Роналдо има специфичен шут од слободен, друг со таков шут нема ниеден гол од 1000 обиди да дадеМеси има подобар дриблинг, финиш, контрола на топка. Тимски играч за разлика од Роналдо, поснаодлив на мал простор...
Роналдо единствено боље игра со глава, што е логично затоа што е за пола глава повисок. Ете нека биде и физички подобар, што секако пак се должи на градбата. Во други категории е неспоредлив со Меси.
Немој да ми ги спомнувате слободни, кога Роналдо погодува 2-3 пати од 100 обиди
Меси има подобар дриблинг, финиш, контрола на топка. Тимски играч за разлика од Роналдо, поснаодлив на мал простор...
Роналдо единствено боље игра со глава, што е логично затоа што е за пола глава повисок. Ете нека биде и физички подобар, што секако пак се должи на градбата. Во други категории е неспоредлив со Меси.
Немој да ми ги спомнувате слободни, кога Роналдо погодува 2-3 пати од 100 обиди
Никаде не спомнав асистенции, впрочем мислам дека не е некоја огромна разлика оваа сезона, како што беше лани. Да, себичен испаѓа во некои наврати, ама во споредба со Роналдо испаѓа многу поголем тимски играч.
Каде бе Меси поголем тимски играч од Роналдо, кога самите го пцуевте за себичноста !? Бројот на асистенции немора да е единствениот релевантен фактор за тоа кој е тимски играч. Шо би рекол, alexsr секој со очи гледа дали Меси е поголем тимски играч од Роналдо.
Епа кој го тера така да шутира? Може и он да пласира.Роналдо има специфичен шут од слободен, друг со таков шут нема ниеден гол од 1000 обиди да даде
Друго е кога пласираш како 90% од тие што изведуваат слободни.
Тоа си е негов стил, ја само ти кажав дека тој удар е далеку потежок отколку една обична пласирана топка и затоа неможете да го споредуете процентот на негова реализација од слободен со другите. Не ми го мешај Жунињо, он ти е приказна за себе.Никаде не спомнав асистенции, впрочем мислам дека не е некоја огромна разлика оваа сезона, како што беше лани. Да, себичен испаѓа во некои наврати, ама во споредба со Роналдо испаѓа многу поголем тимски играч.
Епа кој го тера така да шутира? Може и он да пласира.
А друг со таков шут е Жунињо, кој е многу поуспешен од Роналдо.
Со овој мој пост завршува секоја дебата околу Роналдо и Меси.
Роналдо има посилен шут, а за подобар не знам. Брзина, Меси има подобра стартна брзина и брзина на мали растојанија додека Роналдо е побрз на подолга патека, а дека Роналдо има подобар дриблинг немој да ме јебеш, како што кажа двата имаат различен дриблинг, а чиј дриблинг е поефикасен покажуваат статистиките за поминати играчиШто се однесува до on court битката, побитната, Роналдо има подобар шут, подобар шут со глава, физичките предиспозиции не ни ги спомнувам, брзина, дриблинг (не како на Меси, тотално поразличен) и сл. Статистиките за голови и сл. се релативна работа од проста причина што до некни Роналдо играше крило, а Меси до некни не беше стандардна прва постава и двајцата до некни не беа форсирани за голови како последниве две години.