Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.564
- Поени од реакции
- 11.576
Жиру сте го зеле еј,засилување на право место
Вилшер?Шо ќе велев ? Хммм...Заборајв. Како и да е, честито и официјално засилување. Сепак јас сакам уште еден лев/десен пек и еден врвен плеј. Мои желби. А и голман не е на одмет. Сеуште не сме комплетни, ако така си мислиме. После Росицки немаме вистински организатор на игра.
Трансферите во последен момент лани беа исфорсирани заради Насри и Фабрегас.Вилшер?
Ајде нека ни е честито и второто засилување. Конечно иаме напад лудило, само РВП да остане секако.
Сеа до крај уште едно засилување и супер, цврст играч од средината да знае да застане на топка, да изигра добро во дефанзива, да дае саглам пас или некој солиден бек да може да покрие десно при не дај боже било каква повреда на Сања...
Ми се допаѓа што Венгер ги прави порано трансферите годинава, изгледа му беше поука тоа што се случи минатата.
То значи дека сега сигурно ќе се откажиме од Тео и Робин ?Трансферите во последен момент лани беа исфорсирани заради Насри и Фабрегас.
Приоритет лани ни беше да ги задржиме двајцата, направија се што можат, не успеа и затоа мораа да го направат тоа што го направија.
Да купувавме рано фудбалери лани ќе значеше дека и сигурно се откажуваме од Самир и Сеск.
Како прво, не се знај дали ќе ја почни сезоната. Како второ, не можиш да ја базираш играта на тимот, наводно походот кон титулата, на играч кој нема играно повеќе од 1 година.Вилшер?
Ајде нека ни е честито и второто засилување. Конечно иаме напад лудило, само РВП да остане секако.
Сеа до крај уште едно засилување и супер, цврст играч од средината да знае да застане на топка, да изигра добро во дефанзива, да дае саглам пас или некој солиден бек да може да покрие десно при не дај боже било каква повреда на Сања...
Ми се допаѓа што Венгер ги прави порано трансферите годинава, изгледа му беше поука тоа што се случи минатата.
Не мора да значи, сосема различна ситуација е.То значи дека сега сигурно ќе се откажиме од Тео и Робин ?
Освен за вториов што кенкаше 6 месеци предходно дека ќе си иде немораше да значи дека носење на нови фудбалери ќе значело откажување од Самир. Требаше да се донесат порано засилувања само на други позиции, така поверојатно беше дека ќе останеше. Тој и тоа чекаше, Венгер да донесе играчи за освојување титула и он да потпише ама..Трансферите во последен момент лани беа исфорсирани заради Насри и Фабрегас.
Приоритет лани ни беше да ги задржиме двајцата, направија се што можат, не успеа и затоа мораа да го направат тоа што го направија.
Да купувавме рано фудбалери лани ќе значеше дека и сигурно се откажуваме од Самир и Сеск.
Не се слагам со тебе, мислам дека Вилшер во секој случај е одличен плејмејкер е сеа за тоа дали ќе ја почне сезоната и со оние "мали операции" што се појавуваат од нигде па продолжувања на повредата ме плашат..Како прво, не се знај дали ќе ја почни сезоната. Како второ, не можиш да ја базираш играта на тимот, наводно походот кон титулата, на играч кој нема играно повеќе од 1 година.
Да да, да не ме сватиш погрешно. Јас не мислам дека Џек е лош плеј. Фантастичен е. Ама после ваква повреда и ваква пауза, секогаш идат ситни повреди по 1 до 2 недели, бидејќи телото сеуште не е во натпреварувачки ритам. Сети се на Едуардо. Или на Росицки. Дека е квалитетн Е, и тој ќе ни биди нашето најголеми засиливање за сезонава.Освен за вториов што кенкаше 6 месеци предходно дека ќе си иде немораше да значи дека носење на нови фудбалери ќе значело откажување од Самир. Требаше да се донесат порано засилувања само на други позиции, така поверојатно беше дека ќе останеше. Тој и тоа чекаше, Венгер да донесе играчи за освојување титула и он да потпише ама..
Не се слагам со тебе, мислам дека Вилшер во секој случај е одличен плејмејкер е сеа за тоа дали ќе ја почне сезоната и со оние "мали операции" што се појавуваат од нигде па продолжувања на повредата ме плашат..
Иначе за засилување за плејмејкер и јас би сакал, ама мн тешко, ако земеш дека Венгер го рачуна и Рамзи за плејмејкер кој го кали за иднина..
И јас сум За, ама пак, дали оваа може конечно да биде сезона на пресврт ? За него и за тимот ?Не мора да значи, сосема различна ситуација е.
Насри сакаше пари, и ние никако не можеме да се натпреваруваме со Сити кога станува збор за плати.
Фабрегас си отиде заради меланхолија од детските денови со Пике, плус славата и успехот на репрезентацијата на Шпанија му удри во глава.
Ако Волкот сака пари, слободно нека си оди, доста е веќе од вечни таленти.
Шо не ти е јасно.То ти е куп исти ко триаголникот во Италија,помеѓи Интер,Милан,Јуве...Секоја екипа со секој по 45 минути.