Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Од СкајСат од ТЦ Антико (Карпош 4)

Оу па ги знам нив бе. :D Планирав од кај нив да зимам дрим, ама шерингот им е 100евра, или се лажам? Шерингот од кај нив го тестирав во Златна Копачка и добро работи. Тебе како ти отвара, што отвара? Кај се наоѓаат точно?

П.С Имаат и веб страна: www.skysat.mk

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ви работи на шеринг Nat Geographic, Fox Crime/Life на EUTEL W2 16.0E?

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Оу па ги знам нив бе. :D Планирав од кај нив да зимам дрим, ама шерингот им е 100евра, или се лажам? Шерингот од кај нив го тестирав во Златна Копачка и добро работи. Тебе како ти отвара, што отвара? Кај се наоѓаат точно?

П.С Имаат и веб страна: www.skysat.mk
Шерингот им е 100 евра, али работи супер, 1-2 дневно кочи по минута-2 пошто на 12 саати се ресетира ИП адресата, и поретко Sky UK зеза, ама ми дадоа нивно бројче ако видам дека нешо јебе одма ресетираат тоа серверот, и стварно е така, супер се дечките. Се наоѓаат во средина на Антико, близу до нив е ПроКредит, нема да ги утнеш.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Шерингот им е 100 евра, али работи супер, 1-2 дневно кочи по минута-2 пошто на 12 саати се ресетира ИП адресата, и поретко Sky UK зеза, ама ми дадоа нивно бројче ако видам дека нешо јебе одма ресетираат тоа серверот, и стварно е така, супер се дечките. Се наоѓаат во средина на Антико, близу до нив е ПроКредит, нема да ги утнеш.
Им пратив мејл и ги прашав да ми препорачаат некој евтин HD ресивер, па ќе чекаме одговор. :)
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 19:42 ---
Не работат појќе. Плус германците се премествет од 19,2 на 28,2

http://www.ses.com/4628719/astra-2c

Orbital location 19.2°E (to be relocated)
Зошто не работат, колку што знам во конакс отвараат?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Зато шо полека префрлет во mpeg4, а таму картицата е впарена со ресиверот.
Ајде бе, шо збориш? И тоа ли ќе престане во шеринг? Ама гледај, edin4o има ДМ500с, а они се во mpeg4.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
a sto ima vrska sega 19e so 16e ?
Па во прашањето имаше нешто и за астра, или можда сум јампороз. Како и да е, многу FTA канали на астра (das erste, zdf, einsfestival...) се со пречки, слаб сигнал а антената не е мрдната. Зато го пишав то, дека ќе имат премествење на каналите. Плус дел од скај германија исто така, мислам дека се околу 10-тина транспондери.

Ајде бе, шо збориш? И тоа ли ќе престане во шеринг? Ама гледај, edin4o има ДМ500с, а они се во mpeg4.
Немат да престанит во шеринг, туку ак сакаш да гледаш ќе требит да платиш. Со гага С линија натака ќе е тешко.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Па во прашањето имаше нешто и за астра, или можда сум јампороз. Како и да е, многу FTA канали на астра (das erste, zdf, einsfestival...) се со пречки, слаб сигнал а антената не е мрдната. Зато го пишав то, дека ќе имат премествење на каналите. Плус дел од скај германија исто така, мислам дека се околу 10-тина транспондери.

Немат да престанит во шеринг, туку ак сакаш да гледаш ќе требит да платиш. Со гага С линија натака ќе е тешко.
Не те разбирам, зошто викаш дека е тешко?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.194
Поени од реакции
8.278
Па во прашањето имаше нешто и за астра, или можда сум јампороз. Како и да е, многу FTA канали на астра (das erste, zdf, einsfestival...) се со пречки, слаб сигнал а антената не е мрдната. Зато го пишав то, дека ќе имат премествење на каналите. Плус дел од скај германија исто така, мислам дека се околу 10-тина транспондери..
Од каде сеа тоа со слаб сигнал се? Тие се наменети за Германско тржиште и кај нив сигналот пука, и кај нас е солиден и нема никакви пречки, + од каде па сеа дека ке се префрлуваат на 28.2? во заблуда си нешто, пошто 28.2 е наменет за Англиско тржиште.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Од каде сеа тоа со слаб сигнал се? Тие се наменети за Германско тржиште и кај нив сигналот пука, и кај нас е солиден и нема никакви пречки, + од каде па сеа дека ке се префрлуваат на 28.2? во заблуда си нешто, пошто 28.2 е наменет за Англиско тржиште.
http://www.teve.ba/article/9630/transponderi-ard-a-i-wdr-a-na-astra-1m Најверојатно за ова збори mapet69

Kajgana Shop

На врв Bottom