Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230
Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Германија 2010 беа исплашени ко пичиња против Шпанија затоа и изгубија. Го обвинуваа Лев заради тоа. Доколку се сретнат пак за мене пак фаворит е Шпанија али дека нема шанси Германија тоа мало морген. За посед да Шпанија ќе ја држи топката али разликата е што Шпанија не е толку сигурна во одбраната а Германија има 10 пати подобра контра од Италија кој им напраи проблеми на Шпанците. За Ирска несакам ни да зборам тие неможат 3 паса против Хрватска да сврзат па контри на Шпанија ќе им праеле. Али незнам што се разви овој муабет ако Шпанија и Германија завршат први во групите тогаш може да се сретнат само во финале така да џабе се праи овој муабет коа може еден од нив да испадне

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Mac se gleda deka kladilnicite te unistile definitivno cim spomnuvas vakvi sumi na pari,,a uspat kazano lepi...imam staveno 800 evra na Spanija protiv Germanija 2010,a ako sakas mozeme licno da se opkladime jas i ti vo slucaj da se padnat povtorno pa da vidime do kaj ti drzi gzot.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 12:30 ---

Torres vleze vo 75 minuta za tvoja informacija koga veke Italijanite veke bea zadovolni i so bod,i sto on mozese za 15 minuti da napravi.
Види, Холандија во 2010 играа финале со овие, па еве изгубија против Данска.

Поентата со ставањето пари беше да ти докажам дека ништо не е 100% сигурно како што го правиш ти, бидејќи ако навистина веруваш во тоа тогаш цела куќа ќе ја ставиш и ќе се опариш невидено. Што е сума од 800 евра за вакви тврдења како што правиш ти?

Ти реков, во 2010 Интер беше исто така тотален аутсајдер против невозможната Барселона, па го окркаа стапот овие. Можеш да прогнозираш само во фудбалот, но никако не можеш да тврдиш.

М

Мартин`

Гостин
Европско првенство е и според мене секој од тимовиве што ќе поминат во 1/4 ќе прави проблеми на било кој тим, да Германија и мене ми е фаворит зошто се гледа дека веќе добиле на искуство сите играчи се гледа во нив стабилни играчи, стабилен тим но од друга страна ги гледаме Шпанците кои стандард играат одлично но сепак нивната вистинска сила ќе ја видиме во натпреварите со појаки тимови (уствари и ги видовме како спасуваат гз со Италија) а не вчерашната со Ирска кој е тотален аутсајдер незнаеа една акција да сврзат како што треба и се знаеше дека ќе ги полнат сите од оваа група па дури и Хрватска.

Англија, Франција, Португалија исто така ќе бидат доста опасни а и да не ги заборавам никако Русите кои мислам дека ќе избуткаат најмалку до 1/2 финале.. одличен склоп на тимот а и пред се борбени се иако имаат релативно слаба група сепак на припремите Италија ја средија со 3-0. Реално предвреме можат само да се отпишуваат тимовите како Шведска, Хрватска, Украина, Полска кои евентуално би успеале некако да ја поминат групата што и искрено не верувам освен Полска.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Види, Холандија во 2010 играа финале со овие, па еве изгубија против Данска.

Поентата со ставањето пари беше да ти докажам дека ништо не е 100% сигурно како што го правиш ти, бидејќи ако навистина веруваш во тоа тогаш цела куќа ќе ја ставиш и ќе се опариш невидено. Што е сума од 800 евра за вакви тврдења како што правиш ти?

Ти реков, во 2010 Интер беше исто така тотален аутсајдер против невозможната Барселона, па го окркаа стапот овие. Можеш да прогнозираш само во фудбалот, но никако не можеш да тврдиш.
Jas samo tvrdam deka se podobri od Germanija,no ne rekov deka se nepobedlivi...edna kontra ili nekoj gol od prekin moze sve da smeni ne vikam ne,ali da dominiraat so sansi za gol protiv Spanija toa e skoro nevozmozno...bar ne so ovaa generacija na Spanija kade igrata im e bukvalno perfektna...posle 3-4 godini koga Xavi,Iniesta,Puyol,Villa,Xabi Alonso ke bidat zreli za penzija e togas e veke druga prikazna.

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Со напаѓач играа 15 минути само и одма се гледаше дека Италија е зрела да падне.Да играа 90 со напаѓач јако ќе го наебеше Италија.

Иначе а што ако стварно поштено изиграат и 2-2 заврши Шпанија- Хрватска ?
па и Шпанија беше зрела да падне да не се изглупираше Балотели кога се мислеше пола саат што да прави кога беше сам пред гол

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
па и Шпанија беше зрела да падне да не се изглупираше Балотели кога се мислеше пола саат што да прави кога беше сам пред гол
Pa zarem ne ti e jasno deka tipot sakase kontakt vo grbot da odglumi penal,steta ne mu uspealo.

М

Мартин`

Гостин
Pa zarem ne ti e jasno deka tipot sakase kontakt vo grbot da odglumi penal,steta ne mu uspealo.
Како не сакал да одглуми контакт.. Балотели е глуп слабо сфаќа и размислува па додека размисли го стасаа тоа е тоа. Следната со Ирска подобро Италија да стартува со Касано и Ди Натале нека грее клупа Балотели зошто ништо не изигра до сега.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Добро бе, може нема ни да има дуел Шпанија - Германија, незнам што го дрвите.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Ама ги ИЗДОМИНИРАА Италијаниве на Хрвативе ! Право чудо што водат само 1 разлика.
Е ај кажи што направи Хрватска во првите 45 минути. Јас го гледав само првото полувреме каде што хрватине не направија ништо, а Италија ја контролираше играта и створи неколку добри шанси. Да беа Маркизио и тикварон Балотели поприсебни Италија гарант ќе имаше 2-3 гола предност на полувреме.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Како не сакал да одглуми контакт.. Балотели е глуп слабо сфаќа и размислува па додека размисли го стасаа тоа е тоа. Следната со Ирска подобро Италија да стартува со Касано и Ди Натале нека грее клупа Балотели зошто ништо не изигра до сега.
Baloteli e naiven i lesno paga na provokacii,ali da e glup na fudbalski plan na vazni utakmici toa sigurno ne e,,ti onakov pass da dades na Aguero megu trojca igraci vo takov moment pod ogromen pritisok znaci treba da imas mu*a za toa...on znael deka nema sansi da dade gol od taa pozicija,nitu imase kogo da proigra,i poleka ja vlecese napred topkata so sitni skokovi i cekase ama bas najmal kontakt da padne ko kula od karti.

М

Мартин`

Гостин
Baloteli e naiven i lesno paga na provokacii,ali da e glup na fudbalski plan na vazni utakmici toa sigurno ne e,,ti onakov pass da dades na Aguero megu trojca igraci vo takov moment pod ogromen pritisok znaci treba da imas mu*a za toa...on znael deka nema sansi da dade gol od taa pozicija,nitu imase kogo da proigra,i poleka ja vlecese napred topkata so sitni skokovi i cekase ama bas najmal kontakt da padne ko kula od karti.
Имаше кого да проигра Касано горе беше ама последниот одбрамбен на Шпанија незнам точно кој беше добро се постави нешто измеѓу Балотели и Касано и овој се блокираше.. од таква позиција требаше само да ја спука асално па што биде нека биде.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Е ај кажи што направи Хрватска во првите 45 минути. Јас го гледав само првото полувреме каде што хрватине не направија ништо, а Италија ја контролираше играта и створи неколку добри шанси. Да беа Маркизио и тикварон Балотели поприсебни Италија гарант ќе имаше 2-3 гола предност на полувреме.
Па само го повторуваш тоа што он го пиша :pos:И он вика дека Италија ја издоминира Хрватска во прво.

Иначе ја гледав сега по втор пат утакмицата и многу поинаков впечаток се добива него во живо кога се гледа.
Се гледа дека Италија е подобра,дека на повеќе позиции имаат подобри играчи и беа доста подобри во првиот дел.Додуше беа подобри,но се што направија беше затоа што реално Хрватска го има најлошиот стперски пар на првенството.Уствари не беа само тие двајца лоши,беа и Вукојевиќ и Модриќ лоши на средината,а и Манџукиќ и Јелавиќ во нападот.Стоеа предалеку од играчите,немаше жестина во стартовите,како посрани играа,се гледа дека нема никаква уиграност во одбраната.Ниту еднаш не направија пресинг,особено не на задната линија на Италија.Не знам што толку се уплашија,стварно им дозволија да се шетаат колку сакаат низ средината италијаните.
Италија одигра добро,не феноменално,но добро.....додека од другата страна Хрватска во одбрана беше катастрофа.Италија тука мораше да изигра подобро и повеќе да стисне и да шибне уште еден гол.
Второ полувреме друга приказна.......Италија ни една шанса не направи,ништо.Ни посед немаа,единствено што им идеше добро беше задњата линија што ги чистеше сите топки и што реагираа добро на сите центаршутеви.Арно ама со таква игра тешко да не направиш барем една грешка во одбраната.....направија една и таа беше доволна да израмни Манџукиќ.
Можеби и свесно се повлекоа,но како и да е ни контра не удрија.Дури на крајот кога примија гол нешто притиснаа ко декем,но и тогаш ништо немаа.

Ако го гледаме првото полувреме само Италија заслужи 2-0 победа,но на крај ради пичкарскта и лошата игра во вториот дел Хрватска заслужено си израмни.Јест да и Хрватска значително се подобри во вториот дел,но не можеш туку така само да ги оставиш и да чекаш они да ти комбинираат како сакаат на 20 метри пред твојот гол.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
а што е фората со 2-2 резултатот?што е разлика со 2-2 или 1-1?

Kajgana Shop

На врв Bottom