Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Пак посед на топка гледаш а не голови ... :tapp:
O bee covek,pa na Italija bez klasicen napagac im dadoa gol...Germanija ako ne ja dobie bitkata vo sredinata(a nema sansi) tie nema na sto da se nadevaat so Spanija,,slusaj mi go zborot,ako se sretnat tie dve ekipi,Germanija ke go parkira avtobusot i ke ceka na kontri samo.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ne mi se veruva da ja namestat Hrvatska - Spain, od prosta prichina shto ova e Euro 2012, a ne italijanska liga. Inache, ne ochekuvam tolku lesno Shpancive da pominat so Hrvatska, ochekuvam slicnen mec ko Italija - Spanija... Za irska... pa sho da kazeme, so Grchka se najslabi reprezentacii na turnirov... Ali ... publikata.. fanovite... pasijata...goleminata... #1

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ne mi se veruva da ja namestat Hrvatska - Spain, od prosta prichina shto ova e Euro 2012, a ne italijanska liga. Inache, ne ochekuvam tolku lesno Shpancive da pominat so Hrvatska, ochekuvam slicnen mec ko Italija - Spanija... Za irska... pa sho da kazeme, so Grchka se najslabi reprezentacii na turnirov... Ali ... publikata.. fanovite... pasijata...goleminata... #1
Болдираното нема никаква врска, на Европското 2004, Данска - Шведска си направија 2-2 и со тоа направија Италија да испадне. Тогаш беше премногу очигледно. Само што тука не верувам да има местенки, пошо Шпанија и Хрватска не се нешто поврзани за разлика од Данска-Шведска кои се соседи и нормално е да си се договорат.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Неможе да биде исто затоа што Шпанија на резултат од 1-0 ќе оди и ќе ги сјебе до крај, а не како овие жабарскиве гниди, сакаа да се бранат цело полувреме, затоа и не сакам. Ама јбг среќата може да ги служи во групиве понатаму ќе го јадат стапот...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Болдираното нема никаква врска, на Европското 2004, Данска - Шведска си направија 2-2 и со тоа направија Италија да испадне. Тогаш беше премногу очигледно. Само што тука не верувам да има местенки, пошо Шпанија и Хрватска не се нешто поврзани за разлика од Данска-Шведска кои се соседи и нормално е да си се договорат.
Nema da zavrshi 2-2 u nikoj sluchaj.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Nema da zavrshi 2-2 u nikoj sluchaj.
Па и јас мислам така во овој случај, не верувам дека 2-2 ќе заврши, само сакав да ти посочам пример за напишаното “ова е Еуро 2012, не италијанска лига“. И на европските/светските првенства си има калкулации и договарања, не се паднати од Марс.:)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
O bee covek,pa na Italija bez klasicen napagac im dadoa gol...Germanija ako ne ja dobie bitkata vo sredinata(a nema sansi) tie nema na sto da se nadevaat so Spanija,,slusaj mi go zborot,ako se sretnat tie dve ekipi,Germanija ke go parkira avtobusot i ke ceka na kontri samo.
А од Шпанија Торес ќе му збрцна 15 гола на Нојер така?

Тоа дека нема шанси да му парираат, не ми го кажувај тука, спукај 30.000 евра чим си толку сигурен во кажување на овие "гачки". Ти реков, на хартија секогаш е едно, али во реалноста не испаѓа баш секогаш така. Сигурно за тебе немало шанси и Грција во 2004та да освои, па ете што се случи.

Затоа ти викам, да кажеш дека Германија ТЕШКО би се изборила со средниот ред на Шпанија, океј, ама да тврдиш дека АПСОЛУТНО НЕМА НИКАКВИ ШАНСИ, тоа е друга работа...

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
а со класичен напаѓач(кога влезе торес) неможеа да им дадат гол.... е тоа да видиш

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
а со класичен напаѓач(кога влезе торес) неможеа да им дадат гол.... е тоа да видиш
Со напаѓач играа 15 минути само и одма се гледаше дека Италија е зрела да падне.Да играа 90 со напаѓач јако ќе го наебеше Италија.

Иначе а што ако стварно поштено изиграат и 2-2 заврши Шпанија- Хрватска ?

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
А од Шпанија Торес ќе му збрцна 15 гола на Нојер така?

Тоа дека нема шанси да му парираат, не ми го кажувај тука, спукај 30.000 евра чим си толку сигурен во кажување на овие "гачки". Ти реков, на хартија секогаш е едно, али во реалноста не испаѓа баш секогаш така. Сигурно за тебе немало шанси и Грција во 2004та да освои, па ете што се случи.

Затоа ти викам, да кажеш дека Германија ТЕШКО би се изборила со средниот ред на Шпанија, океј, ама да тврдиш дека АПСОЛУТНО НЕМА НИКАКВИ ШАНСИ, тоа е друга работа...
Mac se gleda deka kladilnicite te unistile definitivno cim spomnuvas vakvi sumi na pari,,a uspat kazano lepi...imam staveno 800 evra na Spanija protiv Germanija 2010,a ako sakas mozeme licno da se opkladime jas i ti vo slucaj da se padnat povtorno pa da vidime do kaj ti drzi gzot.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 12:30 ---
Torres vleze vo 75 minuta za tvoja informacija koga veke Italijanite veke bea zadovolni i so bod,i sto on mozese za 15 minuti da napravi.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Na pamet ne se zbori koga imas svetski i evropski prvak vo prasanje,koga so site protivnici imaat bar 60-70% posed na topka..koga imas edna Barcelona koja go vodi tempoto na igrata vo sredinata.

A ti ne mesaj sega babi i zabi so Barcelona za vreme koga traese sezonata...Villa cela sezona out,Abidal pola sezona,Affelay isto taka....stavaa deca od La Masia da gi popolnuvaat nivnite mesta i pak stignale do polufinale...bevte li site za Germanija 2010 otkako ja unistija Anglija i Argentina site se zaletavte na nea deka i na Spanija ke im go napravi istoto,,i sto se sluci se sekavas....Germanija bukvalno se posra od Spanija taka da mladicu,toa se neosporlivi fakti deka Germanija seuste ne e dorasnata za edna Spanija.
Plus ne zaboravaj deka Germanija e kompletna,a vo Spanija falat Villa i Puyol.
болдот... :pos:

Остајте го веќе поседот на топка на страна. У 2010 јас бев првиот што пиша дека Германија нема шанси со Шпанија, иако беше во залет, иако Шпанија играше млитаво во групата, таа Шпанија беше тогаш супер-доминантна со тој стил.

Но ништо не трае вечно, така и тој стил, сега и „поусовршен“, дури ни шпиц не користат :icon_lol:, го научија другите и полесно е да се спротиставиш.

Тоа што Виља и Пујол се повредени, има влијание но не е многу значајно. За Виља имаат замени, Торес ете го се врати у форма, Љоренте греота е што седи на клупа. Плус сега имаат класа играч и во Давид Силва кој може да игра како полушпиц нешто што и Виља играше во поголемиот дел од неговата кариера.

Шпанија има добри замени за сите места освен за бековите. Таму се сега најслаби. Од една страна Арбелоа кој немаше блескава сезона, од друга премногу импресионираниот Жорди...

Наспроти нив, децата од Германија пораснаа, 90% е истиот состав но сега многу подобро воигран и компактен, и веќе со две рутинирани победи зад нив врз Португалија и Холандија.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Torres vleze vo 75 minuta za tvoja informacija koga veke Italijanite veke bea zadovolni i so bod,i sto on mozese za 15 minuti da napravi.
Па на Ди Натале му беше доволна минута на теренот за да ги пробие Шпанците, па не гледам зошто на Торес би му дале 90 минути за да се докаже дека може да и даде гол на Италија. Мое мислење е два меча да му дадеа, не му даваше гол на Буфон.

Kajgana Shop

На врв Bottom