Абе америве имаа судиска помош, каква Шпанија... им дозволија да играат погруба игра, не им судеа ниту вратени топки... А за талент, европските репрезентации имаат повеќе талент, америве би рекол дека имаат повеќе сила. Америве во рекет ќе имаат доста проблеми со репрезентации како Шпанија или Русија, Леброн како центар, Мело како крилен центар... не знам колку ќе е паметно тоа. И Крижевски ист како Марјан Лазовски, со седум-осум играчи го изигра цел меч и во Duke има такви гледачи кои чат-пат ќе ги стави некоја минута, еве и во репрезентација истото. Шпанците многу лошо шутираа од линијата за слободни, а и Наваро не се повампири. Ако ја изиграат играта која ја имаа против нас во полуфиналето на ЕП (иииј, како моќно звучи ова, како некоја велесила да сме) во најмала рака ќе бидат рамноправни до крајот. Инаку
Види Фотос, Двајт мислам дека влечеше некоја повреда, поради тоа не е во тимот, ама не сум сигурен.
Исто, на ЕП ми беше чудно зашто шпанциве го натурализираа Ибака, ама сега ми е 100% јасно... сакаат олимписко злато.