Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Момци,ајде совет..прекинав со фаза на дефиниција,стигнав до 70кг,од 77,прилично брзо ги симнав,а останав ист во размери...

е сега,недела дена сум на период на маса...мускулна,нели :) јадам све супер,по 2-3 оброка ми се месо,испод 200 грама не ми е,ЈХ,здрави масти,по 1-2 дозерки протеин,креатин...витамини,омега 3...

е сега,прашањето ми е...дали кога сте иделе на маса,сте си дозволувате некад нешто,од оние недозволиви работи додека си на дефиниција ? не мислам на газирани сокови,милки,чипсови..

туку пример,1 у 2 недели да изедеш сендвич од сендвичара,не маалска,туку пример 7ца,Лесковачка...или пак чоколатце да си дозволиш 1-2 пати неделно..? сладолед ? пржени компири ?​
да не дојде до недоразбирање,правам кардио 3 пати неделно...​

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Hellsing тогаш гејнерот е срање во боја.. односно тоа што го пишува по страниве е маркетинчки трик..

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Момци,ајде совет..прекинав со фаза на дефиниција,стигнав до 70кг,од 77,прилично брзо ги симнав,а останав ист во размери...

е сега,недела дена сум на период на маса...мускулна,нели :) јадам све супер,по 2-3 оброка ми се месо,испод 200 грама не ми е,ЈХ,здрави масти,по 1-2 дозерки протеин,креатин...витамини,омега 3...

е сега,прашањето ми е...дали кога сте иделе на маса,сте си дозволувате некад нешто,од оние недозволиви работи додека си на дефиниција ? не мислам на газирани сокови,милки,чипсови..

туку пример,1 у 2 недели да изедеш сендвич од сендвичара,не маалска,туку пример 7ца,Лесковачка...или пак чоколатце да си дозволиш 1-2 пати неделно..? сладолед ? пржени компири ?​
Mozes be druze slobodno cheat da si prais ne e problem :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Кардио и мускулна маса? Тешко ќе ти иде.
Иначе да, еднаш до 2пати неделно еден бонус оброк што сака нека е.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Hellsing тогаш гејнерот е срање во боја.. односно тоа што го пишува по страниве е маркетинчки трик..
За цената која ја бараат гејнерот е супер избор е сега секако дека има и подобри гејнери ама и цената им е солена.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Кардио и мускулна маса? Тешко ќе ти иде.
Иначе да, еднаш до 2пати неделно еден бонус оброк што сака нека е.
Воопшто да не правам кардио ? стомачните ондак,како ќе останат ? o_O

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Воопшто да не правам кардио ? стомачните ондак,како ќе останат ? o_O
Па кој рече дека ќе останат хахха :D Кардиото ќе ти смета у маса кревање, многу ќе трошиш.
Си ги слушал и сам браќата, ако сакаш да креваш маса, заборави на six-pack.
Али тоа е само нивен совет, you can do whatever the FUCK you wanna do.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Па кој рече дека ќе останат хахха :D Кардиото ќе ти смета у маса кревање, многу ќе трошиш.
Абе кажи му дека може повремено да си јаде чоколада и помфрит додека вежба за маса:D

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Anabol 5 случајно да не знаете каде може да се најде? го нема у калифорниа ни у гет реди..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Да,добро...значи,стомачни заборавам до април-мај,ама кога ќе дојде време за дефиниција,ќе искочат нели ? со диета+кардио+тежински тренинг+суплементи+стомачни ?

и да правам ли стомачни дур сум во фаза на маса ? земав сеа пилатес топка,ќе праам вежби на нејзе за стомачните со плочки од по 5кг,наместо медицинска топка,исти курац е :D

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Да не знае некој колку калории се трошат од 1-сат тренинг пливање? И колку калории да внесам после за да не намалам килажа?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да,добро...значи,стомачни заборавам до април-мај,ама кога ќе дојде време за дефиниција,ќе искочат нели ? со диета+кардио+тежински тренинг+суплементи+стомачни ?

и да правам ли стомачни дур сум во фаза на маса ? земав сеа пилатес топка,ќе праам вежби на нејзе за стомачните со плочки од по 5кг,наместо медицинска топка,исти курац е :D
ќе искочат де, нормално, кај да идат :D
у фаза на маса се прави full body workout (у принцип нон-стоп треба фул да праиш), а тоа вклучува и стомачни

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Anabol 5 случајно да не знаете каде може да се најде? го нема у калифорниа ни у гет реди..
Не верувам дека во скоро време ќе помине производ од тој тип на граница.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
ај некој да ми каже побрзо дали може да растворам креатин во млеко?

Kajgana Shop

На врв Bottom