Атлетика - кралицата на спортовите

Статус
Затворена за нови мислења.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Абе ок шо е поет у душа тоа сите го знаеме, ама се губат на моменти со коментирањево.
На Еуроспорт овој што коментира е експерт за атлетика, само тоа коментира, плус ја коментира заедно со некој екс атлетичар на Србија. Страшна двојка се, посебно коментаторов , кажув бројки и информации кои на МТВ ни преку гугл нема да ги најдат.
Не се слагам со тебе. Не за Калински. Ајде човеков што си се изразува малку попоетично, ама има знаење за извоз особено за атлетика. Па човеков е практично коментаторска легенда за атлетика. Децении искуство има, немојте тоа што се изразува *„повелелепно“ да го земете како аномалија, јас го земам како предност.

За другите не коментирам.

* До ден денес никој не ми појасно што значи велелепно, а Калински не е жив ако не го употреби:)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не се слагам со тебе. Не за Калински. Ајде човеков што си се изразува малку попоетично, ама има знаење за извоз особено за атлетика. Па човеков е практично коментаторска легенда за атлетика. Децении искуство има, немојте тоа што се изразува *„повелелепно“ да го земете како аномалија, јас го земам како предност.

* До ден денес никој не ми појасно што значи велелепно, а Калински не е жив ако не го употреби:)

:)
http://www.makedonski.info/search/велелепно

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Србиве на еуроспорт се тапа коментатори боље англискиот нека го вратат

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Денов не им беше наклонет на америте,за разлика од вчера во полошо издание беа денес.

Болт мајсторе,ти нема рамен.Криво ми е само што не направи нов светски рекорд.На 200 м би требало да биде доминантен,а како што Адвајзор рече може и без Пауел да се добијат штафетите.Кои комплекси ги имаат американците кога Јамајка веќе 8 години ги ренда во спринтање.Таман се понадеваа дека после Болт ќе биде полесно и оп,here comes the Blake.:D Уште поголем мерак ми беше што МТВ конечно направи нешто паметно и му дозволи на Калински да го коментира финалето.Со Златко никогаш нема утка.Најдобар македонски коментатор на сите времиња.

Денешниот трискок ќе остане запаметен по седмото злато за Казахстан и неверојатниот факт што сите медали на Казахстан досега се златни.Значи какви спортисти имаат оваа година секоја им чест.

Кладиво ми падна малце досадно бидејќи ништо не се смени откако Унгарецот не мрдна повеќе од 80 метри.

Не фатив ниеден натпревар во екипни спортови,ама не ни беа битни со целата возбудлива програма во индивидуални дисциплини.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

Не јас кажав дека на моменти малку се губат, се понашаат како да немаат монитори пред нив.
Нашиве два спорта знаат да коментираат: атлетика и фудбал, ама и во тие киксови за извоз си прават :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Е баш ви фала. Пуцај Калински, велелепно:D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.940
Поени од реакции
16.238
Србиве на еуроспорт се тапа коментатори боље англискиот нека го вратат
Убаво вика Iceboy, стварно имаат познавање тие што коментираат атлетика, ги следат низ текот на целата сезона, башка што едниот коментатор е атлетичар.
Ама пак го нема тој шмек како што го има кај Калински.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Убаво вика Iceboy, стварно имаат познавање тие што коментираат атлетика, ги следат низ текот на целата сезона, башка што едниот коментатор е атлетичар.
Ама пак го нема тој шмек како што го има кај Калински.
И женава што коментира скокови во вода, поранешна спортистка во тој спорт била, само изгледајте некое натпреварување, од предвреме знае кои оценки ќе ги добијат натпреварувачиве.
За Олимпијадава се многу добро припремени Еуроспорт и со коментатори и со се.
Ама да Рацин си е Рацин бе :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И женава што коментира скокови во вода, поранешна спортистка во тој спорт била, само изгледајте некое натпреварување, од предвреме знае кои оценки ќе ги добијат натпреварувачиве.
За Олимпијадава се многу добро припремени Еуроспорт и со коментатори и со се.
Ама да Рацин си е Рацин бе :)
Да бе и ја пишав за таа. Не гледав многу ЛОИ последниве неколку дена ама кога ќе фатев на Еуроспорт скокови во вода оваа што коментираше одма знаеше кој што оценка ќе добие и одма кажуваше каде кој погрешил. Такви коментатори се поинтересни да се ставаат во овие спортовиве што не се форсираат кај нас па да поднаучиме некое правило, како што еве кажа коментаторката дека што помалку вода исплисне толку е повисока оцената.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не знам дали ќе се повтори Пекинг да си замине ѕверот со три злата, штафетата ќе биде опасна што замена ќе вадат којзнае. А рекордов може да го руши на СП во атлетика што е во 2013.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Никогаш не сум била обожавател на атлетика, ама човеков ќе го натера и најладнокрвниот и најнезаинтересираниот човек на планетава Земја да му се поклони, да му даде овации и да му рече “браво“!
9.63 секунди еј!:eek: Мене 12 секунди ми требаат да се довлечкам од соба до веце...:pos::pos: Шала на страна, воодушевена сум едноставно, останав без зборови.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Ова е тоа што се чекаше од почетокот на ЛОИ.:vozbud:Одлична трка на 100м ама ова што им го направи Болт не е хумано.Ваков спринтер еднаш се раѓа...секоја чест за него.:cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom