Фајкла.Фајкла/ Фајткла?
Ќе си знам од сега. А за Батон сега дознав, ама не знам дали станува збор за плагијат или адаптација. А зошто на IMDb не можам да најдам никаква поврзаност на Choke со Финчер?Фајкла.
Батон е плагијат.
Eric Roth, ист сценарист кој во недостаток на идеи го повтори Гамп во друга верзија.Ќе си знам од сега. А за Батон сега дознав, ама не знам дали станува збор за плагијат или адаптација. А зошто на IMDb не можам да најдам никаква поврзаност на Choke со Финчер?
wotкла(или треба и јас да го викам Фајкла/ Фајткла?)
А, плагијат во таа смисла. Дека налетав на краток расказ од Фидзџералд кој послужил како инспирација за BB.Eric Roth, ист сценарист кој во недостаток на идеи го повтори Гамп во друга верзија.
Може да ја убацам ќерка му?
...
Сабајле го гледав Surveillance кој е режисиран и напишан од ќерка му - Јennifer Chambers Lynch и многу ми се допаѓаше. Мајндфак филм со добар плот твист и малку ликови![]()
Идејата за човек кој се раѓа како стар па се подмладува можеби е оригинална, ама препишани се цели настани и сцени, а исто и текот на приказната оди по истата линија. Видеото го гледаше?А, плагијат во таа смисла. Дека налетав на краток расказ од Фидзџералд кој послужил како инспирација за BB.
Не можеш да најдеш поврзаност со Финчер, затоа што нема. Ама има со Фајт Клаб, ама книгата, пошто се од ист автор, Чак Паленик.Ќе си знам од сега. А за Батон сега дознав, ама не знам дали станува збор за плагијат или адаптација. А зошто на IMDb не можам да најдам никаква поврзаност на Choke со Финчер?
А, плагијат во таа смисла. Дека налетав на краток расказ од Фидзџералд кој послужил како инспирација за BB.
Ме збуни со ова. Помислив дека оваа му е вистинска ќерка на Финчер, ама потоа дека мајка и' се преженила со Линч и ќерката го зела презимето на очувот. Баш мајндфак ми направи.Инаку, филмот е супер.
Ако мислиш на она од College Humor, да, сега го гледав. „...a touching story of a man-child told through flashbacks with a thick New Orleans voiceover“. Баш. Во секој случај, кај BB не е само проблем што толку потсеќа на друг, култен филм, туку што, не знам, му фали „душа“. Колку чудно и да звучи. За разлика од Гамп, овде не можев никако да се поврзам со главниот лик и плус ми немаше никаква хемија помеѓу Пит и Кејт Бланшет. Ова сметам дека не е толку до глумците, колку што е до режисерот, бидејќи ете во Babel ништо не им фалеше.Идејата за човек кој се раѓа како стар па се подмладува можеби е оригинална, ама препишани се цели настани и сцени, а исто и текот на приказната оди по истата линија. Видеото го гледаше?
Па да де, затоа ми падна чудно што се убаци Линчовка овде.Не те разбрав добро, ама мислам дека си грешка. Оваа му е родена ќерка на Линч, и истотака нема врска со Финчер, хахаха.Тотално оф топик, ама ајде.
![]()
Која финта?А што е финтава со Фајкла?
Не можеш зашто јас сум се смешал, Choke е според Chuck Palahnuik, авторот на книгата Fight Club...моја грешка, мислев дека ми бил битен ради Финчер, а тоа ради овој другиот.Ќе си знам од сега. А за Батон сега дознав, ама не знам дали станува збор за плагијат или адаптација. А зошто на IMDb не можам да најдам никаква поврзаност на Choke со Финчер?