Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
A таман си помислив дека можам да бидам поголем хипстер од вас... :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Нема што не е поминато на форум, затоа и опаднаа дискусиите во филм, скоро сите позначајни филмови се дискутирани. Прати ја темата без спојлери таму се вртат добри филмови.
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 18:46 ---
Иначе за филмот, мене ми се допадна идеолошки :) , мислам има убава идеја, иако секоја идеја која поинаку ги интерпретира настаните во христијанството е дочекана на нож (кодот на да винчи на пример). Исто ми се допаѓаат филмови кои се одвиваат на едно место со мал број на актери, но мислам дека на овој филм за да биде епик му фалеше подобра актерска екипа и малце подобри ликови. Но сепак, филмот како за буџетот што го има и се тоа, me like.

Сега со ова што го напишав си дадов идеја за тема, само да видам дали има доволно материјал... :)
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 18:58 ---
Едит: отворено

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
можеби (,) не го приметив, пошто цело време ме потсеќаше на Џад Лоу :):) (на кого што, пази, сега видов, правото име му е Дејвид :P )
Ако Прометеј заслужува оскар,бар нека отиде за Фасбендер ако ништо друго.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Го гледав ОДМАЗНИЦИ! Во 3Д! За жал поради мојата проблематична бешика повеќето од времето го поминав гледајки го тоалетот во 3Д ама кога бев во кино салата бев импресиониран од тоа што го видов колку и да беше кратко. Филмот, не мојот пенис. Интересно беше да се видат ликовиве што сум ги читал(и сеуште од време на време) во стрипови на големо платно. Иако ја има најнекомплицираната приказна од било кој суперХиро* филм досега и повеќе е акција, акција, акција(што искрено беше оргазам за моите очи), мислам дека ке биде репер за другите филмови од ваков вид што ке следат.

*

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Едно ретро прашање, пошо тек сега го гледав филмот:
Како ја протолкувавте симболиката со жабите во Магнолија?

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Едно ретро прашање, пошо тек сега го гледав филмот:
Како ја протолкувавте симболиката со жабите во Магнолија?
Гледан ми е многу одамна филмов и по мое мислење Круз тука ми покажа дека е актериште. Сега кога те прочитав ми текна дека истото прашање за жабите беше поставено и во многу стар број на или Тотал Филм или Емпајер и се обидов да го пронајдам за да ти го пишам одговорот од редакцијата што многу ми се допадна ама не го најдов :(. Ама еве на аск јахуу најдов интересна интепретација.

We can't tell you why P.T. Anderson's film about ten characters searching for redemption in the San Fernando Valley culminates in a shower of frogs. There isn't a single meaning; it probably relates to the film's central themes of synchronicity, fate, and forgiveness.
We can, however, give you a little background on raining frogs. Mr. Anderson didn't come up with this on a whim. He'd read the work ofCharles Fort and decided to incorporate the frog phenomenon into his film.
Frog showers have a long and storied history. A Scientific Americanarticle from 1873 states, "A shower of frogs, which darkened the air and covered the ground for a long distance, is the reported result of a recent rainstorm at Kansas City, Missouri."
The prevailing scientific wisdom dictates that violent thunderstorms or tornadoes pass over ponds, pick up small amphibians from the water, then deposit them many miles away. The forces of nature don't limit themselves to frogs and ponds, however. In 1995, a storm in Iowa swept up and then rained down unopened soda cans. No joke.
In Exodus 8:1-15, a shower of frogs is cast down by God on the Egyptians for their refusal to set the Israelites free: "And if thou refuse to let them go, behold, I will smite all thy borders with frogs." All the characters in Magnolia seem to be struggling for some kind of freedom. Maybe there's a connection there.
--- надополнето: Jun 17, 2012 3:28 AM ---
За полноќно прикажување на Dark Knight Rises се појавуваат шиткачи кои продаваат билети кои достигнуваат цена до 300 долари. Шокантно, никој не ги купува :pos:. Еве на ebay некој крембил што шитка за 150 долари билет.

http://www.ebay.com/itm/The-Dark-Knight-Rises-tickets-Great-Clips-IMAX-MN-Midnight-Showing-SOLD-OUT-/200774952025?pt=US_Tickets_all_in_one&hash=item2ebf1ea459

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ме мрзи да пишам една кратка рецензија ( не ме биваТ многу)
Project X - мислам дека заслужува да се погледне,кој го нема гледано нека го изгледа..
Интересно,возбудливо филмче... :drk: naked girls:vozbud:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Филмот е обично преценото срање и воопшто не вреди да се гледа. Тоа за оние што сакаат да гледаат саглам филм. Ако сакате огромна доза нереалност и гледање голи газови, слободно.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Еве: Triangle, Intact, 11:14, Timecrimes, Cube, Surveillance, Identity, Fermat's Room, Moon, The Skeleton Key, The Game, Memento, The prestige, Mr Nobody, Primer
Мислам дека ти се доста, ако сакаш уште, врати се. :icon_lol:
Што бара Surveillance при вакви филмишта?

daj predlozite nekoj mindfuck film ko usual suspects,primal fear,fight club po 3 pat baram, fala :D
Уште еден плус на списокот погоре, Arlington Road.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Се намерував да го погледнам филмот уште пред неколку години ама се некако одовлекував ем поради што многу никаков вкус ми имаше останато од Boxing Helena ем тоа што неколку луѓе на кои што им верувам кога доаѓа до филмови повеќе пати ми кажувале дека ни филмот ни режисерот не ги бива. Што го прави филмов филмиште според тебе и дали да го гледам?

Kajgana Shop

На врв Bottom