Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Hit and miss режисер, за жал.

Фајткла, Se7en - профи.
Social Network - над просек.
Батон и Choke... :| смајли

Највеќе ме разочара со Choke, ама сепак е режисер на мојот омилен филм и заради тоа секогаш ќе го почитувам.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Вака кога гледам на IMDb ми се чини дека откако го достигнал зенитот со Fight Club (или треба и јас да го викам Фајкла/ Фајткла?) секој нареден филм му е полош од претходниод. Еве, Panic Room интересна замисла, тензична атмосфера, враќање на Џоди Фостер. Потоа Benjamin Button, необична приказна ама претерано одолговлечување без никаква поента. Тематика „Што би било кога би било“ на премногу клиширан, нашминкан начин. Zodiac ми се чини дека траеше со денови, а што е најјако го имам гледано трипати поради друштво. Ме умре. The Facebook Movie не ми сметаше, дали бидејќи немав апсолутно никакви очекувања, ама пак и овој ми се чинеше некако клиширан. Како филмска екранизација на self-help books со примеси на behind-the-scenes скандали и секако, трагична невозвратна љубов. И на крај, овој последниот, Тетоважата, воопшто не ми се допадна, уствари, можам да го оценам како катастрофа. Многу, многу полош од шведскиот, кој го имав гледано претходно. Знам дека велат како филмот не е римејк, туку тотално нова екранизација на книгата, ама мене не ми се чинеше баш така. Затоа не се надевам многу дека вториот дел ќе биде подобар.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Фајкла.
Батон е плагијат.
Ќе си знам од сега. А за Батон сега дознав, ама не знам дали станува збор за плагијат или адаптација. А зошто на IMDb не можам да најдам никаква поврзаност на Choke со Финчер?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Ќе си знам од сега. А за Батон сега дознав, ама не знам дали станува збор за плагијат или адаптација. А зошто на IMDb не можам да најдам никаква поврзаност на Choke со Финчер?
Eric Roth, ист сценарист кој во недостаток на идеи го повтори Гамп во друга верзија.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
За филмовите негови нема што да кажам, а да не е веќе кажано од членовиве над мене.
Може да ја убацам ќерка му?

...

Сабајле го гледав Surveillance кој е режисиран и напишан од ќерка му - Јennifer Chambers Lynch и многу ми се допаѓаше. Мајндфак филм со добар плот твист и малку ликови
(или треба и јас да го викам Фајкла/ Фајткла?)
wotкла :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Eric Roth, ист сценарист кој во недостаток на идеи го повтори Гамп во друга верзија.
А, плагијат во таа смисла. Дека налетав на краток расказ од Фидзџералд кој послужил како инспирација за BB.

Може да ја убацам ќерка му?
...
Сабајле го гледав Surveillance кој е режисиран и напишан од ќерка му - Јennifer Chambers Lynch и многу ми се допаѓаше. Мајндфак филм со добар плот твист и малку ликови :D

Ме збуни со ова. Помислив дека оваа му е вистинска ќерка на Финчер, ама потоа дека мајка и' се преженила со Линч и ќерката го зела презимето на очувот. Баш мајндфак ми направи. :) Инаку, филмот е супер.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
А, плагијат во таа смисла. Дека налетав на краток расказ од Фидзџералд кој послужил како инспирација за BB.
Идејата за човек кој се раѓа како стар па се подмладува можеби е оригинална, ама препишани се цели настани и сцени, а исто и текот на приказната оди по истата линија. Видеото го гледаше?

S

sim4e

Гостин
Не можеш да најдеш поврзаност со Финчер, затоа што нема. Ама има со Фајт Клаб, ама книгата, пошто се од ист автор, Чак Паленик.:)

Ме збуни со ова. Помислив дека оваа му е вистинска ќерка на Финчер, ама потоа дека мајка и' се преженила со Линч и ќерката го зела презимето на очувот. Баш мајндфак ми направи. :) Инаку, филмот е супер.

Не те разбрав добро, ама мислам дека си грешка. Оваа му е родена ќерка на Линч, и истотака нема врска со Финчер, хахаха.:) Тотално оф топик, ама ајде.:)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Идејата за човек кој се раѓа како стар па се подмладува можеби е оригинална, ама препишани се цели настани и сцени, а исто и текот на приказната оди по истата линија. Видеото го гледаше?
Ако мислиш на она од College Humor, да, сега го гледав. „...a touching story of a man-child told through flashbacks with a thick New Orleans voiceover“. Баш. Во секој случај, кај BB не е само проблем што толку потсеќа на друг, култен филм, туку што, не знам, му фали „душа“. Колку чудно и да звучи. За разлика од Гамп, овде не можев никако да се поврзам со главниот лик и плус ми немаше никаква хемија помеѓу Пит и Кејт Бланшет. Ова сметам дека не е толку до глумците, колку што е до режисерот, бидејќи ете во Babel ништо не им фалеше.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 01:15 ---
Не те разбрав добро, ама мислам дека си грешка. Оваа му е родена ќерка на Линч, и истотака нема врска со Финчер, хахаха.:) Тотално оф топик, ама ајде.:)
Па да де, затоа ми падна чудно што се убаци Линчовка овде.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Eј па моја грешка е ова... Видов Дејвид и се помешав со Линч

Move along, nothing to see here

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
А што е финтава со Фајкла?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не можеш зашто јас сум се смешал, Choke е според Chuck Palahnuik, авторот на книгата Fight Club...моја грешка, мислев дека ми бил битен ради Финчер, а тоа ради овој другиот. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom