Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Е па тоа мене не ми е јасно ако е погледана на форумот, кај се тие што ја гледаат да кажат нешто позитивно за неа :)
И јас ја гледам ВД, имам да кажам и позитивно за неа нормално. Ја гледам од самиот почеток и некако се поврзав со сите ликови, и со тие шо ми ги убија :pos:
Ама во времето кога ВД имаше падови тогаш почнав да ја гледам ТБ и ја изгледав наеднаш, и сакав уште и уште ама немаше. Taка да, ти препорачувам да ја гледаш Тру Блад :)

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ма каков Дејмон, Елајџа е најјак. :D

Штознам прво почнав да ја гледам TVD а пред тоа одамна не сум гледал серија со натприродни суштества така да мене топ ми беше почетокот, глума ок, добра и интересна приказна, го немам гледано Твајлајт така да ништо не можеше да ми го уништи доживувањето и за мене беше и повеќе од оргинална, прва сезона расплетување натаму наваму, втора и трета сезона нестрпливо чекав секој петок да видам што ќе се случи наредна епизода, после дојде wot почна да плука по неа, ги урочи и отидоа по ѓаволите. :D хаха не сериозно ТВ почнав да гледам така што налетав на една епизода на Fox Life (епизодата со Годрик во црквата), ја симнав експресно ги поминав сите епзоди и сосема различна ми се виде, како што рече некој погоре "пореална" ми делуваше, а што е најважно има повеќе интересни ликови (не само Дејмон, Елајжа и толку) и дејствието не се толку врти околу Суки колку што се врти околу Елена кај TVD. Плус тоа Ерик ми е најомилен лик од сите во двете серии па според тоа мојот глас оди кај TB.

Член од
6 март 2007
Мислења
307
Поени од реакции
184
Гласам за True Blood, TVD последнава сезона ме разочара и престанав да ја гледам на 10 епизода а и пред тоа не беше којзнае што. HBO немаат промашено серија, најдобри се!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ееех да беше поставено прашањево пред некое година дена имаше да ја испцујам ТБ и директива го давав гласот за ТВД.
Ама после 3тава сезона на ТВД каде што очекував кај и да е Клаус да открие дека сам себеси си е татко, а Ребека е негова вонбрачна ќерка со некоја икс вампирка искрено стварно незнам. За ТБ читам само убави зборови по нетов, никогаш немам седнато да ја гледам (еднаш се решив ама не најдов торент на замунда ни на арена и на крај ја баталив).
ТВД пак почнува ептен како Твајлајт, првите 3-4 епизоди се едвај подносливи за гледање, ама потоа добива некои стварно интересни заплети и што највеќе ми се свиѓаше во серијава не се чекаше многу време да се отплеткаат, туку за 2-3 епизоди почнуваа со нов заплет. Ама некако во 3та сезона се отргнаа од сето тоа, гледаа само некако да направат пари и ја усраа цела сезона. Крајов на 3та ветува дека може да се вратат пак на старите патеки, ама што ги знам.
Знам дека ќе изгубиме ама нека оди мојот глас за ТВД најмногу бидејќи ТБ ја немам гледано, а со оглед на тоа дека други серии чекаат моментално, нема ни да ја изгледам во скоро време.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
гласам за true blood бидејќи вампирскиве дневници немам гледано ниту една епизода, најавата ја гледав ама ми изгледаше ко spoiled MTV crap ама можно е и да грешам.
тру блад има и многу глумци кој можеш да ги засакаш експресно а и приказната ми е реално и не се врти околку еден човек.
а и суки,тара,памела и џесика:love:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Не можам и не можам да го сфатам меракот за екранизација на вампири и посебно не можам да ја сфатам привлечноста и претварањето на истите во манекени. Вампир треба да те плаши бре, не да те влажни!

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Вампир треба да те плаши бре, не да те влажни!
Мене ме плаши Пам од True Blood, ама би и дал да ми прави шо сака.

problem?

Иначе зошто па да не гледам? Позади вампирите се кријат и останатите жанрови како мистерии,драми,хорор,комедија и друго. И сега зошто да гледам обична драма кога тоа може да биде поинтересно и понесекојдневно.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Мене ме плаши Пам од True Blood, ама би и дал да ми прави шо сака.

problem?

Иначе зошто па да не гледам? Позади вампирите се кријат и останатите жанрови како мистерии,драми,хорор,комедија и друго. И сега зошто да гледам обична драма кога тоа може да биде поинтересно и понесекојдневно.
Ја не реков дека не ми е јасно зошто ве палат ликовите, нормално, they are hot. Поентата ми беше, од кај му текнало да направат корелација креаторите на овие серии и филмови меѓу вампир и убав човек. Ме интересира која е привлечноста во вампирите, не во глумците.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ја не реков дека не ми е јасно зошто ве палат ликовите, нормално, they are hot. Поентата ми беше, од кај му текнало да направат корелација креаторите на овие серии и филмови меѓу вампир и убав човек. Ме интересира која е привлечноста во вампирите, не во глумците.
Епа ги прават да се претерано убави за да им бидат привлечни на луѓето и така полесно да доаѓаат до жртви.

Туку мислев дека ВД ќе има поише гласови... изгледа сите им се налутија што ја уништија трета сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom