Eвро 2012 - второ полуфинале (Германија-Италија), 28/06/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Koj ke pobedi?

• Germanija

Гласови: 54 47,0%
  • Italija

Гласови: 61 53,0%

• Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .
Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Германија ми е фаворит и очекувам победа, нормално. Ептен ќе ми се направи кејфот. :vozbud:

H

HoT IcE

Гостин
Ќе биде исклучително тешка утакмица, да не речам дека Германија фаворит, затоа што кога игра Италија ништо не се знае, против Англија покажаа сјајна игра и организација, ќе биде интересно за гледање.
Од навивачки аспект, сакам Германија да тепа, едноставно и заслужи, машина се на првенствово, и ако пројде Шпанија, да ја плеснат јако сакам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.273
Ќе биде тврд натпревар, и мислам дека Италијанциве ќе одат понатака. Италијаниве се мајстори за вакви првенства, цело првенство се влечат со резултатите, ама кога е најважно сите играат како здивени. Германија навидум има каде каде помлад тим, и подобри поединци, подобри играчи итн... ама сепак мислам дека Италијанциве ќе ги фатат на искуство младиве од Германија.Во тимот уште ги имаат Буфон, Пирло и Барзаљи кои го освоија СП 2006. Башка се враќа и Келини во одбраната кога е најпотребно.

Абате/Балзарети.....Барзаљи.....Бонучи......Келини

Нека победи подобриот.

П.С. Боби за помалку од 5 минути ве решивме во 2006 :vozbud:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Што да кажам освен дека Италија ќе победи .. Фала Ширеа што ме потсети за прекрасните моменти од 2006 кога италијаните партал ги направија швабите ... Историјата ќе се повтори, верувајте ми ...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350

Пирло на денешниот тренинг

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Германците 18 години ја немаат победено Италија,па се надевам дека традицијата ке продолжи и како во 2006та Италија ке оди во финале :):)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Пак на пенали ќе се ваѓаат Италиве :D
2006 Германија бранеше резултат за да изборат пенали и ги стигна казната, се надевам и сега ќе биди така.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Добро бре, ај за Грција - Германија да беше темава... да сфатам. Ало, полу-финале, ИТАЛИЈА - ГЕРМАНИЈА. Бидете малце сериозни со воведот.

Инаку, Германците не се Англичаниве, така да... се е јасно тука како што е јасно дека ќе имаме џупци во финале (Португалија или Шпанија).

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Какво срање од вовед. Една реченица да не се знаело да се склопи :facepalm: ...
Што се однесува до мечот, главната битка ќе се води на средината според мене, не верувам нити една од страните да влезе офанзивно, бар не прво полувреме. Ќе се штедат силите за можни продолженија.. Мала предност на швабите е што имаат квалитетни и во форма играчи на сите позиции, Италијаните немаат добар напаѓач во моментот, и тоа е според мене единствена предност, но нема да е за прв пат Италија на пенали да ги мине Швабите, се надевам историјата ќе се повтори.

Kajgana Shop

На врв Bottom