Добро де, со барај опцијата не најде ништоОд овде #355 натаму.
Очигледно многу членови ја промашиле темава.
Добро де, со барај опцијата не најде ништоОд овде #355 натаму.
Очигледно многу членови ја промашиле темава.
Не сум во sarcasm mode, инаку ќе ти речев „тебе те чекавме!“Добро де, со барај опцијата не најде ништо
Pluh, we >>>you.A таман си помислив дека можам да бидам поголем хипстер од вас...
Ако Прометеј заслужува оскар,бар нека отиде за Фасбендер ако ништо друго.можеби (,) не го приметив, пошто цело време ме потсеќаше на Џад Лоу (на кого што, пази, сега видов, правото име му е Дејвид )
Гледан ми е многу одамна филмов и по мое мислење Круз тука ми покажа дека е актериште. Сега кога те прочитав ми текна дека истото прашање за жабите беше поставено и во многу стар број на или Тотал Филм или Емпајер и се обидов да го пронајдам за да ти го пишам одговорот од редакцијата што многу ми се допадна ама не го најдов . Ама еве на аск јахуу најдов интересна интепретација.Едно ретро прашање, пошо тек сега го гледав филмот:
Како ја протолкувавте симболиката со жабите во Магнолија?
--- надополнето: Jun 17, 2012 3:28 AM ---We can't tell you why P.T. Anderson's film about ten characters searching for redemption in the San Fernando Valley culminates in a shower of frogs. There isn't a single meaning; it probably relates to the film's central themes of synchronicity, fate, and forgiveness.
We can, however, give you a little background on raining frogs. Mr. Anderson didn't come up with this on a whim. He'd read the work ofCharles Fort and decided to incorporate the frog phenomenon into his film.
Frog showers have a long and storied history. A Scientific Americanarticle from 1873 states, "A shower of frogs, which darkened the air and covered the ground for a long distance, is the reported result of a recent rainstorm at Kansas City, Missouri."
The prevailing scientific wisdom dictates that violent thunderstorms or tornadoes pass over ponds, pick up small amphibians from the water, then deposit them many miles away. The forces of nature don't limit themselves to frogs and ponds, however. In 1995, a storm in Iowa swept up and then rained down unopened soda cans. No joke.
In Exodus 8:1-15, a shower of frogs is cast down by God on the Egyptians for their refusal to set the Israelites free: "And if thou refuse to let them go, behold, I will smite all thy borders with frogs." All the characters in Magnolia seem to be struggling for some kind of freedom. Maybe there's a connection there.
џимеј, те бараатЕдно ретро прашање, пошо тек сега го гледав филмот:
Како ја протолкувавте симболиката со жабите во Магнолија?
Што бара Surveillance при вакви филмишта?Еве: Triangle, Intact, 11:14, Timecrimes, Cube, Surveillance, Identity, Fermat's Room, Moon, The Skeleton Key, The Game, Memento, The prestige, Mr Nobody, Primer
Мислам дека ти се доста, ако сакаш уште, врати се.
Уште еден плус на списокот погоре, Arlington Road.daj predlozite nekoj mindfuck film ko usual suspects,primal fear,fight club po 3 pat baram, fala
Што бара Surveillance при вакви филмишта?
Бидејќи самиот филм си е филмиште. Е, што е тоа што не те бендиса, баш ме интересира?