Зашто толку ги бива. Сите викавте Работнички поминува дека играл се со аматери. Точно играа со аматери али барем со вакви екипи како Биркиркара,Портдаун и слични на нив лесно,да не кажам рутинирано поминуваа.Крај на 1-то полувреме, Металург - Биркиркара 0:0, и со овој резултат одат Металург во 2-то коло но зошто да биде 0:0
Сите не сме викале Јас сум многу благодарен на Работнички што донесе многу добри клубови во Скопје во изминатите години, сум го кажувал тоаСите викавте Работнички поминува дека играл се со аматери. Точно играа со аматери али барем со вакви екипи како Биркиркара,Портдаун и слични на нив лесно,да не кажам рутинирано поминуваа.
Тука се некаде со САФ. Овој е од ноември, додека на тој на Портадаун е од декември, истата година.Тренерот на овие Портадаун, тимот го води уште од 1986
Металург не е познат по многу офанзивен фудбал. И во нашево првенство често им се случуваше со појаките екипи да одиграат 0:0. Мене ме изненади што на гости дадоа два гола.Зашто толку ги бива. Сите викавте Работнички поминува дека играл се со аматери. Точно играа со аматери али барем со вакви екипи како Биркиркара,Портдаун и слични на нив лесно,да не кажам рутинирано поминуваа.
Во ред е да се радуваме на пласман на наша екипа во наредно коло од евро-натпреварување ама реално Металург се избламира со двате нерешени со аматерска екипа од Малта. Овде не поминува муабетот дека веќе сите играат фудбал и дека нема мали и големи. Ова е аматерска екипа исто како и Портдаун. Исто како јас и ти да склопиме екипа од маало и да им извадиме нерешено на Металург или да ги победиме Шкендија. Ова е срамота за македонскиот фудбал и не е воопшто плукање по успехот на некоја наша екипа.Металург не е познат по многу офанзивен фудбал. И во нашево првенство често им се случуваше со појаките екипи да одиграат 0:0. Мене ме изненади што на гости дадоа два гола.
Битен е пласманот и наместо да критикуваме зошто било 0:0 треба да се радуваме што уште една наша екипа помина во второ коло.
Лани Металург несреќно и со судиски грешки испадна од бугарите, па не верувам дека некој таму во Софија коментирал против својот клуб.
Добро е што си ги цениме нашите клубови, па за екипи како Портдаун (Северна Ирска) и Биркиркира (Малта) викаме дека се тотални аутсајдери. Видовте ли на какви терени играа Портдаун и Биркиркира? Сигурен сум дека тие нас не сметаа за многу поутепани отколку што ние ги сметаме нив. Сигурен сум дека Биркиркира се радувале кога сме паднале со нив.
Иначе на web сајтот на Биркиркира, 5 минути после извлекувањето во Нион имаше информација за натпреварот и дури нашле податоци за Металург, кратка историја и податоци за пласманот оваа сезона. Значи не е Баркиркира екипа од типот на Турново и 11 Октомври.
Се слагам дека Работнички да беше ќе им дадеше 10 гола.
Не знам што подразбираш под поимот „аматерски“ клуб. Мислиш дека се собираат само за утакмица?Во ред е да се радуваме на пласман на наша екипа во наредно коло од евро-натпреварување ама реално Металург се избламира со двате нерешени со аматерска екипа од Малта. Овде не поминува муабетот дека веќе сите играат фудбал и дека нема мали и големи. Ова е аматерска екипа исто како и Портдаун. Исто како јас и ти да склопиме екипа од маало и да им извадиме нерешено на Металург или да ги победиме Шкендија. Ова е срамота за македонскиот фудбал и не е воопшто плукање по успехот на некоја наша екипа.