Роналдо vs Меси

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Покомплетен играч ми е Роналдо и што се однесува до карактерите нивни, баш оној на Роналдо ми е непозерски и искрен, за разлика од изигравањето светец на и вон теренот на Меси, што е најмногу од влијание на рекордерот на позерството - Гвардиола. Мразам такви луѓе кои дрмаат да си го покажат вистинското лице и барем одвреме навреме да бидат искрени во она што го прават и кажуваат.

Што се однесува до on court битката, побитната, Роналдо има подобар шут, подобар шут со глава, физичките предиспозиции не ни ги спомнувам, брзина, дриблинг (не како на Меси, тотално поразличен) и сл. Статистиките за голови и сл. се релативна работа од проста причина што до некни Роналдо играше крило, а Меси до некни не беше стандардна прва постава и двајцата до некни не беа форсирани за голови како последниве две години. Овие бројки кои ги видовме сезонава посебно се вештачко изведени од надмоќноста на Реал и Барса во однос на другите шпански тимови, па и европски и не ја прикажуваат вистинската слика за нив. Несомнено е дека ривалството ги храни и едниот и другиот, но медиумите треба малку да олабават според мене...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Меси има подобар дриблинг, финиш, контрола на топка. Тимски играч за разлика од Роналдо, поснаодлив на мал простор...
Роналдо единствено боље игра со глава, што е логично затоа што е за пола глава повисок. Ете нека биде и физички подобар, што секако пак се должи на градбата. Во други категории е неспоредлив со Меси.
Немој да ми ги спомнувате слободни, кога Роналдо погодува 2-3 пати од 100 обиди ;)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Меси има подобар дриблинг, финиш, контрола на топка. Тимски играч за разлика од Роналдо, поснаодлив на мал простор...
Роналдо единствено боље игра со глава, што е логично затоа што е за пола глава повисок. Ете нека биде и физички подобар, што секако пак се должи на градбата. Во други категории е неспоредлив со Меси.
Немој да ми ги спомнувате слободни, кога Роналдо погодува 2-3 пати од 100 обиди ;)
Роналдо има специфичен шут од слободен, друг со таков шут нема ниеден гол од 1000 обиди да даде ;)
Друго е кога пласираш како 90% од тие што изведуваат слободни.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Каде бе Меси поголем тимски играч од Роналдо, кога самите го пцуевте за себичноста !? Бројот на асистенции немора да е единствениот релевантен фактор за тоа кој е тимски играч. Шо би рекол, alexsr секој со очи гледа дали Меси е поголем тимски играч од Роналдо.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Глупости невидени..како прво дај ми цели утакмици,да видам се ?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Каде бе Меси поголем тимски играч од Роналдо, кога самите го пцуевте за себичноста !? Бројот на асистенции немора да е единствениот релевантен фактор за тоа кој е тимски играч. Шо би рекол, alexsr секој со очи гледа дали Меси е поголем тимски играч од Роналдо.
Никаде не спомнав асистенции, впрочем мислам дека не е некоја огромна разлика оваа сезона, како што беше лани. Да, себичен испаѓа во некои наврати, ама во споредба со Роналдо испаѓа многу поголем тимски играч.
Роналдо има специфичен шут од слободен, друг со таков шут нема ниеден гол од 1000 обиди да даде ;)
Друго е кога пласираш како 90% од тие што изведуваат слободни.
Епа кој го тера така да шутира? Може и он да пласира.
А друг со таков шут е Жунињо, кој е многу поуспешен од Роналдо.

Со овој мој пост завршува секоја дебата околу Роналдо и Меси.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Никаде не спомнав асистенции, впрочем мислам дека не е некоја огромна разлика оваа сезона, како што беше лани. Да, себичен испаѓа во некои наврати, ама во споредба со Роналдо испаѓа многу поголем тимски играч.

Епа кој го тера така да шутира? Може и он да пласира.
А друг со таков шут е Жунињо, кој е многу поуспешен од Роналдо.

Со овој мој пост завршува секоја дебата околу Роналдо и Меси.
Тоа си е негов стил, ја само ти кажав дека тој удар е далеку потежок отколку една обична пласирана топка и затоа неможете да го споредуете процентот на негова реализација од слободен со другите. Не ми го мешај Жунињо, он ти е приказна за себе.

А за тоа кој е по-тимски играч, и тоа неможе да се одлучи. И едниот и другиот имаат свои моменти на себичност, ама и едниот и другиот имаат безброј асистенции по сезона. Може кај Меси бројката е поголема, ама немора да значи дека е по-тимски играч од Роналдо.
Роналдо ви смеќава како личност, ФАКТ! И вие според тој негов карактер го оценувате и неговото фудбалско знаење. Роналдо може е глумец, ама сите кои имале можност да играат со него имаат изјавено дека Роналдо е одлична личност надвор од терен (ако според вас не е таков и на теренот). Таков си е, барем не глуми дека е светец а на друга страна да плука играчи, да шутира во публика и да крши зуби. Тоа е тоа :)

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Што се однесува до on court битката, побитната, Роналдо има подобар шут, подобар шут со глава, физичките предиспозиции не ни ги спомнувам, брзина, дриблинг (не како на Меси, тотално поразличен) и сл. Статистиките за голови и сл. се релативна работа од проста причина што до некни Роналдо играше крило, а Меси до некни не беше стандардна прва постава и двајцата до некни не беа форсирани за голови како последниве две години.
Роналдо има посилен шут, а за подобар не знам. Брзина, Меси има подобра стартна брзина и брзина на мали растојанија додека Роналдо е побрз на подолга патека, а дека Роналдо има подобар дриблинг немој да ме јебеш, како што кажа двата имаат различен дриблинг, а чиј дриблинг е поефикасен покажуваат статистиките за поминати играчи ;)

Заборавате важен податок, Златни топки: Меси 3 - 1 Роналдо, засега секако :)

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Роналдо во Манчестер- добитна комбинација,Роналдо во Реал-добитна комбинација,се додека штрумфот не отиде у премиер лига да се проба со копачи од тимови како што се Стоук,Сандерленд итн...неможам да кажам дека е најдобар.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ај го прават најбољи во универзумот ама шалата за шутот дека има јак шут и прецизен неможам а да не се насмеам слатко. Па скоро секој гол му е пласиран и топката лази по земја од 12-14 метри :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom