Квалификации за европските натпреварувања

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Тренерот на овие Портадаун, тимот го води уште од 1986:eek:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.915
Поени од реакции
16.181
Барем гол постигнаа оваа година :)
Ај другата, ако воопшто се пласираат( а лигата бетер од аматерска, па нишо чудно да се пласираат) во Европа, може и ќе поминат во наредно коло .
Мизерија ! Македонскиот фудбал ДНО !

Ете ги од 2 у 1 тие 30 000 евра премија:icon_lol:

B

Beck's

Гостин
Za nisto ne ne biva, tolku od ambicioznoto i seriozno rakovodstvo, se pojavija sitkacite, sram da im e, podobro mi bese posledno mesto u tabela so igranje so srce

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Да не беше наместена играта , овој голот од пола терен , многу чуден.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.332
Поени од реакции
26.274
Крај на 1-то полувреме, Металург - Биркиркара 0:0, и со овој резултат одат Металург во 2-то коло но зошто да биде 0:0 :tapp:

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Крај на 1-то полувреме, Металург - Биркиркара 0:0, и со овој резултат одат Металург во 2-то коло но зошто да биде 0:0 :tapp:
Зашто толку ги бива. Сите викавте Работнички поминува дека играл се со аматери. Точно играа со аматери али барем со вакви екипи како Биркиркара,Портдаун и слични на нив лесно,да не кажам рутинирано поминуваа.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.332
Поени од реакции
26.274
Славчо Георгиевски постигна гол за водство на Интер Баку против Транс Нарва
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:32 ---
Сите викавте Работнички поминува дека играл се со аматери. Точно играа со аматери али барем со вакви екипи како Биркиркара,Портдаун и слични на нив лесно,да не кажам рутинирано поминуваа.
Сите не сме викале ;) Јас сум многу благодарен на Работнички што донесе многу добри клубови во Скопје во изминатите години, сум го кажувал тоа :)
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:57 ---
Крај, Металург - Биркиркара 0:0

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Тренерот на овие Портадаун, тимот го води уште од 1986:eek:
Тука се некаде со САФ. Овој е од ноември, додека на тој на Портадаун е од декември, истата година.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Зашто толку ги бива. Сите викавте Работнички поминува дека играл се со аматери. Точно играа со аматери али барем со вакви екипи како Биркиркара,Портдаун и слични на нив лесно,да не кажам рутинирано поминуваа.
Металург не е познат по многу офанзивен фудбал. И во нашево првенство често им се случуваше со појаките екипи да одиграат 0:0. Мене ме изненади што на гости дадоа два гола.
Битен е пласманот и наместо да критикуваме зошто било 0:0 треба да се радуваме што уште една наша екипа помина во второ коло.
Лани Металург несреќно и со судиски грешки испадна од бугарите, па не верувам дека некој таму во Софија коментирал против својот клуб.
Добро е што си ги цениме нашите клубови, па за екипи како Портдаун (Северна Ирска) и Биркиркира (Малта) викаме дека се тотални аутсајдери. Видовте ли на какви терени играа Портдаун и Биркиркира? Сигурен сум дека тие нас не сметаа за многу поутепани отколку што ние ги сметаме нив. Сигурен сум дека Биркиркира се радувале кога сме паднале со нив.
Иначе на web сајтот на Биркиркира, 5 минути после извлекувањето во Нион имаше информација за натпреварот и дури нашле податоци за Металург, кратка историја и податоци за пласманот оваа сезона. Значи не е Баркиркира екипа од типот на Турново и 11 Октомври.
Се слагам дека Работнички да беше ќе им дадеше 10 гола.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Металург не е познат по многу офанзивен фудбал. И во нашево првенство често им се случуваше со појаките екипи да одиграат 0:0. Мене ме изненади што на гости дадоа два гола.
Битен е пласманот и наместо да критикуваме зошто било 0:0 треба да се радуваме што уште една наша екипа помина во второ коло.
Лани Металург несреќно и со судиски грешки испадна од бугарите, па не верувам дека некој таму во Софија коментирал против својот клуб.
Добро е што си ги цениме нашите клубови, па за екипи како Портдаун (Северна Ирска) и Биркиркира (Малта) викаме дека се тотални аутсајдери. Видовте ли на какви терени играа Портдаун и Биркиркира? Сигурен сум дека тие нас не сметаа за многу поутепани отколку што ние ги сметаме нив. Сигурен сум дека Биркиркира се радувале кога сме паднале со нив.
Иначе на web сајтот на Биркиркира, 5 минути после извлекувањето во Нион имаше информација за натпреварот и дури нашле податоци за Металург, кратка историја и податоци за пласманот оваа сезона. Значи не е Баркиркира екипа од типот на Турново и 11 Октомври.
Се слагам дека Работнички да беше ќе им дадеше 10 гола.
Во ред е да се радуваме на пласман на наша екипа во наредно коло од евро-натпреварување ама реално Металург се избламира со двате нерешени со аматерска екипа од Малта. Овде не поминува муабетот дека веќе сите играат фудбал и дека нема мали и големи. Ова е аматерска екипа исто како и Портдаун. Исто како јас и ти да склопиме екипа од маало и да им извадиме нерешено на Металург или да ги победиме Шкендија. Ова е срамота за македонскиот фудбал и не е воопшто плукање по успехот на некоја наша екипа.

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Во ред е да се радуваме на пласман на наша екипа во наредно коло од евро-натпреварување ама реално Металург се избламира со двате нерешени со аматерска екипа од Малта. Овде не поминува муабетот дека веќе сите играат фудбал и дека нема мали и големи. Ова е аматерска екипа исто како и Портдаун. Исто како јас и ти да склопиме екипа од маало и да им извадиме нерешено на Металург или да ги победиме Шкендија. Ова е срамота за македонскиот фудбал и не е воопшто плукање по успехот на некоја наша екипа.
Не знам што подразбираш под поимот „аматерски“ клуб. Мислиш дека се собираат само за утакмица?
Најверојатно за аматерски ги сметаш сите клубови за кои не си слушнал ништо до сега. Ни јас немав слушнато за нив, ама ете некако се нашле во групата на носители во УЕФА. Кладинилниците лупнаа мали коефициенти за Металург, како да е Реал во прашање а не некоја екипа што само трет пат игра во Евро купови.

http://www.birkirkarafc.com
Клубов е подобро организиран од многу наши клубови. Можеби и од Металург е подобро организиран.
Додека ние гледаме фудбал на ТВ, сите земји не прошишаа и за жал ќе има се помалку екипи што ќе може да ги сметаме за аутсајдери. Кај и да е само Сан Марино, Лихтенштајн и Андора ќе имаат послаби клубови од нас. Сите други се најмалку на наше рамниште ама ние ќе се правиме фаворити кога ќе ни падне некој од Узбекистан или Малта и ќе се нервираме ако не ги растуриме со 5 гола разлика.

Kajgana Shop

На врв Bottom