Windows 7

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Здраво на сите,
Кај мене се појави еден голем проблем со 7-цава. Се си работеше супер, и кога еден ден го уклучувам лаптоп-от и windows-от почнува да си се подига, но после она "starting windows" кога треба welcome да се појави, добивам црн екран. Но ако го оставам така неколку мин. (3-4) се подига. Што пробав:
- реинстал на драјверите за графичка (Nvidia) - не помогна,
- гасење на сите start-up процеси - не помогна,
- се изнервирав, мислев нешо заебале овие со апдејтите, земав симнав од замунда тој со апдејти до ноевмри што е, и го реинсталирав - но еве ни тоа не помогна.

ПС: Гуглав на нет за проблемов и најдов ваков проблем ко мојот, но не и решение. Единствено што се наведува таму е дека некој start-up програм или некој драјвер, ја праи целата збрка, т.е. во таа пауза од неколку минути процесорот нема никаква активност, и тек после тоа си продолжува нормално со работата.

Па ако може некој било како да ми помогне околу проблемов, или ако имал искуство со ова, би бил благодарен доколку успееме некако да го оправиме.
Фала однапред
А да пробаш Restore до пред тој ден?

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
А да пробаш Restore до пред тој ден?
Пробав нејќеше...и после тоа реинстал напраив и ги ставив основните драјвери само..и пак истото се дешава...

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Пробав нејќеше...и после тоа реинстал напраив и ги ставив основните драјвери само..и пак истото се дешава...
Пробај со RAM меморија од некој пријател или ако ти се 2 плочки пробај со секоја поединечно

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Бриши тоа што си инсталирал пред да ти прави вака, обично некои драјвери, најчесто вака прави мрежната.
Не е до тоа друже, пак го форматирав и ги инсталирав еден по друг драјвери и се си работи одлично...можно ли е нешо со апдејтиве да имаат утнато?
Значи сеа во моментов си е супер, ќе напраам restore point, и ќе ги инсталирам апдејтите од windows..па ќе видиме што ќе биде...

И едно др прашање..во последно време мн почна да ми се загрева touch pad-от, т.е. тоа што е под него ваљда..што може да е?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е до тоа друже, пак го форматирав и ги инсталирав еден по друг драјвери и се си работи одлично...можно ли е нешо со апдејтиве да имаат утнато?
Значи сеа во моментов си е супер, ќе напраам restore point, и ќе ги инсталирам апдејтите од windows..па ќе видиме што ќе биде...

И едно др прашање..во последно време мн почна да ми се загрева touch pad-от, т.е. тоа што е под него ваљда..што може да е?
Хард дискот ти грее. Алуминиумски кулер за лаптоп ќе помогне.

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Хард дискот ти грее. Алуминиумски кулер за лаптоп ќе помогне.
Имам кулер, CoolerPad алиминиумски со две кулерчиња. Но не сум сигурен дека е хард дискот пошо сензорот отчитува 40-42 степени... :/
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 03:04 ---
KORUN, по се изгледа главниот виновник за проблемот биле апдејтите, и тоа тие последните од 12.06...ги инсталирав сите освен тие, и сеа си е ОК.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам кулер, CoolerPad алиминиумски со две кулерчиња. Но не сум сигурен дека е хард дискот пошо сензорот отчитува 40-42 степени... :/
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 03:04 ---
KORUN, по се изгледа главниот виновник за проблемот биле апдејтите, и тоа тие последните од 12.06...ги инсталирав сите освен тие, и сеа си е ОК.
Јас ги инсталирам секогаш сите апдејти (освен тие за јазик и тие за Microsoft Office) и никогаш не сум имал проблем.

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Ова ми се појавува многу често (и ко ќе почне да се појавува, два три пати во серија).
Шо е? Како е? Чаре? problem.png

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Некој процес во позадина те зеза. Оди во RUN, пиши MSCONFIG па во STARTUP и исклучи што не ти треба, па рестартирај.
Напраив се' ко шо рече :)
startup1.PNG

startup2.PNG
е сеа од листава, шо не смеам да одштиклирам? Шо треба, шо не?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Да не знае некој како да го решам проблемов со интернет конекцијата т.е. имам интернет а доле кај мрежната пишува No internet acces. Преге го преинсталирав пц-во и тоа си беше све ок. Инсталирав Касперски и од кога го рестартирав така ми јавува. Знае некогаш да му се згреше и да е све во ред, но тоа што пишува No internet acces, а успат имам интернет страшно ме нервира.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае некој како да го решам проблемов со интернет конекцијата т.е. имам интернет а доле кај мрежната пишува No internet acces. Преге го преинсталирав пц-во и тоа си беше све ок. Инсталирав Касперски и од кога го рестартирав така ми јавува. Знае некогаш да му се згреше и да е све во ред, но тоа што пишува No internet acces, а успат имам интернет страшно ме нервира.
Колку мрежни имаш? Направи им Disable на тие што не ги користиш, пример на LAN мрежната.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Колку мрежни имаш? Направи им Disable на тие што не ги користиш, пример на LAN мрежната.
Им имам направено и пак нејќе. А прилично сум сигурен дека Касперскиов ја е*а работава :)
Кога ќе го исклучам него, идам во мрежната, правам disable/enable и тоа све си се средува, па после пак го пуштам Касперскиот. Ама цело време така да му правам, сварно замара.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Им имам направено и пак нејќе. А прилично сум сигурен дека Касперскиов ја е*а работава :)
Кога ќе го исклучам него, идам во мрежната, правам disable/enable и тоа све си се средува, па после пак го пуштам Касперскиот. Ама цело време така да му правам, сварно замара.
и кај мене е исто, се навикнав веќе.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
и кај мене е исто, се навикнав веќе.
Абе верувај дека ич не ми сметаше.. и јас бев навикнат, ама сега на Оригин клиентов не можам да се логирам кога ќе го покажува тој извичникот ИАКО имам интернет и тука е целава фрка. Иначе вчера чепкав во Aplication Control од касперскиов, му овозможив додатни права на taskhost.exe и еве од тогаш неколку рестарти на пр-во не ми го јавува извичникот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom