Македонците наjрелигиозни во Европа?

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Значи Англичаните, Шпанците, Италијаните, Французите се затупавени и далеку посиромашни од нас, затоа што се напалени на навивањето?
За нив може да се каже „на времето“. А на времето, навивачката структура доаѓала од најсиромашните, од работничката класа. испитај.
Денес, навивањето бар во западните земји (и ние веќе пробуваме) е машинерија.
Two minute warning ко од Орвел. Мораш да се идентификуваш со тоа, нешто ко додаток на религијата и нацијата, јеби га.

Што не го даде пример Бразил?
--- надополнето: 30 јули 2012 во 18:23 ---
Пишува дека Гана е најрелигиозна.
Да да, те разбрав покасно, проблемот беше во корелацијата со насловот.
Well, и јас не се согласувам со тоа дека Гана е најрелигиозна, веројатно треба да биде КСА, или Иран (иако има голем број на малцинства, ама исламот ги обединува).

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
За нив може да се каже „на времето“. А на времето, навивачката структура доаѓала од најсиромашните, од работничката класа. испитај.
Two minute warning ко од Орвел. Мораш да се идентификуваш со тоа, нешто ко додаток на религијата и нацијата, јеби га.

Ти очигледно појма немаш од навивање и навивачки групи така да не збори глупости.Во Англија никогаш немало навивачки групи, туку цел стадион навива и пее таму.Тие имаат фирми и се кежуал претежно за да не се воочливи на полицијата за да можат да се тепаат на рат.Имало и сиромашни, богати, секакви, затоа што кај нив фудбалот е страст.
Ти со што се идентификуваш?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Затоа денес Католиците и Протестантите во Северна Ирска се тепаат како магариња, затоа што на Ирците не им е битна религијата;)
Ирците баш имаат огромен наталитет дека католицизмот е многу јак таму.
Како што има кај нас секакви така има и кај нив секакви, но нив тоа не ги прави помалку патриоти, религиозни и останато.
Америка и ден денес е силно поделена на религиозна поделба.
Ти можеш да збориш за Шведска , но не и за другите.И, во Шведска не верувам дека баш не ги боли папокот за рисјанството.Тоа што си атеист и си пристрасен е друга работа.
Ние не сме ништо помалку религиозни од останатите дури и сме многу понерелигиозни од другите.Доволен доказ ти е и форумот каде што 90% се анти христијани.

Во Западна Европа девојките се каде-каде почесни и подостоинствени од Македонките баш поради таа религиозност.Немој да ме убедуваш дека не е така.
И, не само затупени, необразовани се верници.Имаш еден куп доктори, физичари, научници, музичари што се верници;)
Религијата изумира во Европа, а додека во другите делови на светот константно расне.
--- надополнето: 30 јули 2012 во 18:19 ---

Значи Англичаните, Шпанците, Италијаните, Французите се затупавени и далеку посиромашни од нас, затоа што се напалени на навивањето?
Ја спомена западна Европа како религиозна, а сега тврдиш дека религијата изумира таму.

Религијата изумира таму каде што информациите се најдостапни, и таму каде што образованието е на највисоко ниво. Иако постои одредена група на научници и уметници кои се религиозни, факт е дека големото мнозинство на образувани и интелегентни луѓе се атеисти. Во религијата постајат такви глупости кои се едноставно навреда за интелектот.

Не постои тесна корелација помеѓу религиозноста и моралноста. Порано постоела, затоа што религијата втерувала страв кај луѓето, па таа моралност била повеќе во корелација со стравот, отколку со религиозноста сама по себе.

Само на идиот со слаб карактер му е потребно замислено другарче за да биде морален. Моралноста се заснова сама на себе, односно на силата на еден човек да се придржува до она кое го замислил како морална вредност.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ти очигледно појма немаш од навивање и навивачки групи така да не збори глупости.Во Англија никогаш немало навивачки групи, туку цел стадион навива и пее таму.Тие имаат фирми и се кежуал претежно за да не се воочливи на полицијата за да можат да се тепаат на рат.Имало и сиромашни, богати, секакви, затоа што кај нив фудбалот е страст.
Ти со што се идентификуваш?
Јас се идентификувам со луѓе кои во коментар никаде не спомнале „навивачки групи“ а им се реплицира за тоа.

Понекогаш се идентификувам со анархисти а.к.а. панкери, кои за симбол го земаат Union jack-от, иако Ротен и компанија велеа destroy...

A со религија и нација, лоботомијата пар екселанс - малку потешко.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Јас се идентификувам со луѓе кои во коментар никаде не спомнале „навивачки групи“ а им се реплицира за тоа.

Понекогаш се идентификувам со анархисти а.к.а. панкери, кои за симбол го земаат Union jack-от, иако Ротен и компанија велеа destroy...

A со религија и нација, лоботомијата пар екселанс - малку потешко.
Најголи идиоти и лоботирани фаци од анархисти и панкери нема на овој свет, само што Ротен беше паметен и сето тоа си го уновчи и сега живее во Лос Анѓелес.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Само на идиот со слаб карактер му е потребно замислено другарче за да биде морален. Моралноста се заснова сама на себе, односно на силата на еден човек да се придржува до она кое го замислил како морална вредност.
Има и идиоти со јак карактер...они се бетер идиоти.
А моралот(тој за кој што сакаш да пишуваш) е нешто во стилот на математичките закони, го има во се и сешто.....во универзумов, во поголема или помала мера....не е замислена работа.
И замисли парадокс, кога не би имал карактер би бил многу по морален.....али тоа е друга тема.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ја спомена западна Европа како религиозна, а сега тврдиш дека религијата изумира таму.

Религијата изумира таму каде што информациите се најдостапни, и таму каде што образованието е на највисоко ниво. Иако постои одредена група на научници и уметници кои се религиозни, факт е дека големото мнозинство на образувани и интелегентни луѓе се атеисти. Во религијата постајат такви глупости кои се едноставно навреда за интелектот.

Не постои тесна корелација помеѓу религиозноста и моралноста. Порано постоела, затоа што религијата втерувала страв кај луѓето, па таа моралност била повеќе во корелација со стравот, отколку со религиозноста сама по себе.

Јас само кажав дека од сите контитенти највеќе религијата изумира во Европа факт.
Пејачот на Сепултура Макс Кавалера беше хардкор анархист и атеист, а денес е христијанин.Имаш мал милион примери на научници коишто се верници и неможеш да тврдиш дека се атеисти колку само ти да си ја оправдаш тезата.Крај краева јас никаде не спомнав дека сум верник и дека верувам во нешто само смешни ми се овие рекла-казала муабети.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Има и идиоти со јак карактер...они се бетер идиоти.
А моралот(тој за кој што сакаш да пишуваш) е нешто во стилот на математичките закони, го има во се и сешто.....во универзумов, во поголема или помала мера....не е замислена работа.
И замисли парадокс, кога не би имал карактер би бил многу по морален.....али тоа е друга тема.
ОК Игорче.

;)

Секоја дискусија со тебе е од старт промашена, затоа што ти имаш лично, односно потполно изместено сваќање за повеќето категории за кои се зборува. Од 10 луѓе 9 мислат една иста работа под моралност, ти мислиш нешто сосем трето.

Како да дискутирам со тебе? Прво ќе си ги дефинираш категориите, ќе ги пријавиш така дефинирани, па потоа мешај се со луѓето. Вака не оди...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
ОК Игорче.

;)

Секоја дискусија со тебе е од старт промашена, затоа што ти имаш лично, односно потполно изместено сваќање за повеќето категории за кои се зборува. Од 10 луѓе 9 мислат една иста работа под моралност, ти мислиш нешто сосем трето.

Како да дискутирам со тебе? Прво ќе си ги дефинираш категориите, ќе ги пријавиш така дефинирани, па потоа мешај се со луѓето. Вака не оди...
Фала богу ако сум 1 од 10, иако повеќе сакам 1 од 100. ;)
Инаку убаво си пишав, моралот за кој ти сакаш да зборуваш. :) Ако ме прашаш мене не постои морал, односно истиот е илузија.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас само кажав дека од сите контитенти највеќе религијата изумира во Европа факт.
Пејачот на Сепултура Макс Кавалера беше хардкор анархист и атеист, а денес е христијанин.Имаш мал милион примери на научници коишто се верници и неможеш да тврдиш дека се атеисти колку само ти да си ја оправдаш тезата.Крај краева јас никаде не спомнав дека сум верник и дека верувам во нешто само смешни ми се овие рекла-казала муабети.
Пејачот на Сепултура? :vozbud:

Кој кур фактор е пејачот на Сепултура?

Види, за да бидеш рисјанин потребно е на пример да веруваш дека таткото си е син сам на себе, и обратно. Треба да веруваш дека при постоење на семоќен Бог возможна е слободна воља, и уште еден куп такви небулози. Ако сакаш да бидеш благо ретардиран, повели, никој не те брани.

Ти ја браниш религијата затоа што одиграла улога во одбраната на националното. Можеби е така, но не можеме сега да се враќаме во минатото. Една лага успеала да спаси една друга лага. Човештвото тргна во скроз друга насока, а ти тука проповедаш вредности потполно неприкладни за ова време. За 20-30 години отсега верувам дека ако некој каже дека е религиозен, ќе му се смеат како на мало дете, без злоба...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055

--- надополнето: 30 јули 2012 во 18:23 ---

Да да, те разбрав покасно, проблемот беше во корелацијата со насловот.
Well, и јас не се согласувам со тоа дека Гана е најрелигиозна, веројатно треба да биде КСА, или Иран (иако има голем број на малцинства, ама исламот ги обединува).
Што претставува КСА ? Дека за мене е Confederate States of America а тоа 100% не е

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
mozebi samo na hartija se religiozni ili im e tesko da priznavaat. inace samo vo ovoj forum imas eden kup ateisti!
Зависи како ги гледаш работите ............. да на форумов повеќето се Атеисти(така се декларираат) ............ но на последниот попис(може да се види по интернетов)сите се декларирале како верници ........... според пописот од 2002 год. во Македонија 60 и кусур % се Христијани(Православни 99% и 1% останати деноминации Католицизам, Протестантизам) и 33-34% Муслимани ............. никаде не видов да стои Атеисти(толку и толку %) ! :confused:
Од повозрасните лица помал % се Атеисти, но од помладиве генерации скоро сите се декларираат како Атеисти ........... не зборам за декларирање на попис, туку во меѓусебното декларирање ............. од сите мои врсници на пр. што ги познавам никој не е верник, а сите се декларираат како такви, а и многу возрасни луѓе не се верници, но сепак општо земено сите се декларираат како Православни Христ. .................. на Балканот националната и религиската припадност иако погрешно сепак се сврзуваат во едно, на пр. Македонецот мора да биде Православен, Србинот, Гркот, Бугаринот, Романецот, Црногорецот исто така, Словенецот и Хрватот се Католици нели, Албанците, Турците, Ромите(овие последниве ги има секакви) се Муслимани, а само во Албанија има преку 1 милион Христијани, исто и на Косово има 100-200 илјади Албанци-Католици, е сега групите како Бошњаци, Торбеши, Горанци, Помаци се ван класа од добро познати причини !
Значи и да не си верник, по автоматизам на тоа што си Македонец на пр. си Православен Христијанин !

Kajgana Shop

На врв Bottom