Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
За мене Хаус е најдобрата серија ever. Шерлок веќе 3 месеца чека, да почнам да ја гледам.
Др.Хаус е секако најпопуларен лик од ТВ сериите последнава декада. Не може со збор да се опише неговата генијалност. Плус подржана од одличен сапорт лик како Вилсон.
Дефинитивно гласам за Хаус.
Same here. Можеби е пристрасно бидејќи го немам гледано Шерлок ама и да го имам не верувам дека ке ме разубеди.

Можеби ке беше подобро да се ставеше во дуел со Декстер.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Шерлок.
Хаус цел ми е изгледан, крајот малку ме разочара, многу подолго време ја гледам Хаус од Шерлок, ама Шерлок.... Цела епизода од саат и кусур да не трепнам, се убивам анализирајќи да видам дали можам да откријам нешто, дали нешто ќе скопчам... Едвај ја чекам следната сезона, си ги прегледувам нон-стоп излезените епизоди и уште ми се интересни.
Хаус последните епизоди ја отупеа, некако се исто почна да се врти, ги гледав епизодите, ама без некаков посебен интерес. И така, Шерлок it is.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Еее, не е фер да изгуби Шерлок кога мал дел ја имаат гледано. А прејака е. Прејака. Мора да ја гледате.
Ама и ја гласам за Хаус, јебига, 6 епизоди наспроти 6 години опсесија со ликот кој пак, за иронијата да е поголема, е базиран на овај првиот.

Ќе изгуби Шерлок со многу. Не е фер. :(

BTW, од аспект на ликови, не на конкретниве серии, Шерлок го шие Хаус.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Kaков Хаус бе, комерцијала е тој :P
Се знае хардкор, Шерлок многу јасно, ликот на Шерлок се базира врз оние старите , авантурите на Шерлок Холмс (мојот омилен лик од тие старите воопшто), а пак Хаус ти е еден граден лик врз основа на Шерлок, само ете во друга професија. Ароганцијата, постапувањето го влечи од Артур Конан, авторот на Шерлок, не толку оригинално како што изгледа ;)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Red John знам дека не е хумано, ама затоа е забавно.:)

Да промрчам малку околу гласањава, навистина не ми е јасно како гласате за работи кои не сте ги гледале. Поентата е споредба, а не да си кажете која сте си ја гледале. Ама пошто договорот беше дека глас си е глас, ќе си остане така. Барем што се однесува до мене, заради тоа ги земам сите резултати со резерва.

А сега он топик:

Јас сум огромен фан на Хаус, ама ќе гласам за Шерлок. Прво и основно заради дозата оригиналност што ја има серијата. Иако е базирана на делата на Дојл, овој Шерлок е ставен во 21 век и е маестрален. Јас бев најголем скептик што се однесува до тоа приказната за Шерлок да се стави во денешно време, ама сум згрешила. Апсолутно уживав во серијата што од идејата, концептот, сценариото, негативците и секако Фримен и Кумбербат.

Јас ги обожавам Хаус и Вилсон, но серијата не ја гледам само како лик, туку и како приказна, затоа и Шерлок го има мојот глас.Разликата е само мала нијанса но ја има.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
И од мене глас за Sherlock заради истите причини наведени од Рокенрола.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.826
Поени од реакции
6.532
House ми е една од омилени серии али Шерлок е подобра серија. Бар кога ќе се спореди со последните 3-4 сезони од House.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
House ми е една од омилени серии али Шерлок е подобра серија. Бар кога ќе се спореди со последните 3-4 сезони од House.
Ова значи глас за Шерлок? Да знам, во броење како да го регистрираме ова :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Хаус, Хаус и само Хаус.
Др. Хаус беше една од првите серии кои ги спуштив откако ставив интернет, а како велат првата љубов не се заборава. Го обожавам Хаус и неговиот лик , и со две раце гласам за него ;)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Шерлок дефинитивно.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
House...не знам што толку видовте во Шерлок....може на Хаус вода да му носи

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Абе луѓе зошто ги броите гласовите на личности кои не ги гледале двете серии? Сега јас за претходниот дуел ниедна епизода не сум изгледала ама ај сум слушала за TZ дека има мајндфак краеви и работа е за неа да гласам? Аууу ај чим така бројте ме за Шерлок. Значи, ја немам гледано Шерлок :) Ама Хаус го имам и на почетокот ми беше ок, после веќе почна да ме нервира. А сакам детективски серии. Повторувам, ја немам гледано Шерлок ама гласам за неа. Ако ме броите, секоја чест, ви немаат кредибилитет дуеливе.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Kajgana Shop

На врв Bottom