Охрид

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Некој да препорача пансион или хотел за разумна сума?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.407
Поени од реакции
16.656
За колку луѓе ти треба ? за 3ца луѓе 40 евра од вечер апартман ти одговара ? во строг центар .
Цена до плафон, па и кажуваш колку луѓе примаш.
Браво.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Цена до плафон, па и кажуваш колку луѓе примаш.
Браво.
Кажувам дека креветите збираат до 3 луѓе ... ако можат нека се стуткаат 4-5 .. а за цената толку е .. гледам бара пансион или хотел сигурно нема да најде поефтино по хотелите ..

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
За колку луѓе ти треба ? за 3ца луѓе 40 евра од вечер апартман ти одговара ? во строг центар .
Не ми одговара апартмент, ми треба сингл хотелска соба или евентуално хостел.
Ќе правиме со еден колега тура со велосипеди за празников низ тој регион и го одбравме Охрид како некоја база. Колегата ќе престојува кај некои роднини таму, јас ќе морам да се снајдувам за сместување тие 3-4 дена.
Гледав низ booking.com и најдов соба за 17 евра од вечер во тој период, ама ќе видам и овие собиве што ги изнајмуваат на огласи како одат.

http://www.booking.com/hotel/mk/b-s-apartments.en-gb.html?sid=67fdf4106c9509a0e5e8f434db7fc1da;dcid=1;checkin=2012-07-31;checkout=2012-08-04;srfid=779f0defda214229aa544fcda6e0dc5aX5

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Само за болдираното: „Уствари да споредуваш езеро со море, е тоа е више брукање, а тоа го направи баш еден ориџанец тука на форумов.“
Објасни зш е брукање да споредвиш езеро со море??? Поготово ако езерото е баш Охридско Езеро???
Еве ти некои факти за Охридското Езеро кои го покажуваат токму спротивното:
- најдлабоко езеро на Балканот со неверојатна проѕирност на водата (максимална транспарентност од 22 м во зима)
- едно од најстарите езера на светот (трето во Европа) заедно со Бајкалското Езеро и езерото Танганика, често нарекувано и музеј на „живи фосили“
- се наоѓа на надморска височина од скоро 700 метри (затоа се нарекува и воздушна бања)
- најзначен езерски екосистем во Европа, под заштита на УНЕСКО, дом на ендемични силикатни алги, зелените алги, плоснати црви, полжави и ракови; пет вида и еден подвид на сунѓери, 10 ендемични видови риба. Дом на пастрмката, автохтон вид кој го има само во Охридското езеро
- во Заливот на коските археолозите откриле траги од праисториски град на вода, кој денес е делумно реконструиран
- не случајно Сатурновата месечина Титан има свое „Охридско Езеро“, наречено во чест на истоименото езеро
- чистите води на езерото го прават едно од најголемите резервоари на вода за пиење во светот

И само за споредба на омилената скопска теорија „море си е море“ со која како да кажувате ама баш се, a посебно тоа дека на езеро треба да биде се поевтино отколку во било кое затуцано селце кое излегува на море и тоа само заради солената вода, резгледајте ги цените на сместувањето и туристичко-угостителските услуги на некое од следните езера: Женевско Езеро, езерото Комо, Тахо, Плитвице....
абе езероно мана си немит, луџето не чинет, луџетоооо:pos::pos:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ме замолија д а прашам:
Кај се наоѓа Конгресниот центар?
Се оди ли пешки до Охрид?
Има ли продавници во близина?
Мерси

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ме замолија д а прашам:
Кај се наоѓа Конгресниот центар?
Се оди ли пешки до Охрид?
Има ли продавници во близина?
Мерси
Се наоѓа до плажа Метропол, на 6 колометри од Охрид, пешки се ојт, ама ќе требит да цапаш 40минути, доколку со автомобил или автобус за 5-10 минути. Продавница имаш на 20 метри.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Се наоѓа до плажа Метропол, на 6 колометри од Охрид, пешки се ојт, ама ќе требит да цапаш 40минути, доколку со автомобил или автобус за 5-10 минути. Продавница имаш на 20 метри.
Фала многу! Продавницата беше битна.
Значи да нарачам да ми донесат мастика :)

Kajgana Shop

На врв Bottom