- Член од
- 6 мај 2008
- Мислења
- 1.834
- Поени од реакции
- 492
Како и да е за парите дадени лани за Даунинг испаднаа огромно промашување е сега дали оваа сезона ке заигра во право светло не се знае
Денеска беше добар па за понатаму ќе видимеКако и да е за парите дадени лани за Даунинг испаднаа огромно промашување е сега дали оваа сезона ке заигра во право светло не се знае
Со Гомел може и Хипиа да го вратиш од пензија и да биде добарДенеска беше добар па за понатаму ќе видиме
а го продадоа кајт живо џабе за 1милион а чоекот имаше 2 гола и 2 асистенцииПремиер лига = 0 асистенции 0 голови или грешам ?
Може ги сметат, ама како небитни трофеи.Јас колку што знам сите ги рачунаат и Супер Куповите за титули како официјални.
Да не ги сфаќаат екипите толку сериозно натпреварите али истото важи и за Карлинг Купот што лани го освоивте.
Изигравте 4 натпревари и тоа во финале и тоа противник во финале ви беше екипа од пониска дивизија.И + на 90% од натпреварите играше резервниот тим така да би требало тоа да се рачуна како титула од рангот на младинскиот ФА Куп на пр. и да не се смета сериозно.
Ако гледаме по таква логика.
Да ама еве на пр. Челзи годинава ако сака да освои 3 супер купа ќе треба да го победи шампионот од ЕПЛ,шампионот од ЛЕ и шампионите од ЛШ од др. континенти.Може ги сметат, ама како небитни трофеи.
За да стигнеш до финале во Карлинг Куп треба да поминеш 4 екипи минимум. Ние игравме со второлигаш во финале но никој не спомнува дека пред тоа ги поминавме и Челзи и Сити. Зошто па некоја друга екипа не успеа да го помине тој пат па да стигне да играа со Кардиф? Ама нели Ливерпул е во прашање па сите знаат само Кардиф па Кардиф. За разлика од овие супер купот се игра само еден натпревар.
Разликата е што за овие трофеи се игра 1 натпревар а за оние минумум 4-5. Не може тежината да биде иста. А и тоа дека се небитни не го измислив јас.Да ама еве на пр. Челзи годинава ако сака да освои 3 супер купа ќе треба да го победи шампионот од ЕПЛ,шампионот од ЛЕ и шампионите од ЛШ од др. континенти.
Така да треба да се важи како трофеј.Не велам како ептен битни трофеи ама сепак се трофеи исто како што се и ФА куп и Карлинг куп трофеи.
Затоа што другите екипи кои што се борат за топ4 во премиер лигата го играат Карлинг купот со комбинирани состави деца од резервниот тим и некоја резерва од првиот тим, додека Ливерпул игра со првиот тимМоже ги сметат, ама како небитни трофеи.
За да стигнеш до финале во Карлинг Куп треба да поминеш 4 екипи минимум. Ние игравме со второлигаш во финале но никој не спомнува дека пред тоа ги поминавме и Челзи и Сити. Зошто па некоја друга екипа не успеа да го помине тој пат па да стигне да играа со Кардиф? Ама нели Ливерпул е во прашање па сите знаат само Кардиф па Кардиф. За разлика од овие супер купот се игра само еден натпревар.
Е ај кажи ми кој го измисли?Разликата е што за овие трофеи се игра 1 натпревар а за оние минумум 4-5. Не може тежината да биде иста. А и тоа дека се небитни не го измислив јас.
Дај не се бламирај. И Челзи и Сити играа скоро се цел прв состав против нас.Затоа што другите екипи кои што се борат за топ4 во премиер лигата го играат Карлинг купот со комбинирани состави деца од резервниот тим и некоја резерва од првиот тим, додека Ливерпул игра со првиот тим
Но сигурно не влегувале толку озбилно во тој меч и повеќе се чувале за премиер лига + лига на шампиони, а Ливерпул се откажа од премиер лигата и не играше ниту лига на шампиони ниту куп на уефа.Дај не се бламирај. И Челзи и Сити играа скоро се цел прв состав против нас.
и сега сакаш да ми докажеш дека титулата од Комјунити Шилд е повредена од таа во Карлинг Купот? Во Карлинг Куп учествува и Ливерпул и Челзи и Јунајтед и уште многу екипи. Никаде не пишува дека игра само Ливерпул. А Супер Купот го играт 2 екипи.Е ај кажи ми кој го измисли?
Зошто тогаш се играат?
Технички во Карлинг куп можеш да стигнеш до титула со играње само против екипи од рангот на АФЦ Вимблдон,МК Донс,Хул и Кардиф и таа титула ќе биде "потешка" од титула освоена против шампионот на Англија на пр?
Ние Карлинг Купот го освоивме играјќи против Стоук кај нив, Челзи и Сити и сите играа со прв состав. Што значи да, технички освоивме титула елиминирајќи го шампионот на Англија со тешки маки.Технички во Карлинг куп можеш да стигнеш до титула со играње само против екипи од рангот на АФЦ Вимблдон,МК Донс,Хул и Кардиф и таа титула ќе биде "потешка" од титула освоена против шампионот на Англија на пр?
2 те НАЈУСПЕШНИ екипи од минатата сезона *и сега сакаш да ми докажеш дека титулата од Комјунити Шилд е повредена од таа во Карлинг Купот? Во Карлинг Куп учествува и Ливерпул и Челзи и Јунајтед и уште многу екипи. Никаде не пишува дека игра само Ливерпул. А Супер Купот го играт 2 екипи.
Дај престанете со тоа дека не играле сериозно. Туку така ѓи плаќаат клубовите па за смех ги играт некои натпревари.Но сигурно не влегувале толку озбилно во тој меч и повеќе се чувале за премиер лига + лига на шампиони, а Ливерпул се откажа од премиер лигата и не играше ниту лига на шампиони ниту куп на уефа.