Евтини авионски карти

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Ефтин лет за Париз почеток на септември?
И прашав некои луѓе, ми рекоја дека околу 100 евра ќе ме фати ако резервирам еден месец порано. Точно е?
Тоа зависи како ја купуваш од каде ја купуваш и пред се превозникот

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Еве сега јас нешто да прашам :) Планирам утре задутре да купам карта преку Визер.Ме интересира, кога ја купувам картата бидејќи ќе носам само handbag тоа што е 10 кила дозволено бесплатно, во оделот кај што се бира за багаж треба да одберам No luggage? Убаво разгледав и сите понудени опции се само доколку сакам да носам нешто + така да сакав да прашам дали така треба да оберам или има друго емсто кај се назначува дека ќе носам само рачна торба

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Еве сега јас нешто да прашам :) Планирам утре задутре да купам карта преку Визер.Ме интересира, кога ја купувам картата бидејќи ќе носам само handbag тоа што е 10 кила дозволено бесплатно, во оделот кај што се бира за багаж треба да одберам No luggage? Убаво разгледав и сите понудени опции се само доколку сакам да носам нешто + така да сакав да прашам дали така треба да оберам или има друго емсто кај се назначува дека ќе носам само рачна торба
Да, треба да одбереш No luggage. Тоа значи дека имаш само рачен багаж до 10кг
--- надополнето: 2 јули 2012 во 21:43 ---
Ефтин лет за Париз почеток на септември?
И прашав некои луѓе, ми рекоја дека околу 100 евра ќе ме фати ако резервирам еден месец порано. Точно е?
Провери си со Wizzair од Софија. Мислам дека од сега за септември се негде околу 60-тина евра во еден правец. Аеродромот е Paris Beauvais.

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Ми треба евтин лет до Шпанија, било која дестинација. Летот ми треба негде на крајот на септември.
Однапред благодарам

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Ме интересираат поволни варијанти како до Тенерифе? Гледам некои зборат за од Солун, ама слабо ми иде, скапо ми искача.

Ако може да споделите некое линкче би бил благодарен :)

Член од
9 јули 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Вчера разгледував карти на wizzair за Венеција и денес планирав да резервирам. Но, баш утрово за истите термини картите беа малку поскапи. Дали ако почекам уште некој ден ќе поскапат уште повеќе?:oops:
Знаете некое друго поволно место за купување карти од Скопје или Охрид за Венеција?:oops:

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
Вчера разгледував карти на wizzair за Венеција и денес планирав да резервирам. Но, баш утрово за истите термини картите беа малку поскапи. Дали ако почекам уште некој ден ќе поскапат уште повеќе?:oops:
Ne mora da znaci. Jas vcera sakav da rezerviram od Belgrad za Malme, no nekako ne uspeav, i denes koga otvoriv cenata bese padnata od 65 na 50 evra.

A za Venecija ako patuvas od MK definitivno Wizz ti e najeftina varijanta
--- надополнето: 9 јули 2012 во 14:53 ---
--- надополнето: 9 јули 2012 во 14:53 ---
za ova nedela nekoj evtin let za milano?
Od Sofija na 14 Juli, 47 evra po pravec

Tranquilis

Putting Macedonia on the map.
Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Знаете некое друго поволно место за купување карти од Скопје или Охрид за Венеција?:oops:
Зависи од побарувачката.
Кај Скопје - Венеција веројатноста е прилично голема дека цената ќе оди нагоре, барем за летовите во шпицот на сезоната, значи некаде до почеток на Септември.
--- надополнето: 9 јули 2012 во 15:52 ---
Ne mora da znaci. Jas vcera sakav da rezerviram od Belgrad za Malme, no nekako ne uspeav, i denes koga otvoriv cenata bese padnata od 65 na 50 evra.
Се случува, но не толку често ;) А дека паднала за 15 евра не верувам, одделно цените без дополнителни давачки се 30-40-50-60-80 евра.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Зависи од побарувачката.
Кај Скопје - Венеција веројатноста е прилично голема дека цената ќе оди нагоре, барем за летовите во шпицот на сезоната, значи некаде до почеток на Септември.
--- надополнето: 9 јули 2012 во 15:52 ---

Се случува, но не толку често ;) А дека паднала за 15 евра не верувам, одделно цените без дополнителни давачки се 30-40-50-60-80 евра.
Еве на пример пред 10 дена картата за Скопје Малме повратна беше 48евра со сите трошоци а јас ја купив пред 2 дена за 35евра повратна.Значи 1 недела разлика и заштедив прилично.Ќе ги пробаме Виз наскоро :)

Член од
1 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
7
Еве на пример пред 10 дена картата за Скопје Малме повратна беше 48евра со сите трошоци а јас ја купив пред 2 дена за 35евра повратна.Значи 1 недела разлика и заштедив прилично.Ќе ги пробаме Виз наскоро :)
tocno. WizzAir se prilicno nepredvidlivi so cenite, i nema bas nekoj sablon deka togas-i-togas cenata ke se pokaci ili padne.
Jas slicno od Belgrad gledav pred eden mesec za Malme bese 100 ravno, vo pravec, a denes ja kupiv za 65 eur (istiot datum)

Tranquilis

Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Најмногу што можам да ти кажам е дека такви варијации може да има само доколку одредената насока не е барана во одреден период. На пример, билет за вторник во таа насока во овие две-три недели секогаш ќе тежнее да биде најефтин. Погледни ја истата насока (BEGMMX) кон крај на август и види како ќе се движат цените (hint: нагоре и тоа многу брзо како што се наближува денот на летање). Ефектот е многу позабележителен на рути со пониски фреквенции.

Секако, многу позабележително ќе биде поефтинувањето, дури и ако е само во 5% од ситуациите, поради тоа што е исклучок, и тоа токму таков што генерално е полезен за купувачот, па привлекува многу повеќе внимание. Нетранспарентноста на одредувањето на цените не помага во дискусијава, но тука веќе ме засегаат non-disclosure agreements, а дополнително би постоел и конфликт на интерес. Јас би препорачал да не се чека.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Авионска карта до Тенерифе колку е од Софија или Приштина? Или па ако има од кај нас, али не ми се верува директен да има. :D

Tranquilis

Член од
10 август 2011
Мислења
526
Поени од реакции
657
Конкурс за стјуарди / стјуардеси / пилоти во Wizz Air:

Стјуарди / стјуардеси
http://tbe.taleo.net/NA6/ats/careers/requisition.jsp?org=WIZZAIR&cws=1&rid=176

Пилоти за А320 - type-rated
http://tbe.taleo.net/NA6/ats/careers/requisition.jsp?org=WIZZAIR&cws=1&rid=157

Пилоти за А320 - non type-rated
http://tbe.taleo.net/NA6/ats/careers/requisition.jsp?org=WIZZAIR&cws=1&rid=158
Update:

OPEN DAY recruitment on 10 July 2012, at 10 o'clock
Address: Hotel Continental Skopje, bld.Aleksandar Makedonski bb, 1000 Skopje

OPEN DAY recruitment on 17 July 2012, at 10 o'clock Address: Hotel Continental Skopje, bld.Aleksandar Makedonski bb, 1000 Skopje

The Cabin Crew Training will start on 23 July 2012 and if you are able to start soon, please bring an English CV with a recent photo to the event.
Please note that the selection process may take all day or even 2 days!
See you there! We kindly ask you to arrive sharply at the time indicated in order to start the assessment centre on time.

Член од
9 јули 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Денес букирав карти за Венеција, но, во личните податоци на патниците, односно во презимето, можеби имам направено некоја грешка. Всушност, двајца патници се Австралиски државјани и во презимето имаат буква Ч, јас на латиница го напишав тоа како ''CH'', а можеби требаше само ''C''. Дали тоа ќе претставува проблем? Картите сеуште не ми се чекирани, а кога ќе ги чекирам и ќе го напишам бројот на пасошите, ќе видат како е правилно презимето... Дали е до толку важно ако имаш згрешена буква во пополнувањето на Personal Info?
--- надополнето: 11 јули 2012 во 17:53 ---
Сето тоа на Wizzair...

Kajgana Shop

На врв Bottom