Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Па сигурно работи во Conax(Digitalb), или да не впарува и Digitalb као Тотал?
Проверив и преку Digitalb нејќе ни преку таму...
Добро барем на DigiTV иам nat geographic..fox life и онака не глеав многу-многу

Иначе викате скајсат квалитетни биле со шерингот а :D
Да не ме здупат ко оникс..5 месеци супер беше, после одкога отиде тоталТВ почнаа сецкањата на сите други пакети и ужасно големите freeze-ови...
И МаксТВ хрватскиот преку MPEG-4 (нели со HD ресивер) се отвара преку шеринг?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
така може. он нешто ги помеша брзините :D
Провери на страната на SES Astra, ќе видиш, таму пишит to be relocated. Просурфај по странскиве форуми шо се занимавет со сателитска проблематика.

Не те разбирам, зошто викаш дека е тешко?
DigitalbHD го имат отворено само еден на цел балкан, србин е и требит да платиш дебело за да ти ја отворит картицата. Е сега ако сакаш да даваш гага линии на размена то е друго.
Polaris media кај нас го имет еден или двајца, и нив им ги отворија картиците во странство и за то платија мрсно. На поларис го имаш НВО со српски превод, арена спорт, дискавери, национална географија.... Е тој шеринг коштат, зш е со картици, а не со линии на размена.

Иначе од тотал работет еден или два канали, едниот е детски.

И ај вие шо имате сателитска дома, кажите каков ви е сигналот на das erste обичниот? И на sky comedy, action? И дајте еден принтскрин.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Провери на страната на SES Astra, ќе видиш, таму пишит to be relocated. Просурфај по странскиве форуми шо се занимавет со сателитска проблематика.

DigitalbHD го имат отворено само еден на цел балкан, србин е и требит да платиш дебело за да ти ја отворит картицата. Е сега ако сакаш да даваш гага линии на размена то е друго.
Polaris media кај нас го имет еден или двајца, и нив им ги отворија картиците во странство и за то платија мрсно. На поларис го имаш НВО со српски превод, арена спорт, дискавери, национална географија.... Е тој шеринг коштат, зш е со картици, а не со линии на размена.

И ај вие шо имате сателитска дома, кажите каков ви е сигналот на das erste обичниот? И на sky comedy, action? И дајте еден принтскрин.
Што е ова бре, све почнало да престанува. Прво Долче, па Тотал, Макс, еве сега и Дигиталб и Поларис и на крај све ќе престане.

Колку што те разбирам, Дигиталб сега не работи на ЦС, така ли?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278

па што да проверам, они се селат од еден на друг транспордер, а не од еден на друг сателит , како што викаш ти.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 08:01 ---
Што е ова бре, све почнало да престанува. Прво Долче, па Тотал, Макс, еве сега и Дигиталб и Поларис и на крај све ќе престане.

Колку што те разбирам, Дигиталб сега не работи на ЦС, така ли?
да работи дигиталб во цс,

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
па што да проверам, они се селат од еден на друг транспордер, а не од еден на друг сателит , како што викаш ти.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 08:01 ---

да работи дигиталб во цс,
mapet69 вика дека не работи, ти викаш работи и сега на кој да верувам? :D Тебе да не ти работат тие што не ти се во mpeg4? mapet69 вика дека тие што се во mpeg4 престануваат да работат.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278
mapet69 вика дека не работи, ти викаш работи и сега на кој да верувам? :D Тебе да не ти работат тие што не ти се во mpeg4? mapet69 вика дека тие што се во mpeg4 престануваат да работат.
читај убаво што напишал, он вика за ДигиталбХД а не за стандардните канали ,стандардните канали работат, ХД некогаш работи некогаш не, ама кој гледа кога има доста други канали во ХД што си ја вршат работата.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
читај убаво што напишал, он вика за ДигиталбХД а не за стандардните канали ,стандардните канали работат, ХД некогаш работи некогаш не, ама кој гледа кога има доста други канали во ХД што си ја вршат работата.
Ама како што иде напред технологијава, можеби полека но сигурно сите ќе прејдат во HD, и после ништо.

Абе секој се бори против пиратерија, сите се заштитуваат. Ама чудно ми е дека може и со конакс да се впарува. :D

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Пак не се разбираме, моментално дел од скај германија, дел од шпанците и дел од германските FTA канали емитирет од Astra 2C, која на официјалната веб страна од SES-Astra пишува дека сателитот ќе биде релоциран, а од странски форуми се прошушка дека новата позиција на тој сателит Astra 2C ќе бидит 28.2Е

http://www.ses.com/fleet-coverage
http://www.ses.com/4628719/astra-2c
Key data

Orbital location 19.2°E (to be relocated)
Coverage Europe
Launch date 16 June 2001
Launch Vehicle Proton
Design Life 15 years
Satellite Manufacturer Boeing Satellite Systems
Polarisation Ku-band: Linear
Total Transponders
Ku-band: 28
out of 32 FSS (26 MHz)
24 BSS (33 MHz)

Ова to be relocated јас го разбирам дека ќе бидит преместено, овде нигде не викет дека ќе бидет префрлени на друг транспондер, туку дека сателитот ќе бидит релоциран, префрлен.

P.S. Кој канали се на Astra 2C http://en.kingofsat.net/sat-astra2c.php

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Да ве прашам на сите канали само црна слика ми се појавува не ми ги отвара. Како да ги вратам пак каналите?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Да ве прашам на сите канали само црна слика ми се појавува не ми ги отвара. Како да ги вратам пак каналите?
Целата листа на канали можеш да ја ставиш преку компјутер.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Едно почетничко прашање. Дали ако на ДБокс ставам фреш софткам.кеј ке може да се гледаат тие канали за кој има кључ, дали само тој еден фајл се префрла или повеќе фајлови ми требаат и како се прави тоа. ДЦЦ ли ми треба само ?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Ajde i od mene edno prasanje do strucnjacite. Se raboti za DM 800hd i negovoto greenje, sto e lekot da mu stavam nov kuler ? pobrz, pogolem ? :гик:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Едно почетничко прашање. Дали ако на ДБокс ставам фреш софткам.кеј ке може да се гледаат тие канали за кој има кључ, дали само тој еден фајл се префрла или повеќе фајлови ми требаат и како се прави тоа. ДЦЦ ли ми треба само ?
Зависит шо клучој клаваш. Најчесто работет со mgcam.

Ajde i od mene edno prasanje do strucnjacite. Se raboti za DM 800hd i negovoto greenje, sto e lekot da mu stavam nov kuler ? pobrz, pogolem ? :гик:
800-ката грејт само на HD канали и на високи поларизации, монтирај му некој поголем кулер одгоре шо ќе ја влечит топлината.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Кој WIFI USB адаптер работи ок со DM500HD (безжичната ми е 802.11b, 802.11g и 802.11n со WPA2).

Kajgana Shop

На врв Bottom