќе добие некоја шанса за играње.
Ама како Бертранд. Ќе се изнаседи на клупа 3-4 год па после ќе влезе на 3 натпревари цела лига.
Челзи имаат многу лоша политика кога се работи за тоа.
Ем сакаат младите да добиваат шанса ем не сакаат.
Еве заради Какута беа банирани да не прават трансфери година дена и еве изгледа ќе си оди.
За Лукаку дадоа 20 милиона на позајмица (ама ако рано е за него допрва ќе има време да се докаже)
Мекехран златно дете го имаат ама ни тој никако да добие шанса.
Челзи попрво ќе купат некого отколку да дадат шанса на некој млад.
Toa се нервирам и јас. Посебно за МекЕхран. Најголем талент во Англија, поголем од сите други. Тврдам дека е подобар и од Вилшер, ама ете таков е клубот... Да му беше МекЕхран на Венгер досега капитен ќе беше во Арсенал.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
А акако тоа заклучи дека клубот е виновен?
Што треба клубот да направи? Да го врзе со синџири во подрум?
Политиката на клубот за реални плати е јасна и цврста, и нема играч на светот за кој би се променила таа политика.
А ако мисли РвП дека со една одлична сезона ќе плачеме по него и ќе му фрламе пари, се лаже гадно.
Нека му е со среќа во Јунајтед, но, нека закачи ситна повреда ден пред мечевите со Арсенал.
Kако сакаш да остане играч од светска класа кога тимот неможе ( нема квалитет моментално ) да се бори за титула? Зашо би останал....Полтиката на Арсенал е напрај играч од светска класа и после продај го ...Дур продолжува со истата политика на продавање најдобрите играчи и притоа Засилувајќи го тимот со просеци како Шамак и компанија ( Истото го направија и сега го земаа тој од монтепељер, се плашам да не биде иста приказна со Шамак) никогаш нема да бидат компетитивни на Јунајтед, Сити и Челзи ...така да дур не смени политика Арсенал пак ќе продолжи да си ги продава најдобрите играчи...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Toa се нервирам и јас. Посебно за МекЕхран. Најголем талент во Англија, поголем од сите други. Тврдам дека е подобар и од Вилшер, ама ете таков е клубот... Да му беше МекЕхран на Венгер досега капитен ќе беше во Арсенал.
И ја да му бев играч на Венгер ќе ме биднеше и ќе отидев во Сити за голема сума :D

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
На Јунајтед им фалат играчи на многу поважни позиции за да може да си дозволи да даде толку пари за играч што отсекогаш мислев дека ќе се пензионира на 32, ама нивни се, на што сакаат нека ги трошат . :D Сега да даде Господ да скрши нога, а во најмала рака да си се врати на старите повреди од по 6 месеци како што ги помина минатите 6 сезони пред оваа последнава. No offence, али Јунајтед да не освои ништо во наредни неколку години и да осети како ни било кога сме го трпеле повреден по цела сезона. Гомново нека се пензионира на 32, а после Јунајтед тројна нека земе ако сака. Поомразен од Ешли Кол ми стана...

Овие па, управава била крива. Ок, била крива за некои играчи, ама што е крива што РВП си иде? Дека не освоил нешто Арсенал? Што направи РВП од болница за Арсенал да освои? Па Адебајор, Клиши, Туре ни ги собрале Сити...Освен Насри, сите останати Арсенал им ги продаде затоа што Арсенал сакаше така, а не дека играчите сакале да си идат. Па и убав дил напраивме зошто сите видовме Адебајор и Туре како завршија во Сити.

L

Löwe

Гостин
‘‘‘ Од Вилшер никако
Сте немале прилика да гледате каква способност за прецизни додавања поседува затоа така викате. Јас тврдам и сум убеден. Башка тоа не е толку склон кон повреди како Вилшер кој една утакмица игра 10 е повреден.
--- надополнето: 14 август 2012 во 16:13 ---
На Јунајтед им фалат играчи на многу поважни позиции за да може да си дозволи да даде толку пари за играч што отсекогаш мислев дека ќе се пензионира на 32, ама нивни се, на што сакаат нека ги трошат . :D Сега да даде Господ да скрши нога, а во најмала рака да си се врати на старите повреди од по 6 месеци како што ги помина минатите 6 сезони пред оваа последнава. No offence, али Јунајтед да не освои ништо во наредни неколку години и да осети како ни било кога сме го трпеле повреден по цела сезона. Гомново нека се пензионира на 32, а после Јунајтед тројна нека земе ако сака. Поомразен од Ешли Кол ми стана...

Овие па, управава била крива. Ок, била крива за некои играчи, ама што е крива што РВП си иде? Дека не освоил нешто Арсенал? Што направи РВП од болница за Арсенал да освои? Па Адебајор, Клиши, Туре ни ги собрале Сити...Освен Насри, сите останати Арсенал им ги продаде затоа што Арсенал сакаше така, а не дека играчите сакале да си идат. Па и убав дил напраивме зошто сите видовме Адебајор и Туре како завршија во Сити.
Најлошото е друже што 80% од играчите кои си заминуваат од кај вас, во наредната сезона или 2 освојуваат титула.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Kако сакаш да остане играч од светска класа кога тимот неможе ( нема квалитет моментално ) да се бори за титула? Зашо би останал....Полтиката на Арсенал е напрај играч од светска класа и после продај го ...Дур продолжува со истата политика на продавање најдобрите играчи и притоа Засилувајќи го тимот со просеци како Шамак и компанија ( Истото го направија и сега го земаа тој од монтепељер, се плашам да не биде иста приказна со Шамак) никогаш нема да бидат компетитивни на Јунајтед, Сити и Челзи ...така да дур не смени политика Арсенал пак ќе продолжи да си ги продава најдобрите играчи...
Тропаш глупости.
Погледни го составот на Арсенал (вклучувајќи го РвП) и после дојди кажи ми дека тој состав нема квалитет да се бори за титула.
Не постои тим, не постојат пари со кои можеш да загарантираш титула во ПЛ, не иде тоа така.
Ти навистина мислиш дека бордот сакаше да ги продаде Насри, Фабрегас, Адебајор, Кол, Рвп итн.?
Одговорот е не. Искеширавме на време од играчи кои беа незадоволни од парите што ги земаат. Исклучок е Фабрегас, кој од сосема други причини се врати во Барселона.
Ги заболе нив за титули, за пари си заминаа од Арсенал, и како што кажав веќе еднаш, бордот не менува политика заради било кој играч.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Eпа како очекуваш играч од светска класа да ти остане во тим кога ги продаваш другите квалитетни играчи??
Иначе Туре си освои титула со Сити..така да не заврши баш лошо.... До Вчера се крстевте во тие играчи сеа ги пцуете...Кажи ми зашо би останале во Арсенал кога тимот нема апсолутно никакви шанси за титула? а во меѓувреме се барани од тимови кои се борат за титула?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Сте немале прилика да гледате каква способност за прецизни додавања поседува затоа така викате. Јас тврдам и сум убеден. Башка тоа не е толку склон кон повреди како Вилшер кој една утакмица игра 10 е повреден.
Ај ќе ти јапростам глупоста што ја напиша само затоа што е очигледно дека појма немаш кој и што е Џек Вилшер.
Џек не се повредува нон-стоп, пред тешката повреда поради која сеуште е надвор и немаше други, така да информирај се пред да пишуваш работи за кои не се разбираш.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Имаше заинтересирани Јуве беа доста али зашо не отиде таму незнам...изглеа преголема плата за италијански услови..или преголема сума барал венгер од нив...
Јуве отпадна после скандалот со Конте

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Тропаш глупости.
Погледни го составот на Арсенал (вклучувајќи го РвП) и после дојди кажи ми дека тој состав нема квалитет да се бори за титула.
Ај сеа спореди го тој состав со составите на Јунајтед, Сити и Челзи...и кажи во кој дел се подобри Арсенал од нив па за да може да се бори за титули

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
--- надополнето: 14 август 2012 во 16:13 ---

Најлошото е друже што 80% од играчите кои си заминуваат од кај вас, во наредната сезона или 2 освојуваат титула.
Ондак ти го немаш гледано Вилшер. Не само поради тоа што не му го знаеш талентот, туку поради тоа што изигра 35 Премиерлигашки натпревари, а вкупно 50 натпревари за Арсенал во 2010/2011. Така да не знам од кај го имаш добиено тој заклучок. Само да не го уништи повредава уште како млад, иначе е злато играч, ЗЛАТО! Тоа е, кај младиве покрај талентот, и среќата со повреди е клучна. Добро е што Арсенал не става дедлајн туку чека целосно да заздрави.

Иначе за другово, зависи кој како освоил. И Хлеб освои ЛШ, ама затоа ден денес изјавува дека зажалил што си заминал од Арсенал. Ако РВП се повреди и не игра цела сезона, џабе му е и Јунајтед да земе титула...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Тропаш глупости.
Не постои тим, не постојат пари со кои можеш да загарантираш титула во ПЛ, не иде тоа така.
Ти навистина мислиш дека бордот сакаше да ги продаде Насри, Фабрегас, Адебајор, Кол, Рвп итн.?
Одговорот е не. Искеширавме на време од играчи кои беа незадоволни од парите што ги земаат. Исклучок е Фабрегас, кој од сосема други причини се врати во Барселона.
Ги заболе нив за титули, за пари си заминаа од Арсенал, и како што кажав веќе еднаш, бордот не менува политика заради било кој играч.
Не е до мен адресирано ова, али... :X3:

Не е! Покрај вакви Јунајдетд и Сити, па и Челзи (дури и Ливерпул...), не е! Минимални се шансите за титула! Не дека не ви посакувам да освоите, но за мене лично тоа ќе биде големо изненадување.

Сега Арсенал нема лидер! Кој ќе ви биде предводник !? Вечниот талент Волкот !? Рамзи, Казорла... !? Може тие ќе бидат понатаму ама сега тешко. Две години по ред Арсенал си ги продава капитените !!! Погубна политика јбг.

Сега веќе наликувате на Ливерпул кои заради продавањето на Алонсо, и потоа на Маскерано аир не видоја минативе сезони.

И ајде, нека не биде дека Арсенал има таква политика, но атмосферата меѓу играчите у тимот прави да се има чуство дека таква (лоша) е политиката на клубот! Па Ван Перси лани го величевте (што беше нормално) до небеси, сеа го плукате дека е предавник.

Сега да, точно, малку педерски е ова и од негова страна (не толку педерски и плачипи*карски ко Фабрегас), но и тој чуствува дека во тимот не е состојбата како што треба. Да имаше покрај него уште неколку класа играчи, сигурно и немаше да ви бара толкава плата колку што барал сега!

У право си во последната реченица. Ваквата политика тешко дека ќе се промени, не оти им одговара на фановите, туку му одговара на клубот, т.е. на сопствениците. Венгер им е „брокер“ од соништата. Купува ефтини потенцијали, ги шитка за голема сума. :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Вилшер е можеби најголемиот талент во Англија, како што кажа членот погоре детето е злато, но кажете ми со кој образ зборувате вака кога многу е веројатно со таа ваша политика Вилшер од талент да се претвори во врвен фудбалер и во најдбрите години да замине во Сити, Јунајтед, Барселона, Челси, Реал и после тоа да плукате по него како по Туре, Насри, Адебајор, Кол, сега РВП... демек сте имале некоја политика што не сте ја менувале за ниту еден играч, као Јунајтед, Челси , Реал, Барселона се глупи што даваат толку пари, а као вашата управа е најпаметна што и бегаат врвни играчи, а во истиот момент луѓето од управата на сето тоа се збогатуваат и фановите на Арсенал тоа го подржуваат, а плукаат по играчите кои до вчера ги возвишуваа... со еден збор мизерија!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom