Море или eзеро?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Каде се осеќате подобро?

• Вкупно гласачи
    64
Искрено ЕЗЕРО бирам,морето секако каде каде е поздраво и подобро,ама кога одам на море се случува да не влезам во морето или ако влезам само 10 минути и излегувам и се сончам,додека од езеро неможеш да ме истераш,посебно охридско....барем сигурно ми е некако нема ниту ајкули ниту медузи,а во море мора да сум на штрек цело време знам дека све е обезбедено ама немам мира,плус со туѓ народ си опкружен...
плажа со камчиња ми е најдобро,ама не од оние острите,песок во никој случај ниту пак големи камења... :D

хаха исто да си ибаш векот :D Некој гаден филинг имам како ќе ме зграпчи ајкула секој момент..стра у коски ми натера филмот со ајкулите и од тогаш немам мир :pos:

Езеро, посигурно ми е некако

да не си грешка нешто,
Море солена вода,
Езеро слатка вода.
Ама кое езеро, она на Пелистер или можеби Шара или Кораб
Ако си мислел на нашето Охридско и тоа на „гужва“ плажите во сезона,
или во Дојран,е тогаш и тие се СОЛЕНИ да ми извиниш од нашата КУЛТУРА - која ја истураме во езерото, поточно НЕ - култура

Многу го исфорсиравте морето бе аман ;) Јес да има јод во него, по некоја ајкула и медуза ама пак...
п.с Не смее да гласа член што не ги доживеал двете опции! Не рачунам базени, или када полнета со морска сол! :pos:

--- надополнето: 17 јули 2012 во 20:16 ---
да не си грешка нешто,
Море солена вода,
Езеро слатка вода.
Ама кое езеро, она на Пелистер или можеби Шара или Кораб
Ако си мислел на нашето Охридско и тоа на „гужва“ плажите во сезона,
или во Дојран,е тогаш и тие се СОЛЕНИ да ми извиниш од нашата КУЛТУРА - која ја истураме во езерото, поточно НЕ - култура

Да, ја сфатив поентата и делумно си во право Анчо..
Но сепак, има локации кои би ги задоволиле сите оние што ја знаат правата смисла на зборот плажа... во Охрид нормално.
А нашата некултура има пуштено корења во секоја сфера од туризмот... Тоа природата не може да го исправи, за жал.

Тука мислам дека нема простор за споредба...
Море се разбира...Од аспект на здравје, хигиена, релаксирање...Нема подобра опција според мене...

САМ без мобилни,струја,телевизија и др модерни тракатанци и правец во планина.Ќе си земам шатор,по едно тенџере,чинија,трска и ловџиска пушка,а се разбира и едно пакување кибрити или 10ина запалки.
Заборавив да спомнам и 500 грама кафе и едно ѓезве и филџан
Што убав одмор од 10-15 дена ќе поминам да знаете.

хаха исто да си ибаш векот :D Некој гаден филинг имам како ќе ме зграпчи ајкула секој момент..стра у коски ми натера филмот со ајкулите и од тогаш немам мир :pos:
Море еднаш ко ми излезе една морска Свиња,едно голо чудовиште мало розево гадно....ко гледам перки на 20 метра од мене недај боже да сум мирен в море..и тоа шо велиш од филмови страови...а онака во Охридското,знаеш оти си безбеден...македонското си е најдобро :D

Море еднаш ко ми излезе една морска Свиња,едно голо чудовиште мало розево гадно....ко гледам перки на 20 метра од мене недај боже да сум мирен в море..и тоа шо велиш од филмови страови...а онака во Охридското,знаеш оти си безбеден...македонското си е најдобро :D

У Охридско нема ни пастрмка , камо ли други мутанти :D Посигурно здравје .

Море, скриено заливче и пуста камена плажа = идеален одмор т.е. годинешниот одмор :D

Неспоредливо, секое си има своја убавина. Кога ми е до езеро одам на езеро кога ми е до море на море не се споредува.

Темата си е на место, не е во ЧДА и затоа се избришани офтопик мислења. Секој нареден пост надвор од тема и терање мајтап ќе резултира со опомена или бан :pipi:

На темава би одговорила море. Бидејќи го обожавам мирисот и чистотата, а посебно филингот коа после капење ќе се засуши морската сол и ќе почне да пецка :icon_lol: Обично кога одам на одмор на море гледам што е можно порано да сум на плажа кај 6-7 саат да уживам во свежиот воздух и кристално чистото море.

Би избрал море ,не зошто е којзнае колку подобро туку едноставно условите се подобри.
Посредени плажи,ситен песок,дезинфекција заради солта,поголема чистота итн.
Доколку езерата се средат и се доведат на ниво со морињата изборот би бил многу потежок.
На езеро сум бил само во Македонија така да ако имам прилика да посетам некаде на запад или барем каде што е средено и условите не се за никаде ќе се преиспитам.

Не сум многу по водите ама кога морам да бирам,езеро.незнам зошто ама ете,преферирам езеро :)

За мене перфектен одмор би бил во планина,сам или со највеќе уште една ОДБРАНА личност,без мобилен,трска ако има вода за риболов,храна нешто,едно кило нес кафе и 5-6 кутии цигарчиња,и исто ми е како да сум бил два месеца на езеро или море :)

Би избрал море ,не зошто е којзнае колку подобро туку едноставно условите се подобри.
Посредени плажи,ситен песок,дезинфекција заради солта,поголема чистота итн.
Доколку езерата се средат и се доведат на ниво со морињата изборот би бил многу потежок.
На езеро сум бил само во Македонија така да ако имам прилика да посетам некаде на запад или барем каде што е средено и условите не се за никаде ќе се преиспитам.
Кратерско езеро
08-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

Езерото Сичуан Во Кина
10-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

Езерото Вајоминг Во Сад
12-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

Те цитирав како пример, размислете сите, ама сепак јас гласав за море :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom