Кој е најдобар во големата тројка ... вечното прашање. Лично мислам дека Drupal е најмоќен, но моќноста која ја нуди не го прави најдобар, напротив, во голем број ситуации може дури и да е лош.
Принципот на кој Drupal ги гради содржините е феноменален. Овозможува програмерот да се замеша во секој чекор на процесот, истиот да го измени како нему му одговара и да го остави процесот да си продолжи без притоа да чепка по активните модули и плагини. Тоа нуди одлична стабилност на системот и лесна натамошна надградба на постојните плагини без притоа да се изгуби постојната кастомизација.
Но основната поставка е многу тешка, поточно спора. Затоа во никој случај не би го препорачал за поедноставни решенија каде нема потреба од поозбилни прилагодувања. Исто така не би го препорачал на непрограмер затоа што во секој случај ќе се судри со комплексноста на системот а нема да може да ја искористи неговата моќ.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 11:00 ---
Да братче , те сфакам! еве почнав на два пати со два различни хоста и на два пати хостот ми е СУСПЕНД! од преотовареност! За реклами имам FB страни со по 70 000 , 50 000 и 100 000 затоа имам и посетеност! ФБ во моментот е најака реклама за се..
еве предпоследниот ден сум имал 10 .500 , последниот ден 7 ,800 до 13 часот и сум веке суспенд! брјките се од sitemetar не ги исмислувам јас ....
Значи мене ми треба начобичнионт хост кој може да го издржи бар оваа.....
Ова незнам зошто не би го издржал најобичен хост. Суспенд може да се јави и поради други причини, а не само поради голем број на посети, како на пример: преоптеретеност на процесорот, долги неоптимизирани кверија и сл. Во секој случај кога си имал толку посетени сајтови се што требало да направиш е да ги префрлиш на хост со поголеми перформанси.