MEDDLE
уставен кривичар
- Член од
- 19 февруари 2008
- Мислења
- 1.995
- Поени од реакции
- 1.406
абе ај....da go obozavame Gospod.
абе ај....da go obozavame Gospod.
Остај го на раат да те обожава.абе ај....
Остави тука 100 денари и слободен си.Сакам лично јас да оставам нешто зад себе кое би ме оставило да живеам и по мојата смрт, бидејќи еден стар мој познаник кажа јака реченица : Човек не е мртов кога ќе умре, човек е мртов кога ќе го заборават сите................
Ако си бесмртен би размислил........во спротивно за материјално не прам ни муабет.Остави тука 100 денари и слободен си.
Na koj nachin go kazha ova "za mazhot, zhenata"? In a fag romantic way demek zhenata e smisla za postoenje ili onaka kao pichkata kao pichka e smisla za postoenje?За мажот, жената.
За жената, well, жената не навлага толку.
Искрено, уште се неам одлучено дали ми е побитно да ги испразнам ташациве на некоја, или потребата од топлина, љубов, еготрип, the thing you feel when bitches want you...Na koj nachin go kazha ova "za mazhot, zhenata"? In a fag romantic way demek zhenata e smisla za postoenje ili onaka kao pichkata kao pichka e smisla za postoenje?
Toa i blu-ray Avengers.Искрено, уште се неам одлучено дали ми е побитно да ги испразнам ташациве на некоја, или потребата од топлина, љубов, еготрип, the thing you feel when bitches want you...
Затоа да ја заокружиме као цела.
It's The only, must have thing, aside eating, drinking, sleeping, shitting.
На една рака се бројат. А она е палецот.
А без палецот неможеш ни да си го издркаш...
Сите ќе те заборават и тоа дефинитивно кога и тие ќе бидат заборавени......на тој начин нема да станеш вечен.Смислата според мене е да се спознаеме самите себеси, да успееме да ги допреме работите кои треба да ги допреме, да се надминиме себиси, на ваков или онаков начин со помош и практика на филозофијата на живеење која сме си ја замислиле.
Сакам лично јас да оставам нешто зад себе кое би ме оставило да живеам и по мојата смрт, бидејќи еден стар мој познаник кажа јака реченица : Човек не е мртов кога ќе умре, човек е мртов кога ќе го заборават сите................
типично мислење дека емоциите можат да се развијат со интелектотНо секој не е толку силен и не располага со јак сопствен индетитет за да го отфрли Бог.Едноставно го чувствува како потреба која е извор на надеж,внатрешен мир и сила бидејќи не располага со соодветни адути за да дејствува сам.Дали во случајов таквиот човек е немоќен или пак способен да преживее потпирајќи се на таа виша сила?
типично мислење дека емоциите можат да се развијат со интелектот
реалноста е
интелектот многу често работи погрешна работа., на емотивниот центар
а да тој кој не е силен всушност има поразвиен емоционален центар, многу ретко врши погрешна работа
типично мислење дека емоциите можат да се развијат со интелектот
реалноста е
интелектот многу често работи погрешна работа., на емотивниот центар
а да тој кој не е силен всушност има поразвиен емоционален центар, многу ретко врши погрешна работа