Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ај те молам објасни ми каква разлика ќе ми напраи ако имам 2 кулера на low-end графичка?

Ако почнеме да релативизираме, секој минус може да го преставиме како плус.

Прво ја видов Асус графичката, малце некултурно изреагирав у АСУС фирма :tv:, и овие нешто ко у стилу, што очекуваш сепак тоа е за мултимедија ово оно. Се вратив у моја фирма и си викам баш да видам МСИ 430 ка како изгледа. Разлика у живо е ко небо и земја.
Ха исто како на фиќо да му ставиш спојлер и да го споредиш со друго фиќо без спојлер и да речеш моето е подобро.

zosto fail be brat ke bide duplo potivka moze i zatoa i stavile 2 ventilatora zosto inace

Не може да е потивка со повеќе вентилатори бре :)

Може подобро да лади, а за потивка...

Ако еден вентилатор прави звук од 15 dB (пример), колку ќе прават 2 вентилатори???

Ако еден вентилатор прави звук од 15 dB (пример), колку ќе прават 2 вентилатори???

Ќе биде стерео 2.0, а не моно. Тоа е тоа.
А иначе не се разбирам у физика или што и наука да е за јачина на звук, ама мислам дека коа едниот од нив би вадел 15db звук, 2-та заедно не би ваделе 30. али мање битно. тоа горе пишано е најбитно.....

Абе обратно вртат, па уствари се поништува звукот. ><

On a serious note, подобро ладење е секогаш добредојдено.
Според мене, графичка со пасивно ладење е голема грешка, а има и такви. Цркаат ко од шала.

1 vrti na 1000 rpm a drugi 2 na 500 rpm sto ke bide potivko 1 ili 2 ? polovinata imate poveke od 2 ventilatora proverete pa ke vidite BTW decibelite ne se zbiraat kako prosta matematika

Ха исто како на фиќо да му ставиш спојлер и да го споредиш со друго фиќо без спојлер и да речеш моето е подобро.

Далеку од Фиќо, ја се кладама дека 430 ка може да ги тера сите игрици. Можеби ќе ја земам на тест околу нова година, јес да планирам да тестирам

MSI-N480GTX-M2D15-B-GeForce-GTX-480-.jpg

480GTX / 1536 MB / DDR5/ 384 bitna / цена околу 35 000 ден :pipi:

Кога ?

Зашто ??

:toe:

Поентата ми е: графичка што троши премногу струја, грее ко печка и бучи ко млазен авион многу луѓе ја рачунаа за лоша серија. Немаше да биде лоша идеја да ја тргнеа графичкава од производство и да се фокусираа повеќе на GTX 500.

1 vrti na 1000 rpm a drugi 2 na 500 rpm sto ke bide potivko 1 ili 2 ? polovinata imate poveke od 2 ventilatora proverete pa ke vidite BTW decibelite ne se zbiraat kako prosta matematika

За 2 мали вентилатори да издуваат онолку воздух колку што дува еден голем вентилатор, треба да имаат значително повеќе RPM од големиот. Аналогно на тоа и ќе бидат многу побучни.

За 2 мали вентилатори да издуваат онолку воздух колку што дува еден голем вентилатор, треба да имаат значително повеќе RPM од големиот. Аналогно на тоа и ќе бидат многу побучни.
taka de ama zborot mi e za isti ventilatori eve kaj mene primer 3 ventilatori (12cm) gi namaliv na 1200 rpm i se potivki od eden sam na 2000 rpm

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom