Хип хоп културата во Македонија

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
sve toa kul ne rekov nisto loso ali ako veke rokas Na Kumanovske i si gord so toa....zasto imas americki alijas drugarce?
Се курчат и се понашаат викаш.Кај виде курчење кај нив?Кај си видел рапер без едно кило его и без макар една песна во стил јас сум нај, вие сте ѓубре?:) За американски алијас, ако мислиш на ТГ, прашај го него.

П

Паган-др

Гостин
Ако некого поштувам и слушам од рапов тоа е Џака. Отсекогаш он разработувал вакви социјално општествени теми така да не е ништо ново за него. Слушни го албумот „Нема повеќе тајни“ мислам дека така се викаше или можда „Биомеханика“ Стварно не ми текнуе. Не сум го слушал 1 год :D

Едит: Ако некој има линк од албумите на Џака ве молим пратите ми ги по ПП :P
Не зборам за старите песни и албуми, за новиве зборев. :)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Шо знам, ми стана арогантно копиле шо мисли го фатил господ за муда, пробува да изиграва Гоце Делчев, да излезе "без влакна на јазик" и да го просветли народот што страшно не му оди, од последните 10 (карикирам) траки шо ги извади, 5 (карикирам) му ги слушаат од стара слава...
Odamna se gleda toa nesto kaj nego ;) .... go fatil gospod za bradata - tocno toa e recenicata za nasiot Rap El Chegevara buntovniot revolucioner.A i vreme mu e da prestane so rapot da se zamara t.e. da se penzionira oti vekje se gubi sam so sebe, nema nikakva koordinacira i relacija na rap nasoka koga stanuva zbor za negoviot rap.DA toj ima lirika, ali vo celost e izguben.Znae mnogu raboti ali vekje ne gi dostavuva na masata kako sto toa go pravese pred 7/8 godini.Bas kako sto kaza ti, vekje po inercija vozi na stara slava.Vreme mu e za STOP nesto slicno kako na AGO.Ili nema potreba od celosen STOP, moze barem malku da gireducira negovite prosustvuvanja i gostuvanja na traki.A ne za sto treba i za sto ne treba DZAKA akl da prodava.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Се курчат и се понашаат викаш.Кај виде курчење кај нив?Кај си видел рапер без едно кило его и без макар една песна во стил јас сум нај, вие сте ѓубре?:) За американски алијас, ако мислиш на ТГ, прашај го него.
so samoto dissanje na legijata...i zborenje po nastapi i kurcenje.....nemozes da ja dissas legija....ednostavno e...a za lirikata nivna toa skroz drug muabet so nema potreba da se pravi edno stavno se tapa...

a za site sto zborat za dzaka deka ne e dobar veke i deka se izgubil cujte ja trakava....

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
so samoto dissanje na legijata...i zborenje po nastapi i kurcenje.....nemozes da ja dissas legija....ednostavno e...a za lirikata nivna toa skroz drug muabet so nema potreba da se pravi edno stavno se tapa...
Не знам за настапи, знам за дел во една песна (не потпишују за ЈЈ, МНА), ако мислиме на истото.Легија не е заштитен вид, па да е имуна на дисање.Тебе ти се тапа ПЕ, мене ми се најголемото освежување во македонскиот хип - хоп, разлика во вкус.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
^^Е ова е тоа...браво за ДНС:)

Него гледам и овде имат леќи во спотов, па сега дали некој од легијашиве ќе имаат му*а да прават видео демек копија на Гејм:pos:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Колку добар рап искача изминатава година леле мајко еј,мераци е. Лошиов рап е фрлен у кош,сам и силуван.

Само нека продолжат вака,голем мерак ми се праи коа искача ваков квалитетен рап !

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Ако некого поштувам и слушам од рапов тоа е Џака. Отсекогаш он разработувал вакви социјално општествени теми така да не е ништо ново за него. Слушни го албумот „Нема повеќе тајни“ мислам дека така се викаше или можда „Биомеханика“ Стварно не ми текнуе. Не сум го слушал 1 год :D

Едит: Ако некој има линк од албумите на Џака ве молим пратите ми ги по ПП :P
Го имаш во Југотон новиот Божјиот Прототип кој оди со CD плус на кое ја има цела негова дискографија. Оди купи го! :)
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 14:51 ---
pa i nema mnogu sto da ucis....rokamo na kumanovski nikoj ne razbira ali smo najdobri...bum bap bap bum.........moze koa iskocija imaa nekoj stil ali koa vidov kolku se kurcat i ponasaat i koa gi preslusav ubavo......drugari vi treba pomena na tekst poditno
Ти мора да си дел од екипата One Blood од Куманово и да љубомориш пошто они успеаа и се пробија. Подземан се тоа што недостигаше во Македонскиот рап, правиот бум бап звук и кумановскиот дијалект кој го дава шмекот и игра главна улога.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Го имаш во Југотон новиот Божјиот Прототип кој оди со CD плус на кое ја има цела негова дискографија. Оди купи го! :)
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 14:51 ---

Ти мора да си дел од екипата One Blood од Куманово и да љубомориш пошто они успеаа и се пробија. Подземан се тоа што недостигаше во Македонскиот рап, правиот бум бап звук и кумановскиот дијалект кој го дава шмекот и игра главна улога.
Zad Agolot e toa sto nedostasuvase...Podzeman efekt moze da praat znamenca od drvo i najlon za utakmici....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Zad Agolot e toa sto nedostasuvase...Podzeman efekt moze da praat znamenca od drvo i najlon za utakmici....
Чекај бе,озбилно ги хејташ Подземен?

Нема кој не им симнува капа за тоа што го работат и си се доследни на стилот ама секогаш ќе се појави некој хејтер...

Ко мал да не ти мавале ластици?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
^^ epa toa e frkata drugari....ako site gi furaat neznaci deka se dobri ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom