Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Роџерс и Ливерпул изјавуваат дека работат во тајност, а на медиумите им е тешко да дознаат воопшто што работат, само заради еден факт: Ливерпул не прави ништо. Воопшто.
Многу мудро брат. Прееска се слушна со Роџерс и ти кажа он така? Не туку мудрувај многу жити све, сигурно нема Роџерс да бара играчи дур е на турнејата. Скаутите и другите задолжени за барање цели работат на тие ствари и кога Роџерс ќе се врати ќе му бидат предложат играчи. Само вие све сакате, ајде, ајде побрзо сеа му е мајката, ајде земи го земи го ајде ајде, и на крај овој не можел да се смести убаво у Англија, овој секоја недела нова повреда добивал, овој сакал цело време прв тим да игра... стрпете се малце мајка му стара, ќе дојдат засилувањата...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Прееска се слушна со Роџерс и ти кажа он така?
Скаутите и другите задолжени за барање цели работат на тие ствари и кога Роџерс ќе се врати ќе му бидат предложат играчи
Значи, сепак тебе ти се јави и ти го кажа ова, а?

Не туку мудрувај многу жити све, сигурно нема Роџерс да бара играчи дур е на турнејата
Оправдание пар ексепанс мрзлив студент кој не го бива за ништо освен за играње гембој со другарчињата од маало и си бара оправдување прво на самиот себе си, па после на другите со: абе сеа викенд, ќе почнам понеделнички: абе понеделник, на прв ден не се работи, абе среда, има ЛШ денес, абе петок, ако не излезам денес кога: и се до следниот понеделник кога не се работи ништо.

Што работи Роџерс на турнејата твоја?

Се сликаат со Пи Диди, одат до Харвард и бркаат студентки? Разговараат за новото лого и МАСКОТАТА на Енфилд? Се распрашуваат за перформансите на новиот шевролет? бараат автограми од бејсболашите?
Што прави Роџерс на турнејата, па да не е „способен“ да „провери“ играч од “извештајот“ на скаутите?

И уште едно едноставно прашање, пошо знам дека само со такви се снаоѓаш:

Нели Роџерс и неговиот професионален екипаж работеа во тајност: (клучен збор - работеа)

Како сега не работеле, па се чекало крај на турнејата, па се бара трпение?

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Многу мудро брат. Прееска се слушна со Роџерс и ти кажа он така? Не туку мудрувај многу жити све, сигурно нема Роџерс да бара играчи дур е на турнејата. Скаутите и другите задолжени за барање цели работат на тие ствари и кога Роџерс ќе се врати ќе му бидат предложат играчи. Само вие све сакате, ајде, ајде побрзо сеа му е мајката, ајде земи го земи го ајде ајде, и на крај овој не можел да се смести убаво у Англија, овој секоја недела нова повреда добивал, овој сакал цело време прв тим да игра... стрпете се малце мајка му стара, ќе дојдат засилувањата...
Значи што збориш глупости жити се? Најпаметен се најде тука да ја браниш трансфер политиката? Ти се молам, и Челзи и Јунајтед ги промовираат више засилувањата, постигнуваат погодоци и се вклопуваат у тактиката само ние најпаметните ќе чекаме до 15 август за да купиме играчи пошо скаутите незнаат кого да одберат од огромниот избор. После ќе се чудиме после пет кола како имаме 5 бода.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.662
Поени од реакции
11.811
Значи што збориш глупости жити се? Најпаметен се најде тука да ја браниш трансфер политиката? Ти се молам, и Челзи и Јунајтед ги промовираат више засилувањата, постигнуваат погодоци и се вклопуваат у тактиката само ние најпаметните ќе чекаме до 15 август за да купиме играчи пошо скаутите незнаат кого да одберат од огромниот избор. После ќе се чудиме после пет кола како имаме 5 бода.
Ако де, тоа е за да се има оправдување во Октомври кога ќе бидиме на 8ма позиција. Тогаш ќе излезат со оправдување како требало време итн итн и уверување дека следната сезона се ќе биди подобро. Тогаш ќе почнат да бегаат играчите и се одново и одново

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Најтрагично у цела ова приказна е тоа што Брендон може да донесе само просек и ништо повеќе. Тоа е недокажан тренер носи недокажани играчи...
У последно време па нема ни шпекулации со некои поасални играчи.

Па уште кога ке видам дека сака да го донесе пола Свонси, а да го продаде Керол :facepalm:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.603
Поени од реакции
22.597
Значи од тоа што го гледам, повеќето од вас тука сакате Брендан да донесе екстра засилувања и тоа сите да ги донесе за 2 дена. :rolleyes:
Со доаѓањето на Роџерс во Ливерпул, тој започнува, да не речам, од нула. Тој знае што сака да прави и го прави тоа. Дали е тоа добро, лошо или катастрофално, ќе кажат резултатите. А, какви резултати сакате вие во предсезонски период во Јули? Стварно не ве разбирам дел од вас. Оставете го Брендан да си ја врши работата, трансфер-периодот е до 31 август. Ќе се види на 1 септември како ќе изгледа составот на Ливерпул, а дали трансферите ќе бидат добри, лоши, погодени или промашени, може да се цени дури на крајот од сезоната. ;)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Најтрагично у цела ова приказна е тоа што Брендон може да донесе само просек и ништо повеќе. Тоа е недокажан тренер носи недокажани играчи...
У последно време па нема ни шпекулации со некои поасални играчи.

Па уште кога ке видам дека сака да го донесе пола Свонси, а да го продаде Керол :facepalm:
Нема веќе купување од Свонси ,завршивме со таа приказна.Иначе не е до Роџерс работата, цел фудбал отиде во неповрат. Еве гледај го кадарот на еден Милан,Јуве,Интер,Арсенал све што имаат во тим е просек за разлика од тимовите кои ги имале пред 3-4 години. Влегоа шеици и руси кај останатите мали клубови како Малага,Челзи,ПСЖ,Сити и направија од нив гиганти,такада полесно е за еден клошар како Насри да седи на клупа и да зима 6м годишно него да игра за Ливерпул и да треба секоја недела да дава максимум на терен а и покрај тоа што секоја недела гзот ќе му се поти ќе треба да зима и помали пари.Асалните играчи се кај овие шминкерски клубови и затоа мора да носиме просек,почна да се игра за пари а не за слава и респект.Такада не е до Роџерс, и Капело да го имавме пак ќе се мачиме како и сега,барем што се однесува до трансфери.
А за Керол подобро е да го продадат ако веќе мораат него да помине и оваа сезона на клупа па следната да го дадат за некоја смешна сума..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Неам одговор на вашиве коментари, нема ни да се мачам да ве цитирам. Ако мислите дека вие можете бољи да го раководите клубот, слободно аплцирајте или барем испратете некоја жалба дека не ви се свиѓа како идат работите. Бог да чува, има да трпите и да прекинете да плачете само. Ја сто пати кажав дека никој фан не знае што се работи таму, а вие само попувате нешто ко демек ние другите од вчера да сме. Секој што е поврзан со Ливерпул на било каков начин, дали е менаџер, тренер, скаут, играч или било што друго, знае 100 пати повеќе од било кој тука што е. Затоа sit down, relax. Роџерс кажа дека турнејата е за да го евалуира составот. Што ако се избрзаме да земеме играч, а се испостави дека не ни треба пошто веќе иаме еден подобар во нашите редови? Жив пример: Глеј го Шелви што праи, а до почетокот на трансфер прозорот сите очекувавте Ериксен, Сигурдсон или такво лајно некое да купиме, а се испостави дека дечково е бомба играч што може да се избори за прв тим покрај огромниот број на играчи што ги иаме у средина. Затоа не кур мрчете само, од Роџерс повеќе ни ја, ни вие не знаеме. Сигурен сум дека ќе ги донесеме правите играчи, само нормално вие го мавате стапот на Кагава, Хазард, Подолски и слично, па што и да донесеме нема да ви се свиѓа. Али ЈЕБИГА, не може поинаку освен ако неаме нафташко поле или две ко Сити, паднати сме пониско од останативе клубови и секако, многу е лесно да фрлиш 30 милиони за Хазард коа ги имаш тие пари. Фората е за 3 пати поефтини пари да најдеш сличен таков квалитет. Тоа никој од вас никад нема да може да го најде пошто вашата професионална работа (ако ја имате), не е поврзана со Ливерпул. Што демек играчи ко Рамирез вие ќе ги знаевте и ќе ги сметавте за квалитетни ако не не поврзуваа секој ден медиумите со нив? Кур мој ќе ги знаевте. Има уште многу такви играчи кои на нас фановите ни се "анонимни", само пошто некое новинарче не ги поврзало со нас или друг клуб. Затоа shut the fuck up, и глејте си ја работата. За трансфер зделките ќе праиме муабет на први септември. Не кењајте пред време, коа никој си нема врска каков е планот, освен личностите задолжени за тоа, а тоа не-сме-ние!

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Сега се прибирам од излагање и гледам, што сите сте го нападнале RickyLFC9 небаре тој е Брендон Роџерс, човекот само си кажа свое мислење кое и не е баш далеку од вистината.....мислите мене ми се чека за нови играчи или нови трофеи....???? знаете оти звезди ние не можием да привлечиме, и не смееме да брзаме....некој ќе речи кој е тој Борини или Џо Ален? Луѓе не брзајте со критиките, сигурен сум оти 85% од вас кога го купија Алонсо не ни знаевте дека таков играч постои или пак знаевте ама незнаевте за каков играч се работи а сега на повеќето скаузери му е легенда. Така да мораме да се стрпиме сите, на крајот на краиштата ова е ЛИВЕРПУЛ, ОВА Е КЛУБОТ ЗА КОЈ НАВИВАМЕ.......

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Значи од тоа што го гледам, повеќето од вас тука сакате Брендан да донесе екстра засилувања и тоа сите да ги донесе за 2 дена. :rolleyes:
Со доаѓањето на Роџерс во Ливерпул, тој започнува, да не речам, од нула. Тој знае што сака да прави и го прави тоа. Дали е тоа добро, лошо или катастрофално, ќе кажат резултатите. А, какви резултати сакате вие во предсезонски период во Јули? Стварно не ве разбирам дел од вас. Оставете го Брендан да си ја врши работата, трансфер-периодот е до 31 август. Ќе се види на 1 септември како ќе изгледа составот на Ливерпул, а дали трансферите ќе бидат добри, лоши, погодени или промашени, може да се цени дури на крајот од сезоната. ;)
Прво, немој вака. Не ти.

Второ... почнува од нула you say. Ако почнува од нула, нели е време да работи на „подобрување на таа нула“. Кој е тој со здрав памет што би работел на тим кој го „зафатил од нула“ и чека до последни моменти на трансфер маркетот да ја „поправи таа нула“ односно, да го зајакне тимот.

Го сфаќаш муабетот? Значи, го оправдуваш Роџерс со тоа што „начекал тим = нула“ со тоа што треба трпение? баш, ако тимот е нула, нема место за трпение, треба одма да се реагира и да се конструира тим кој треба да личи на Ливерпул.

Не знам за тебе, ама јас не се сеќавам кога последен пат Ливерпул ми личел повеќе на циркуз отколку на најславниот тим на островот Британија. Ако знаеш повеќе, повели, објасни ми.

Сега се прибирам од излагање и гледам, што сите сте го нападнале RickyLFC9 небаре тој е Брендон Роџерс, човекот само си кажа свое мислење кое и не е баш далеку од вистината.....мислите мене ми се чека за нови играчи или нови трофеи....???? знаете оти звезди ние не можием да привлечиме, и не смееме да брзаме....некој ќе речи кој е тој Борини или Џо Ален? Луѓе не брзајте со критиките, сигурен сум оти 85% од вас кога го купија Алонсо не ни знаевте дека таков играч постои или пак знаевте ама незнаевте за каков играч се работи а сега на повеќето скаузери му е легенда. Така да мораме да се стрпиме сите, на крајот на краиштата ова е ЛИВЕРПУЛ, ОВА Е КЛУБОТ ЗА КОЈ НАВИВАМЕ.......
Ако промаши да го гледаш Реал Сосиедад во Лига на Шампиони (или како тим кој ги разлупа сите примера тимови) додека Алонсо беше во тимот, сега ти е касно. Едино на снимки (key words> Kovacevic, Kahveci, Alonso)

Споредба на Ален со Алонсо, во оваа димензија на универзумот, или било во која друга, се рамни со лудило.

Не брзаме со критики, баш на време сме. Освен циркузот и дебилизмот, ништо не се случува со Ливерпул.

И не смееме да се стрпиме. Уствари, да, Ливерпул веројатно е единствениот тим чии навивачи се стрпливи и го гледаат како пропаѓа, цело време, секое време. Зошто?

За да не го изневереле тоа YNWA.
Кога го гледаш како пропаѓа, баш тоа и го правиш.

Можеби и нема некој на кој му е повеќе жал од мене што го гледа ливерпул ваков каков што е, метастазиран и анемичен, ама јас не можам да се контрам со вистината.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Прво, немој вака. Не ти.

Второ... почнува од нула you say. Ако почнува од нула, нели е време да работи на „подобрување на таа нула“. Кој е тој со здрав памет што би работел на тим кој го „зафатил од нула“ и чека до последни моменти на трансфер маркетот да ја „поправи таа нула“ односно, да го зајакне тимот.

Го сфаќаш муабетот? Значи, го оправдуваш Роџерс со тоа што „начекал тим = нула“ со тоа што треба трпение? баш, ако тимот е нула, нема место за трпение, треба одма да се реагира и да се конструира тим кој треба да личи на Ливерпул.

Не знам за тебе, ама јас не се сеќавам кога последен пат Ливерпул ми личел повеќе на циркуз отколку на најславниот тим на островот Британија. Ако знаеш повеќе, повели, објасни ми.

Ако промаши да го гледаш Реал Сосиедад во Лига на Шампиони (или како тим кој ги разлупа сите примера тимови) додека Алонсо беше во тимот, сега ти е касно. Едино на снимки (key words> Kovacevic, Kahveci, Alonso)

Споредба на Ален со Алонсо, во оваа димензија на универзумот, или било во која друга, се рамни со лудило.

Не брзаме со критики, баш на време сме. Освен циркузот и дебилизмот, ништо не се случува со Ливерпул.

И не смееме да се стрпиме. Уствари, да, Ливерпул веројатно е единствениот тим чии навивачи се стрпливи и го гледаат како пропаѓа, цело време, секое време. Зошто?

За да не го изневереле тоа YNWA.
Кога го гледаш како пропаѓа, баш тоа и го правиш.

Можеби и нема некој на кој му е повеќе жал од мене што го гледа ливерпул ваков каков што е, метастазиран и анемичен, ама јас не можам да се контрам со вистината.
:D Дефинитивно, најинтересните постови ги имаш во фан клубов.....на сите ни е жал што гледаме ваков Ливерпул не само тебе, ама ние како навивачи единствено нешто што го можиме е да чекаме и да се надеваме на најдоброто. Секој клуб низ историјата минувал низ тешки периоди....Епа овај е вториот тежок период во историјата на ЛФЦ (првиот беше пред Шенкли да стани менаџер на ЛФЦ) така да мора да се соочиме со проблемот т.е. тие што се таму треба да се соочат со проблемот, а дали прават нешто ќе покаже времето, рано е да судиме одсега и треба да прифатиме оти Роџерс ќе ни биди менаџер неколку години.....
Чаби Алонсо.....јас го знаев овај играч во тоа време кога играше во Сосиедад, и не го споредувам со Ален, Ален е далеку послаб играч од Чаби....
--- надополнето: 28 јули 2012 во 13:05 ---
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2179935/Brendan-Rodgers-gives-Liverpool-owners-180-page-dossier-clubs-future.html
Баш би сакал ова досие да го најдам негде и да го прочитам, баш ме интересира визијата која ја има Брендан за Ливерпул....

Член од
22 декември 2011
Мислења
154
Поени од реакции
26
Добро бе зошто ги поценувате играчите како АЛЕН и слично!! па Свонси оваа година беа на 1-2 бода од ЛИВЕРПООЛ!!!! а нели ние сме јаки а тие се слаби а ????? АЛООО

Ален има талент тоа убаво го знае Рочерс и не е исто тој Ален да игра во средина со некој си .... и да игра со Жерард! ако тогаш играл добро а цел товар бил на негово рамо тука ке игра уште подобро!!!!

Второ кој сакате да го купи Ливерпоол ? Меси , Ронално! па сфатете 8 беме во Англија кој Хазард или Кагава ке дојде во Ливерпоол! тоа е реалност нас ни требат солидни фудбалери кој ке го остават срцето на теренот! Тие дечка подобро ке изиграат од некој како Насри и слично кој игра за пари бидете сигурно!
а имиња можеме да очекуваме кога ке завршиме 4ти! или ако даваме дупло повеке плати од тоа што вреди еден фудбалер!!!

и друго овој Борини е звер! нека почне сезоната тоа ке ви го докаже дечкото!!!!

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Добро бе зошто ги поценувате играчите како АЛЕН и слично!! па Свонси оваа година беа на 1-2 бода од ЛИВЕРПООЛ!!!! а нели ние сме јаки а тие се слаби а ????? АЛООО

Ален има талент тоа убаво го знае Рочерс и не е исто тој Ален да игра во средина со некој си .... и да игра со Жерард! ако тогаш играл добро а цел товар бил на негово рамо тука ке игра уште подобро!!!!

Второ кој сакате да го купи Ливерпоол ? Меси , Ронално! па сфатете 8 беме во Англија кој Хазард или Кагава ке дојде во Ливерпоол! тоа е реалност нас ни требат солидни фудбалери кој ке го остават срцето на теренот! Тие дечка подобро ке изиграат од некој како Насри и слично кој игра за пари бидете сигурно!
а имиња можеме да очекуваме кога ке завршиме 4ти! или ако даваме дупло повеке плати од тоа што вреди еден фудбалер!!!

и друго овој Борини е звер! нека почне сезоната тоа ке ви го докаже дечкото!!!!
Јас лично не го потценувам, на 2-3 пати имам потенцирано оти е одличен техничар,пасер баш играч каков што се вклопува во системот на Роџерс, само има една мана, лани во Свонси не памтам една утакмица да ја изигра цела 90 минути, се до 70та и го вадеа значи физичката припремност кај него е слаба страна

Г

Гучи

Гостин
Јас лично не го потценувам, на 2-3 пати имам потенцирано оти е одличен техничар,пасер баш играч каков што се вклопува во системот на Роџерс, само има една мана, лани во Свонси не памтам една утакмица да ја изигра цела 90 минути, се до 70та и го вадеа значи физичката припремност кај него е слаба страна
Се средува тоа за месец дена :) али мене не ми е по ќеиф. башка имаме доста играчи у средина, освен ако не планира да продаде некој..

Kajgana Shop

На врв Bottom