- Член од
- 24 мај 2012
- Мислења
- 104
- Поени од реакции
- 44
Ке има ли оваа година воопшто пиво фест ?
Далеку вие ќе стигнете со ваков однос и овие туристи што ги имате ќе ги изгубите. Треба да ви остане неколку лета по ред Охрид празен, ама и тогаш сумљам дека памет ќе ви дојде.Сакаш нејќеш .. трета опција нема !
Ако сакаш лежалки на сите плажи имат, ама не е морално да платиш лежалка, ако сакаш со пешкирот до лежалка мојш да легниш и никој ништо несмејт да ти речит.Мене ме интересира на која плажа се плаќаат влез, односно лежалки, и колку, а на која не се плаќа т.е. можеш фино лепо да си постелиш пешкирче и да уживаш ?
Не ти покултурен си.И после Охриѓани светски луѓе биле, гостопримливи биле, културни биле, море за к*р не ве бива...
Да, покултурен сум од 98% од тие „светски луѓе“. И да, има исклучоци ама се многу малце тие...Не ти покултурен си.
И не сме сите Охриѓани исти.
А да ми си здрава и жива и во охрид има некои работи што се ефтино ... на пример го зеам план б после го зеам мохито план б големо макијато тие 50 после мохито макијато со пепси или севен уп 50 подолу имаше едно на в го заборајв 80 со сакаш да си земиш за јадење + макијато ... друго имат и други ефтини работи на пример стоп шоп маркетиве е сеа зависит кај кее сместен.Пиво Фест немат да имат годинава, ак ве интересираше
А unmik, ако веќе прајш споредби за цените, спореди шо добиваш ти во тој апартман за 40 евра и како е уреден за разлика од апартманите од Грција, исто спореди ја цената на пиво во дискотека овде и во дискотека Грција, вечера во ресторан..... Не почвите одма со то Абе у Грчка поефтино е, шо к*р барам ја у Охрид пер.
Другарка ми апартманот за на море што го нашла сигурно не бил 100 километри оддалечен од морето, па затоа да биде поефтин...unmik 50% e точно ама другите 50% ти се грешни.. Вие сакате ем в центар ем бес пари... Е немат.. Башка и ти домати да издаваш соби, и стално да ти се фул, наредна сезона од 300 денари ќе качиш на 500.. Пак ак ти се фулл пак ќе качиш на цена.. Сакам да кажам дека тие апартмани шо се во центар 90% се стално зафатени, па нормално е да се крева на цената. Не мора 5 сезони да нема гости во Охрид, доволно е првиот месец од сезоната да нема гости во Охрид, цените на смештај многу нормално дека ќе се намалат.
За тоа околу гостопримливоста, има и негостопримливи има и гостопримливи луѓе, зависит кај ќе налеташ.. Ама пак зато да се разбериме, немојте да мислите дека вие гостите сте цвеќа за мирисање.. Еден апартман доволно е 2-3 сезони да го издаваш, за истиот да станит лајно (од чиста култура на гостите кои престојуваат во него )
Да бе сите други апартмани што ги издаваат у соседствово на море се за никаде, купатилото испокршено, креветите од прва светска војна, вода кога има кога нема, па и тогаш кога има нема топла вода итн, а вашиве апартмани шо да не имаат чешми од злато, да не ме служи слугинка па шо треба 40 евра од ден да плаќам ?Пиво Фест немат да имат годинава, ак ве интересираше
А unmik, ако веќе прајш споредби за цените, спореди шо добиваш ти во тој апартман за 40 евра и како е уреден за разлика од апартманите од Грција, исто спореди ја цената на пиво во дискотека овде и во дискотека Грција, вечера во ресторан..... Не почвите одма со то Абе у Грчка поефтино е, шо к*р барам ја у Охрид пер.
.
Да бе сите други апартмани што ги издаваат у соседствово на море се за никаде, купатилото испокршено, креветите од прва светска војна, вода кога има кога нема, па и тогаш кога има нема топла вода итн, а вашиве апартмани шо да не имаат чешми од злато, да не ме служи слугинка па шо треба 40 евра од ден да плаќам ?
Ми го даде југот како пример, ама многу лош пример ти е тоа. Таму имаат поголеми плати, повисок стандард и автоматски и очекувано е таму да бидат поскапи цените, а некои комшии што беа таму на одмор годинава викаат дека цените се тука негде како нашите. Ја кога проеврив последен пат Охрид беше дел од Македонија и како што е стандардот за мене во Скопје така е и за вас во Охрид, ама вие ги дигате цените ко да сте у друга држава со повисок стандард.
И зошто споредувате Охрид и било која друга држава околу нас ?
Јас ако одам во Бугарија, во Црна Гора не одам на езеро туку идам на море, или сакате да ми кажете дека езерото е исто што и море ?
Еве ја лани бев исто таму негде средина на август во Албанија и плаќав 17 евра за апартман на 3 минути од морето. Викаш у Охрид најскапа варијанта била 40 евра, а баш по форумов има членови што кажуваат дека најефтино у Охрид било тоа, а најскапите апартмани оделе и до 150 евра.Отвори чисто за споредба на пазар3 и види слики од апартманите кои се издаваат. Еве да не речиш Грција дека ја земам за пример, Албанија 40 евра плаќавме за апартман крајот на август значи, не на сред сезона во шпицот. Добивме 4 кревети, вц во кое немаше туш кабина па поплава се праеше, некоја мини кујна со 4 прибори. Толку. А сега отвори на пазар3 и спореди шо добиваш за 40 евра ( шо е најскапа алтернатива пошо апартманот е апла в центар ). И да, вие почнувате со споредбите, као шо барам во Охрид ко за 20 евра можам да најдам апартман на море. Можиш, ама не заборавај ги останатите трошоци.
За болдов....аман немој. Како е Охрид поскап од Скопје, како? Муабетов со години го слушам и здосаден е. За срамота, Охриџани 80 денари макијатото во Куба Либре со цело езеро пред тебе и филмски поглед, а во Скопје 90 со непроценлив поглед на бела техника која плови низ Вардар. Шодае.
Шо сакате да кажите со морево не ми е јасно.Шо е едно море повредно од едно езеро?Имат луѓе шо уживет во слатки води,на појќето шо идет Охрид преку такво им е од море.Споредбава на ништо не ви личит и поубо да не го користите ко аргумент.Другарка ми апартманот за на море што го нашла сигурно не бил 100 километри оддалечен од морето, па затоа да биде поефтин...
Абе појма неам ја дали е море или езеро поубаво, ама глеам луѓево на форумов многу често ја употребуваат оваа споредба па викам ај и ја така да пишам...Шо сакате да кажите со морево не ми е јасно.Шо е едно море повредно од едно езеро?Имат луѓе шо уживет во слатки води,на појќето шо идет Охрид преку такво им е од море.Споредбава на ништо не ви личит и поубо да не го користите ко аргумент.
И ак не ви чинит не идајте
Аца Лукас , Армин Ван Бурен .. нз други кој беа али ке има секако ..Охриѓани од 27.7 до 5.8 ке има ли некој концерт во Охрид освен Антониа Морена?