Нешто за тинејџерите и општо за тие без „мозок“...

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Е ајде де... туку знаеш што ми е пострашно?
Што во овие горенаведени примери не се работи за пубертетлии, туку се се над 20 години, да не речам академски граѓани.
Тоа ми е пострашно.
Ај ќе разберам 15 годишно дете, прва година средно, хормони му лупаат во глава, па сака само женски, другари и искачања, не го интересира толку учење. Нив донекаде ги сфаќам, иако никогаш не сум била од тој тип на тинејџери (ваљда). Ама 20+ годишен вол, кој стигнал на факултет (мажи/жени подеднакво), да пишува колку има луд живот, не учи, лока од јутра до сутра и тоа постојано, не онака понекогаш.... несфатливо ми е. Има некои смешни, креативни стварно - тоа ок, ама секој ден, постојано... аман бе. Не ви ги бројам искачањата и пијанките, ниту ме интересира што правите на тоа поле. И да, нормално како можев да заборавам... моментот на потенцирање: колку се сите јебачи и колку се сите либерте...:pos:
:ROFLMAO: Тоа е...
Разбирам да се очукаш после положен испит или некоја посебна пригода, забава или што било, тоа и јас го правам понекогаш, ама секој ден....
А посебно не ми се јасни студентите што идат од други градови, не се дојдени тука за да учат и да завршат факултет, туку се дојдени на “студентски живот“, додека мајка му и татко му крпат крај со крај да му ја платат киријата и трошоците тој е секоја вечер на студентска и после секако дека ќе ги падне сите испити, со чест на исклучоци нормално... Познавам еден што ја повторува прва година, а дома ги лаже дека е втора :pos: катастрофа...
Туку забегавме малку од темата... :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
:pos:
Некои од моиве другари ги дупам, демек секој петок се пијанчат (јас не сум баш по тие работи,јбг бубалче сум ) секој пат се опијануваат и се курчат на фб му велам абе каков повод имате бе да се пијанчите,па и за празник или особЕНО Нова Година, се пијанчат и му викам ајде за кецојте имате повод да се веселите пијанете се, дома се горди на вас .
Некои од поголемиве генерации односно што завршиле или пред завршување се и викаат ќе викам дома тапани да лупаат ипичку матер ќе биди пијање.
-Јас си велам самиот во себе,абе друже одвај те дотуркале да поминиш да му се тргниш од глата на професорите,па уште да се веселиш,ај секако немаш капацитет за да научиш две три страни па некако те догурале... :tapp:
А за овие ваквите девојчиња, не се криви тие сељаците,криви се тоа курвичината што сегде се пикаат,па утре другиден ќе ги гледаме по телевизии за семејно насилство како крвнички ги тепаат,самите си ја копаат дупката....

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
И како да допре ова до нив? Они моментално сеуште спијат од синоќешното локање, коа ке се разбудат претпоставувам на фејсбук ке се уклучат за да стаат статус и да се договорат за вечер истото да го повторат и се така во круг.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
И како да допре ова до нив? Они моментално сеуште спијат од синоќешното локање, коа ке се разбудат претпоставувам на фејсбук ке се уклучат за да стаат статус и да се договорат за вечер истото да го повторат и се така во круг.
И после десетина години: "Сакаш кечап и мајонез?“

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Абе ние терористи и рекетари во Собрание имаме, вас ве чудат тепачите на улица :D. Туку шалата настрана, ситуацијата е стварно за никаде, секоја морална и општествена норма е побиена и извртена.
Најтажно е што сите во "тепачите" гледаат градски херои и идоли, особено оној дел од помладата популација, што допринесува еден ден и тие да тежнеат кон тоа. Главен проблем тука е што безбедносните структури (ако така може да се наречат) во државата ги толерираат девијантното однесување и насилството. Како граѓанин на Источна Македонија, за мене рекетот, тепачките и малограѓанството се секојдневие, до тој степен што ми стана навика да се соживувам со тоа и веќе воопшто и не му обрнувам внимание.
Не се само тинејџерите и пијанчењето, проблемот тука е далеку поширок, еден ден тие тинејџери и пијаници ќе прераснат во рекетари и силеџии, се додека тоа се толерира.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Родителите се одговорни за нивните распашани кокони и шизичиња! Се нема домашно воспитување!
Денеска младинава ни е како куче тукушто пуштено од ланец!

Све да се построи тоа, на што личело 14,15 годишник да му вика на мајка му КРАВО или друг епитет! Ма заштрафи му ја една и остај го наместо....
И на што личи истиот да не знае да си дојде дома од што се начукал ко теле!
На што личи 14 годишна во миничи до пичи, истилизирана, нашминкана...... девојчината денеска не учат за да станат дами, туку курви......
Ама за се се родителите криви!
Ќотекот не џабе рекле е излезен од рајот!
А оние недозреанине гнаси со 20+ тоа е посебна категорија, за нив сметам дека се изгубени во времето и просторот!

Борци за човекови права, прескокнете го мојот пост, не ми се реплицира во врска со чотекот! Фала
Чао

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Во последно време гледам многу е актуелно да се понашаш како гангстер и овие недокваканиве мислат дека тоа е кул...Пред некој ден паднавме на муабет за некои девојчиња и добив коментар демек „не ја пипај неа ќе ти прават проблем“ мене такви работи многу ме пиздат и јас тогаш прашав „кој ќе ми прави проблем“ зарем овие сељаци ги поседуваат женските во скапанава држава...Друга работа е тоа што на пример овој им се „курчел“ (како што се изразуваат они) и сеа ај идеме да го тепаме,па чекај бе ало ова не е тунгузија па така да се однесуваме не цивилизирано и така секој ден кога и да излезам се прават низа муабети за кој кого тепал кој кого требало да тепа мислам проста маса го прави тоа.Излегуваш во град здогледуваш некоја цура онака ти се допаднала и и“ се пушташ,си правите муабет и само некои 2-3 СЕЉАЧИШТА те гледаат накриво можда ќе ти префрлат нешто и за 2 минути си се нашол во беља...Зошто???Мислам кој е проблемот...Вакво нешто му се случи на еден мој добар другар така излагајќи во град со цел да се забавува се врати со пукнат нос поради вакви гомна со кои е пун градов до грло,после некое време дечково падна во депресија несакаше да излегува во град пошто он мирен и викаше „ова не е држава неможеш слободно да се шеташ ова она“ и неможевме да го убедиме човеков да излеземе во град и да си поминеме убаво со некои згодни маци.И една работа која највеќе ме пизди се овие МЗТ ЦПБ па добро бе луѓе до кога ќе се делите до кога???Ист народ а се колат се тепаат поради глупости ПРОСТА МАСА ДА ВИ ГО ЕБАМ НАРОДОТ ЗАТОА СИТЕ ЌЕ НЕ ДУПАТ ОД НАДВОР...Ај се изнервирав сеа ,мислења брзо!!! :D
Не сакаше да излегува? Dude... What are you? A girl or something? На ваквите не смееш да му покажеш страв! Оти ќе те прегазат.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Родителите се одговорни за нивните распашани кокони и шизичиња! Се нема домашно воспитување!

Све да се построи тоа, на што личело 14,15 годишник да му вика на мајка му КРАВО или друг епитет! Ма заштрафи му ја една и остај го наместо....
На што личи 14 годишна во миничи до пичи, истилизирана, нашминкана...... девојчината денеска не учат за да станат дами, туку курви......
А оние недозреанине гнаси со 20+ тоа е посебна категорија, за нив сметам дека се изгубени во времето и просторот!

Борци за човекови права, прескокнете го мојот пост, не ми се реплицира во врска со чотекот! Фала
Чао
Agreed !!

Овоа е резултат на немање дисциплина.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 15:15 ---

Чао
Agreed !!

Овоа е резултат на немање дисциплина.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
сеа ко че ја видат темава децата од фан клубовите ко че ти речат „шо бе убо ми е, ако можиш и ти така прај, јас колку имам проживеано и тн“....

Ова е се последица на паѓањето на квалитетот во академското образование на нетехнолошките факултети, тие не се криви шо на Филозовски (поконкретно на социјална работа и политика, историја и тн) им ги даваат прашањата за да положат со 6 ,7 ,8.. Јебига место да дремат во петок и во сабота навечер во читална студентите се пијанчат и после 1 ден пред испит че ги научат прашањата и готово. Парите шо му ги праќаат од дома по ~6000 месечно за трошење че ги опнат сите на рулет па или че живеат како богои или че јадат леб и маргарин. Секоја чест на исклучоците. Си знаат после дека партијата че ги испика во државно па не ни се трудат....

Децана од средно пак се занесуваат со некој филм ГАГСТЕРСКИ као демек членови биле на Комити,Сити парк, Фамилија Аеродром, Чкембари (ај албанците не ги мешам тие се приказна сами по себе) и сеа се демек некој курац и пол, па и бодибилдери стануваат ги гледаш во аптекине дремат да купат аминокиселини и протеини за понабацани да бидат.
А пак и овие другиве што не се членови пак глумат некое лудило као демек интелигентна младина, се замислуваат дека господ го фатиле за ...... ако имале блог или членуваат во некоја (не)владина организација.
Ако пак се активни членови на некоја паритија.... уффф па тие не се поднесуваат секој ден трчаат по партии, делат упаљачи, па ако му спомнеш нешто критички за владата или БЦ, одма те ставаат во листа на непријатели и етикетираат, ти викаат ти бе комуњар ти знајш шо има Филип 2 напраено за македонија/ ти бе вмроец еден таткоти државно е зато така велиш.....
Ако на некое младо скопјанче че му речиш нешто за Ск (јас провинцијалец) одма вие селани вие такви, да си одите од Скопје, скопје чисто од провинцијалци, одете копајте ниви по полињата........
.

Нема сега секој млад сака да биди ценар на светот се околу него да се врти другите да му завидуваат да му се плашат, секоја млада убава девојка е во филм јас сум најубава како смееш мене да ми правиш муабет не си ми дораснат јас на какви сум му мавнала корпа иред други работи.....
ПОРАНО БЕ НЕБЕШЕ ВАКА ..... :confused: :confused:

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.762
Поени од реакции
11.739
Мора да се спомне дека македонскиот хулигански живот не иде без Најк тренерки, долните по можност бутнати во Air-Max, обавезно педерка (незнам како се вика на друг начин) и ќелава глава - нешто демек Земун стил... :icon_lol:
А на горештиниве, бела бугарка и нормално тетоважа со змеј!

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ко се лепите се спонзоруши ќе се дешаваат вакви ствари.
Ај тие се глупи, ама коа некој ти кажуе дека е спонзоруша и спонзорот и е тука - трај си.
Не дека немоеш да го претепаш тоа кељавото педерче со БМВ од туѓи пари и слоеви сало и неподвижност, него дека типката најверојатно има Хепатитис АБЦД(Хепатит мултивитамин, што би рекло едно другарче) и корне на домаќа манџа.

Покрај такви, немам сретнато никој друг кој се тепа ради женска која не му е девојка.

Освен нали, пијани луѓе, тие се тепаат за се и сешто.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А зашо темата оде за Скопје ? У секој ебан град е вака и секоја ебана држава ..
Тоа сакав и јас да го кажам. Скопје е крив за се, Боже Господе, само во Скопје има искомплексирани кретени, а?:facepalm: Скопје е крив што има и гета во Америка...:tapp:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Некој плачи за своите тинејџерски денови.

Kajgana Shop

На врв Bottom