Охрид

Член од
24 мај 2012
Мислења
104
Поени од реакции
44
Ке има ли оваа година воопшто пиво фест ?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Ак имат ќе се кажит овде, сега за сега никој ништо не кажвит.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Сакаш нејќеш .. трета опција нема !
Далеку вие ќе стигнете со ваков однос и овие туристи што ги имате ќе ги изгубите. Треба да ви остане неколку лета по ред Охрид празен, ама и тогаш сумљам дека памет ќе ви дојде.
Ич не ги сакам Албанците, ама баш ич, ама богами имате вие Охриѓаните многу фурни леб да изедете за да ги стигнете нив у областа туризам, зборам за гостопримство. Проблемот со вас е што туристите не ги гледате како луѓе, туку единствено како извор на пари. Лани слушам еден Охриѓанец на вести вика лошо било тоа што лани Гета ќе дошол у Охрид, зошто тие 8.000 души што ќе ги соберел он немало да им идат таа вечер на Охриѓани у кафаните и кафичите. Кај се прави напор да го напраат Охрид поатрактивен за младите уште не ви чини. За вас само стап треба, па така изглеа ќе се опаметите.
И после Охриѓани светски луѓе биле, гостопримливи биле, културни биле, море за к*р не ве бива...

F

FuckYouAll

Гостин
Мене ме интересира на која плажа се плаќаат влез, односно лежалки, и колку, а на која не се плаќа т.е. можеш фино лепо да си постелиш пешкирче и да уживаш ? :)
Ако сакаш лежалки на сите плажи имат, ама не е морално да платиш лежалка, ако сакаш со пешкирот до лежалка мојш да легниш и никој ништо несмејт да ти речит.
--- надополнето: 16 јули 2012 во 20:10 ---
И после Охриѓани светски луѓе биле, гостопримливи биле, културни биле, море за к*р не ве бива...
Не ти покултурен си.
И не сме сите Охриѓани исти. ;)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
unmik 50% e точно ама другите 50% ти се грешни.. Вие сакате ем в центар ем бес пари... Е немат.. Башка и ти домати да издаваш соби, и стално да ти се фул, наредна сезона од 300 денари ќе качиш на 500.. Пак ак ти се фулл пак ќе качиш на цена.. Сакам да кажам дека тие апартмани шо се во центар 90% се стално зафатени, па нормално е да се крева на цената. Не мора 5 сезони да нема гости во Охрид, доволно е првиот месец од сезоната да нема гости во Охрид, цените на смештај многу нормално дека ќе се намалат.
За тоа околу гостопримливоста, има и негостопримливи има и гостопримливи луѓе, зависит кај ќе налеташ.. Ама пак зато да се разбериме, немојте да мислите дека вие гостите сте цвеќа за мирисање.. Еден апартман доволно е 2-3 сезони да го издаваш, за истиот да станит лајно (од чиста култура на гостите кои престојуваат во него :facepalm: )

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Пиво Фест немат да имат годинава, ак ве интересираше :icon_lol:

А unmik, ако веќе прајш споредби за цените, спореди шо добиваш ти во тој апартман за 40 евра и како е уреден за разлика од апартманите од Грција, исто спореди ја цената на пиво во дискотека овде и во дискотека Грција, вечера во ресторан..... Не почвите одма со то Абе у Грчка поефтино е, шо к*р барам ја у Охрид пер.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953

А unmik, ако веќе прајш споредби за цените, спореди шо добиваш ти во тој апартман за 40 евра и како е уреден за разлика од апартманите од Грција, исто спореди ја цената на пиво во дискотека овде и во дискотека Грција, вечера во ресторан..... Не почвите одма со то Абе у Грчка поефтино е, шо к*р барам ја у Охрид пер.
А да ми си здрава и жива и во охрид има некои работи што се ефтино ... на пример го зеам план б после го зеам мохито план б големо макијато тие 50 после мохито макијато со пепси или севен уп 50 подолу имаше едно на в го заборајв 80 со сакаш да си земиш за јадење + макијато ... друго имат и други ефтини работи на пример стоп шоп маркетиве е сеа зависит кај кее сместен.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
unmik 50% e точно ама другите 50% ти се грешни.. Вие сакате ем в центар ем бес пари... Е немат.. Башка и ти домати да издаваш соби, и стално да ти се фул, наредна сезона од 300 денари ќе качиш на 500.. Пак ак ти се фулл пак ќе качиш на цена.. Сакам да кажам дека тие апартмани шо се во центар 90% се стално зафатени, па нормално е да се крева на цената. Не мора 5 сезони да нема гости во Охрид, доволно е првиот месец од сезоната да нема гости во Охрид, цените на смештај многу нормално дека ќе се намалат.
За тоа околу гостопримливоста, има и негостопримливи има и гостопримливи луѓе, зависит кај ќе налеташ.. Ама пак зато да се разбериме, немојте да мислите дека вие гостите сте цвеќа за мирисање.. Еден апартман доволно е 2-3 сезони да го издаваш, за истиот да станит лајно (од чиста култура на гостите кои престојуваат во него :facepalm: )
Другарка ми апартманот за на море што го нашла сигурно не бил 100 километри оддалечен од морето, па затоа да биде поефтин...
Ја издавам стан за студенти во центарот на Скопје и еве има неколку години што доаѓаат луѓе да седат у него. Сеа по твојава логика треба да им направам пример од 100 евра за месец да накачам на 150, па на 250, па на 250 и до кога така ќе праиме ? Многу ми е смешно што се водите по таа логика, само го потврдувате тоа што го кажав, дека туристот не го гледате како човек туку како банкнота.
Реков дека има исклучоци што се гостопримливи, ама многу се ретки таквите, ако ти спаѓаш во нив тогаш секоја чест.
Нормално дека има и такви туристи што можат да ти го уништат апартманот, ама еве од тие ја што ги знам што одат во Охрид никој не направил такво нешто, ама не викам дека нема такви. Уосталом сигурно дека кога некој ќе ти го уништи апартманот ти не го пушташ така да си оди, гарант дури и му натплаќаш.

Да бе сите други апартмани што ги издаваат у соседствово на море се за никаде, купатилото испокршено, креветите од прва светска војна, вода кога има кога нема, па и тогаш кога има нема топла вода итн, а вашиве апартмани шо да не имаат чешми од злато, да не ме служи слугинка па шо треба 40 евра од ден да плаќам ?
Ми го даде југот како пример, ама многу лош пример ти е тоа. Таму имаат поголеми плати, повисок стандард и автоматски и очекувано е таму да бидат поскапи цените, а некои комшии што беа таму на одмор годинава викаат дека цените се тука негде како нашите. Ја кога проеврив последен пат Охрид беше дел од Македонија и како што е стандардот за мене во Скопје така е и за вас во Охрид, ама вие ги дигате цените ко да сте у друга држава со повисок стандард.
И зошто споредувате Охрид и било која друга држава околу нас ?
Јас ако одам во Бугарија, во Црна Гора не одам на езеро туку идам на море, или сакате да ми кажете дека езерото е исто што и море ?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
.

Да бе сите други апартмани што ги издаваат у соседствово на море се за никаде, купатилото испокршено, креветите од прва светска војна, вода кога има кога нема, па и тогаш кога има нема топла вода итн, а вашиве апартмани шо да не имаат чешми од злато, да не ме служи слугинка па шо треба 40 евра од ден да плаќам ?
Ми го даде југот како пример, ама многу лош пример ти е тоа. Таму имаат поголеми плати, повисок стандард и автоматски и очекувано е таму да бидат поскапи цените, а некои комшии што беа таму на одмор годинава викаат дека цените се тука негде како нашите. Ја кога проеврив последен пат Охрид беше дел од Македонија и како што е стандардот за мене во Скопје така е и за вас во Охрид, ама вие ги дигате цените ко да сте у друга држава со повисок стандард.
И зошто споредувате Охрид и било која друга држава околу нас ?
Јас ако одам во Бугарија, во Црна Гора не одам на езеро туку идам на море, или сакате да ми кажете дека езерото е исто што и море ?

Отвори чисто за споредба на пазар3 и види слики од апартманите кои се издаваат. Еве да не речиш Грција дека ја земам за пример, Албанија 40 евра плаќавме за апартман крајот на август значи, не на сред сезона во шпицот. Добивме 4 кревети, вц во кое немаше туш кабина па поплава се праеше, некоја мини кујна со 4 прибори. Толку. А сега отвори на пазар3 и спореди шо добиваш за 40 евра ( шо е најскапа алтернатива пошо апартманот е апла в центар ). И да, вие почнувате со споредбите, као шо барам во Охрид ко за 20 евра можам да најдам апартман на море. Можиш, ама не заборавај ги останатите трошоци.

За болдов....аман немој. Како е Охрид поскап од Скопје, како? Муабетов со години го слушам и здосаден е. За срамота, Охриџани 80 денари макијатото во Куба Либре со цело езеро пред тебе и филмски поглед, а во Скопје 90 со непроценлив поглед на бела техника која плови низ Вардар. Шодае.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Отвори чисто за споредба на пазар3 и види слики од апартманите кои се издаваат. Еве да не речиш Грција дека ја земам за пример, Албанија 40 евра плаќавме за апартман крајот на август значи, не на сред сезона во шпицот. Добивме 4 кревети, вц во кое немаше туш кабина па поплава се праеше, некоја мини кујна со 4 прибори. Толку. А сега отвори на пазар3 и спореди шо добиваш за 40 евра ( шо е најскапа алтернатива пошо апартманот е апла в центар ). И да, вие почнувате со споредбите, као шо барам во Охрид ко за 20 евра можам да најдам апартман на море. Можиш, ама не заборавај ги останатите трошоци.

За болдов....аман немој. Како е Охрид поскап од Скопје, како? Муабетов со години го слушам и здосаден е. За срамота, Охриџани 80 денари макијатото во Куба Либре со цело езеро пред тебе и филмски поглед, а во Скопје 90 со непроценлив поглед на бела техника која плови низ Вардар. Шодае.

Еве ја лани бев исто таму негде средина на август во Албанија и плаќав 17 евра за апартман на 3 минути од морето. Викаш у Охрид најскапа варијанта била 40 евра, а баш по форумов има членови што кажуваат дека најефтино у Охрид било тоа, а најскапите апартмани оделе и до 150 евра.
И кои пропратни трошоци ги имам ја за на море ?
Патот и за у Охрид и за на море го иам. Едино што е нешто плус како трошок за на море е што ако идеш со кола ќе ти треба пример зелен картон и меѓународна возачка дозвола, ама па затоа ако нејќеш така можеш и со автобус да одиш.
А за цените, ај да викав само ја дека е поскапо ок, ама не сум единствен и неможе сеа сите така што викаат да лажат или чисто од инат да зборат.
Како и да е генерално како многу челнови од форумов така и на мене ми се создава некоја одбивност кон Охрид и мислам дека оваа година ќе ми биде последна што ќе одам таму. Подобро ако треба ќе си платам ако треба поскапо ама барем нема да ги слуѓам охридските коментари, ако не ти чини не оди.

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Другарка ми апартманот за на море што го нашла сигурно не бил 100 километри оддалечен од морето, па затоа да биде поефтин...
Шо сакате да кажите со морево не ми е јасно.Шо е едно море повредно од едно езеро?Имат луѓе шо уживет во слатки води,на појќето шо идет Охрид преку такво им е од море.Споредбава на ништо не ви личит и поубо да не го користите ко аргумент.

И ак не ви чинит не идајте:D

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Шо сакате да кажите со морево не ми е јасно.Шо е едно море повредно од едно езеро?Имат луѓе шо уживет во слатки води,на појќето шо идет Охрид преку такво им е од море.Споредбава на ништо не ви личит и поубо да не го користите ко аргумент.

И ак не ви чинит не идајте:D
Абе појма неам ја дали е море или езеро поубаво, ама глеам луѓево на форумов многу често ја употребуваат оваа споредба па викам ај и ја така да пишам... :D
Можеш само од инат да збориш дека море и езеро се исто. Да, има луѓе што не сакаат море и обратно, ама објективно гледано море си е море и неможеш да споредуваш море и езеро.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Охриѓани од 27.7 до 5.8 ке има ли некој концерт во Охрид освен Антониа Морена? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom