Ако имаш CD или USB приклучено во лаптопот/РС, извади ги и рестартирај.Ми се појави црн екран со порака:
Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot Device and press a key
Што треба да направам?
Пробај копирај ги истите сетинзи што се во Region and Language, мора да се опраи.Да ја ставив на лаптоп каде што има ист оперативен систем мисла виндоус 7 ултимејт и немав никаков проблем со букви исто така во опции за јазик и за систем локале се беше поставено под дефалт така да...
Стај си барем 4 гига рам (или повеќе). Ништо “не јаде“ повеќе од нормалноСакам да ставам Windows 7 x64, моментално имам Windows 7 х86 па ми треба мал совет околу тоа. Имам 3 GB DDR2 RAM и AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400+, дали ќе го биват на овај хардвер? И успат дополнително прашање... дали х64 јаде повеќе RAM и CPU од х86? Фала однапред![]()
Повеќе од 4 GB неможам, матичната има 2 слота, во едниот имам мометално 2 GB a во другиот 1 GB.Стај си барем 4 гига рам (или повеќе). Ништо “не јаде“ повеќе од нормално![]()
Delete, па New, па ФорматПовеќе од 4 GB неможам, матичната има 2 слота, во едниот имам мометално 2 GB a во другиот 1 GB.
Иначе заборајв да прашам, кога форматираш и кога ќе стигниш до чекорот со партициите (C,D), кое е подобро да одбериш Format или Delete? т.е која е разликата измеѓу овие 2 -.-
Е ама одговор му дадеА толку ли не можеш да одвоиш 15 мин за да изрежеш едно по едно?![]()
Немам приклучено ништо,пробав преку биосот да го подигнам преку хард диск,ама нешто не правам до крај или хард дискот не го бива.
Ти го чита хард дискот во биос?? Пример. WD160DAS (ova e western digital, 160gb). Имаш пробано со хајренс боот да видиш дали ќе ти го прочита во некое од програмчињата за работа со HDD?Немам приклучено ништо,пробав преку биосот да го подигнам преку хард диск,ама нешто не правам до крај или хард дискот не го бива.