За сите оние кои не не следат на фб еве ви го првото интервју со Борини целосно преведено
-Фабио, како е да се биде играч на Ливерпул?
*Чувството е одлично. Исто така е добро да се биде назад во Англија. Ова е огромен клуб кој освоил многу трофеии во минатото, но се надевам дека ќе осв
ојуваме и во иднината! Менаџерот и клубот веруваат во мене, што е многу убаво за мене и ме прави горд што сум тука!
-Како се чувствуваше кога слушна дека Ливерпул е заинтересиран за тебе?
*Се осетив одлично затоа што сакав да се вратам во Англија еден ден.Знаев дека порано или подоцна ќе се вратам, а тоа што имам шанса да играм во голем клуб како Ливерпул е само голема шанса за мене да се докажам што се можам да направам!
-Oва ќе биде 3 пат како работиш со Брендан Роџерс. Колку беше тој битен во твојата одлука да се преселиш овде?
*Неговата улога беше голема.Не би рекол дека беше клучно но во голем дел тој ми помогна да ја донесам оваа одлука. Дури и минатата сезона јас контактирав со него, му праќав пораки да го прашам дали е добро и му честитав за успесите на Сванси! Врската со него најпрвин е пријателска, а потоа е работна. Тоа е поважно од се!
-Како сака Брендан неговиот тим да игра фудбал?
*Навикнат сум да играм 4-3-3 со него и е одлично да се игра под негово водство, затоа што покрај тоа што прави добри резултати тој не тера и да играме убав фудбал. Во Сванси навивачите го обожаваа поради начинот на кој што тимот играше фудбал.
-Што можеме да очекуваме од играчите на Ливепрул следната сезона под водство на Брендан?
*Навивачите со сигурност ќе видат играчи кои ќе сакаат да победат и кои секогаш ќе работат за тимот - а не сами за себе. Ливерпул мора да покажува резултати и тоа е нешто што ние ќе пробаме да го направиме!
-Како кој тип на играч би се опишал себеси?
*Би се опишал како играч кој никогаш не се откажува и многу трча на теренот.
-Туку што се врати од составот на Италија за Европското првенство. Дали тоа искуство ти овозможи да напредуваш како играч?
*Секако, тоа беше големо искуство за мене. Имам само 21 година така да тоа беше одлично искуство - иако не играв. Тоа што стигнавме до финалето беше уште едно големо искуство кое не се доживува секој ден!
-Како напаѓач, дали едвај очекуваш да заиграш до Луис Суарез?
*Едвај чекам, затоа што тој веројатно е уште еден играч што наликува на мене, работи многу на теренот. Го гледав на неколку натпревари и можам да кажам дека цела Европа го сака. Секој играч би сакал да игра со него, така да тоа ќе биде големо задоволство за мене!
-Потпиша за Ливерпул и сега си член на еден од најтрофејните и најголемите клубови во Европа. Дали си свесен за тоа?
*Секако дека сум свесен. Се сеќавам на финалето против Милан во Истамбул. Одлично е што тимот има големо минато затоа што ќе пробаме да го обновиме во иднината!
-Дали си возбуден што ќе играш на Енфилд секоја втора недела?
*Ќе биде неверојатно да се игра секоја втора недела пред полн Енфилд.Знам дека фановите овде се многу добри со играчите и го разбираат фудбалот
-Што се надеваш дека ќе постигнеш во своето време во Ливерпул?
*Се надевам дека ќе успеам да постигнувам многу голови за клубот, да се вратиме во Лигата на Шампионите и да ги постигнеме сите останати цели на клубот!
-И на крај, дали имаш порака за навивачите на Ливерпул?
*Немам специјална порака, но можам да им гарантирам дека со Брендан Роџерс на чело ќе можат да гледаат одличен фудбал!