Хип хоп културата во Македонија

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
^^ epa toa e frkata drugari....ako site gi furaat neznaci deka se dobri ;)
Море море не ќе да се ластици само у прашање,нешто покрупно е :D

Чим ги хејташ значи се добри,да не биле немало да се замараш со нив.

Објасни барем малце што како зошто за да те сфатиме па некој ќе се погоди на твоја страна можеби а не вака ко гром од ведро небо да кажеш : Не ги бива..

Не иде тоа така..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Море море не ќе да се ластици само у прашање,нешто покрупно е :D

Чим ги хејташ значи се добри,да не биле немало да се замараш со нив.

Објасни барем малце што како зошто за да те сфатиме па некој ќе се погоди на твоја страна можеби а не вака ко гром од ведро небо да кажеш : Не ги бива..

Не иде тоа така..
epa ajde vaka....posto gleam gi postuvas...kazi mi gi nivnite najdobri stihovi...strofa....so tolku te impresionirale...poradi dijalektot imaat interesno delivery...beatovi okej....koa izlegoa so prvite dve tri pesni bea svezi da,ali se dosadni nemozes da kazes ne...monotoni se....jas ne rekov deka se losi ali se daleku od toa sto gi pravat site...

M

marko 1996

Гостин
Дефинитвно спотов на ДНС е најдобриот рап спот во мкд некад излезен Бранко не прави утка со спот ама ова му е ремек дело. Бев на промоцијата солидно беше све на све доста луѓе добра атмосфера , музиче добро пуштаа пред спотот а и после добра локација добри 2 недели беа ова за мак рапот како со албумот и промоцијата на Зад Аголот па до ДНС промцијата. Не пишав за албумот на Зад Аголот , мене ептен ми се свиѓа по лежерен рап , ептен јаки битови битови , топ тема на текстови заедно со ДНС ретко добра недела за мак рапот. Сега чекаме септември промоција на ДНС на албум :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
epa ajde vaka....posto gleam gi postuvas...kazi mi gi nivnite najdobri stihovi...strofa....so tolku te impresionirale...poradi dijalektot imaat interesno delivery...beatovi okej....koa izlegoa so prvite dve tri pesni bea svezi da,ali se dosadni nemozes da kazes ne...monotoni se....jas ne rekov deka se losi ali se daleku od toa sto gi pravat site...
Стих или строфа нема да двојам туку секое ебено парче им е ебено добро.

Али не знам ете тоа е твое мислење додека јас иам спротивно...

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
spored mene nemaat lirika...uopste.....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
^Џабе пробуваш да докажеш нешто,пак ќе ти каже дека се тапа и немаат лирика или што и да е.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
okej...toa ti zboram prosta lirika 5 min pesna nisto ne kazaa...veshtina kako da sme brajka klicko podzemni ljudi obleceni vo vojnicko.......znaci nemaat lirika....se vadat na delivery i beatovi kolku tolku....ali neli ne se site po lirikata taka da ve razbiram

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
okej...toa ti zboram prosta lirika 5 min pesna nisto ne kazaa...veshtina kako da sme brajka klicko podzemni ljudi obleceni vo vojnicko.......znaci nemaat lirika....se vadat na delivery i beatovi kolku tolku....ali neli ne se site po lirikata taka da ve razbiram
На шо си бе брат ?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Може да чујам нешто од твојата сложена лирика?

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Незнам што му се нафрливте толку на човекот за дечкиве. Факт е дека беа интересни коа излегоа, битови добри, кумановски дијалект и све остало ама тоа е тоа, цело време иста вожња, лирика нема, порака нема, евтини рими, 100 пати кажаа у песнине дека се од куманово и рокаат кумановски. Треба да сменат нешто дефинитивно, стануваат напорни.
Со еден збор, ништо посебно.

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Според потписот.. и според некоја логика би требало да е ова

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254

Сешто треба да биде кажано, го има кажано АГО!
Упс, извини ти си опасен, хардкор си, пушташ по забави Destiny Child, до вчера викаше дека мивките слушаат ваква музика.

--------------------------------------------

PS Повеќе лајкови собрав на Кајгана отколку на Фејсбук. [за ДНС - Во добро и зло]

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Колку ми е смешно ко ќе запнит некој да ме убедвит дека неговото мислење е право.Кажи си брат мислење, не напинај и не пробувај да наметниш ебате.
...Без волју су к'д чуев колко су далеко
зашто после Герилу све друго звучи меко...

Kajgana Shop

На врв Bottom