Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Абе стрпете се мајку му стара и ќе видите, луѓе со факултети и дипломи го мислеле ова како да биде, сигурно знаат повеќе од нас. Башка што ќе се игра на средина од терен, фудбал нема да се игра на Олимпискиот стадион, на Вембли ќе се игра и останатите стадиони. Сеа дури еве сфаќаме зошто се игра на стадиони на другите земји од ГБ, друга идеја имале за Олимпискиот стадион.

Абе стрпете се мајку му стара и ќе видите, луѓе со факултети и дипломи го мислеле ова како да биде, сигурно знаат повеќе од нас. Башка што ќе се игра на средина од терен, фудбал нема да се игра на Олимпискиот стадион, на Вембли ќе се игра и останатите стадиони. Сеа дури еве сфаќаме зошто се игра на стадиони на другите земји од ГБ, друга идеја имале за Олимпискиот стадион.
Нека се снаоѓаат тие шо ќе фрлаат копје, ѓуле, диск.:D

Шо си нешо нервозен ?:D
Убаво прашав, сигурно и тебе ти е чудно што на сред терен се наоѓа, јас знам дека нема да пречи оганот, а сеа како ќе го изведат тоа таму кај што е да не пречи неам појма.

Не сум нервозен бе, само не сфаќам што е проблемот.

Круг е, тоа се наоѓа во центарот. Околу него има простор за се, веруј. Порано, на половина од тревникот беа спортовите а другата половина седеше без везе, најчесто таму дремеа доктори, брза помош и слично.

Како може да стои огнот и конструкцијата на средина кога ќе се користи теренот аман... Кај што пееја музичарите на таа бината, веројатно таму ќе биде "пренесен" и на крајот таму ќе го изгаснат.
И таму ќе биде преблиску до луѓе. И плус таму има семафори. :)

Нека се снаоѓаат тие шо ќе фрлаат копје, ѓуле, диск.:D

Може ќе го поместат некако полево или подесно па ќе се отвори место, ќе видиме како ќе биде :)

И таму ќе биде преблиску до луѓе. И плус таму има семафори. :)

Таму ќе стои. Ради тоа што на терен нема начин едно фрлање диск или кладиво и отиде цела конструкција :icon_mrgr:

Може ќе го поместат некако полево или подесно па ќе се отвори место, ќе видиме како ќе биде :)
Не е фер да остане во стадионот и да го гледаат само луѓе кои платиле карта.Едно од правилата е дека пламенот мора да биде виден од сите.

DvWIE.jpg

Интересно беше палањето на оганов, интересно им беше организирано, малку ја затупеа со тоа куќичката и твитерот и љубовната приказна, ама многу голема глупост им беше што оганот го палеа дечишта кои уште незнаат асално што е спорт.
Барем тоа требаше да го направат легенди, ама Британци ако не бидат они различни нема кој да биде.....стварно претерано многу се самобендисани.

Од толку славни спортисти кои ги има Британија, немоеш на деца да им дајш да го запалат оганот, без разлика што беше атрактивно палењето.
Кои славни спортисти ги имаат британците? Не ми текнува на ниту еден кој е доволно славен за да му се даде чест сам да го запали огнот.
Одличен избор имаа, најдобар би рекол. Можеби отварањето беше поскромно од она во Кина, ама изгледаше човечки, за разлика од роботиката од претходната Олимпијада. Човечки е да има недостатоци и да се греши... Одлично сценарио, Мр. Бин беше врвот, секоја чест.

Наци поздрав се прави со десна рака, она не беше хајл хитлер.

А за 19-годишно дете што мафтало знаме...Да не требаше пак Буштур со мевот да се смее?

Баш палењето на пламенот предадено на младата генерација од постарата зборува многу...Покажува колку британците не се самобендисани и колку се грижат буквално за сите...

Видовте кој го носеше пламенот низ Британија? Видовте кој ја пееше химната? Ја сфативте пораката за NHS?

Перфектно обработено, со многу хумор, историја, корени, музика...ОДЛИЧНО.

Која кралица ќе прифати онаква шега? Ваква била таква била...ЗАКОН Е! :)

Гасол колку нежно изглеаше кога го носеше знамето... у негов стил, прајслес.:D

Премногу галама се крева за Олимпискиве игри, а мене ми се подосадни од уметничко лизгање...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom