Еве што гледаме на македонските телевизии

T

Tetro

Гостин
Кај ги наоѓаат 2 483 часа образовно - научна жити се, освен ако во тоа не ги вбројуваат пропагандите на МТВ
Многу ме интересира дали може негде да се најде што пријавуваат Сител и Канал 5 како образовна програма?
За образовна програма нема дефиниција.

Чудно, фали ова.
Во која група се нашол оној "платен политички маркетинг"?

B

Black Guard

Гостин
Документарна и образовна да се соберат нема да дадат колку рекламите...Brainwashing at it's best

Врвот на македонскиот новинарско-истражувачки кадар,за школата да не зборам.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 01:17 ---
Во Образовна програма.....:pos:

Ами образование е дека има нов апарат за магнетна резонанца,томограф и кинески компјутер.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Сериозна да бидам сега, не сум видела документарен филм на ниедна телевизија освен еднаш на Канал 5 за Дражен и на Наша ТВ еднаш и на МТВ (нив ги тргам на страна). И музика нема веќе. Сериозно луѓе одамна немам видено МУЗИКА на македонскиве телевизии, порано имаше топ листи, смејте се колку сакате ама имаше МС-СМС, имаше песни... сега нема ништо... МРТВИЛО. Буквално МРТВИЛО...

Серии кои ми удираат во малиот мозок и на кои веќе сериозно сум алергична и вести. Само тоа има. Среќа што во спортот почна да ни оди, па со тоа може да се разонодуваме иначе мислам дека нема никогаш да уклучам телевизор.
Телма се убедливо на прво место со документарците, од она што сум начекал јас... Е сеа у принцип скоро сите документарци што сум ги гледал кај нив ми биле тапа, ама се брои сепак (y)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ами образование е дека има нов апарат за магнетна резонанца,томограф и кинески компјутер.
Па ако не ти кажат..... „Осмели се и почни“... од кај ќе знаеш дека треба да тераш нов бизнис...:D

S

Sagan

Гостин
Линк до статистика? Се утепав од барање на страната им...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Последно време гледам само една локална телевизија малку нешто (некогаш не ни уклучувам цел ден телевизор), одат CSI Miami и слични работи, по некој добар филм навечер, дури и вестите им се подносливи.Неспоредливо попрофесионално изгледат од националните медиуми.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Последно време гледам само една локална телевизија малку нешто (некогаш не ни уклучувам цел ден телевизор), одат CSI Miami и слични работи, по некој добар филм навечер, дури и вестите им се подносливи.Неспоредливо попрофесионално изгледат од националните медиуми.
ТВМ се најбољи! Кај што бев секое лето фаќав само МТВ1, собраниски и ТВМ, се утепував од филмчиња и серии гледање навечер ко ќе се вратев од излегување.
Он топик: баш ме интересира која е образовната програма на Сител? Преку индиските и турските серии не приближуваат до нивните култури? Или преку ликот и делото на онаа од црн бумбар не учат каква фризура не треба да правиме? МТВ од време на време смараат со некои документарци снимени пред 983 години, Телма исто така, ама на Сител и Канал 5 немам видено ама баш ниедна документарна програма. Мислам дека дури и на Шутел и БТР даваат по некој документарец (за правата на Ромите или што и да е, ама битно ги има).

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
2012 година 299 000 часови реклама на владата

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
ЗАМЕНУВАМ ПОД ИТНО; Телевизор SAMSUNG LED 104 sm - 2012 god,
за транзистор (џебен-мал) на батерии,маде ин од било каде.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ЗАМЕНУВАМ ПОД ИТНО; Телевизор SAMSUNG LED 104 sm - 2012 god,
за транзистор (џебен-мал) на батерии,маде ин од било каде.
Што ќе ти е транзистор.... имаш мобилен.....:cool:

The countess

Аристократка
Член од
2 јуни 2012
Мислења
145
Поени од реакции
82
Образовна програма на Сител и Канал 5 - животот и романсите во Турција и Индија.. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom