Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Нема да е бод доволен. Италија ќе ја тепа Ирска со 3 разлика. А и онака нема шанси Шпанците да одат на случајност, ако тепаат вечер, а ќе тепаат, пак ќе им биде потребна победа во 3тата утакмица за да си осигураат прво место во група, така да.. :)
Со овој напад мало морген да тепаат со 3 гола.....додека не се свести дека треба да почне со Ди Натале џабе е се.
Само му одговорив на постот каде што напиша дека Италија никогаш нема да ја победи Хрватска. Тоа ти е исто како во ракометот што си ја пегламе Полска кога и да стигнеме ама што фајде кога ние славиме 5 место а тие имаат 4 медали од големите натпреварувања. Мислиш гајле им е што ги пегламе?
Гајле им е. Било па поминало тоа, јаки биле на времето земале медали....сега живи ги нема никаде.
Ако така за кој .!. се радуваш на наша победа против Полска?

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Aha...znaci za tebe 3to mesto vo Francija 98 ne pretstavuva nisto neli.
Да почнам да ги набројувам титулите на Италија? Па да видиме тогаш дали ги боли цев што не успеале досега да ја победат Хрватска.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Ептен паднаа психички италијанциве одкога примија гол,тоа ретко им се случува на големи натпревари затоа мислам тука тренерот има главна вина,грешки се случуваат како таа на Киелини али се на се тимот не успеа да реагира по примениот гол,а Италија изигра само 20 лоши минути и одма не заслужува да иде понатаму?секој си има свое мислење али нереално е да кажете дека Италија не заслужува да отиде понатаму...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Гајле им е. Било па поминало тоа, јаки биле на времето земале медали....сега живи ги нема никаде.
Ако така за кој .!. се радуваш на наша победа против Полска?
Абе не е темава за тоа ама претпоследниот пат кога ги победивме тие играа полуфинале. Едноставно некој не ти лежи ама воглавно подобар си од него за што говорат и пласманите.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Штом во 2ро коло групна фаза волку се расправате кој знае како ќе биде од 1/4 финале натаму...

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Да почнам да ги набројувам титулите на Италија? Па да видиме тогаш дали ги боли цев што не успеале досега да ја победат Хрватска.
Kaj zabega zivti se,,kaj ja sporeduvam Hrvatska so Italija jas,nego zboram opsto od neutralen aspekt deka Hrvatska ima sepak nesto osvoeno.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Само му одговорив на постот каде што напиша дека Италија никогаш нема да ја победи Хрватска. Тоа ти е исто како во ракометот што си ја пегламе Полска кога и да стигнеме ама што фајде кога ние славиме 5 место а тие имаат 4 медали од големите натпреварувања. Мислиш гајле им е што ги пегламе?
Тоа е до очекувањата,мене како хрват/македонец ме радува ова сега што го прави Хрватска сега во фудбалот или Македонија во баскетот и ракометот како што го радува италијанецот светската титула.Да бев италијанец и јас ќе сакав титули,и сега ги сакам,но знам што кој ми се можностите и што е успех за мене.
Поголеми се,помоќни,побогати,имаат 2439812358723985237562873 пати подобри услови за развивање на играчи и пак кур,Хрватска им е конкурентна.Не е подобра,но ете 20 години не можат да ја тепаат.
4 милиони народ наспроти 50 милиони.......да се раѓаат по 10 таленти на секои 100 луѓе чисто од таа гледна точка Хрватска не би ни требала да помислува на вакви нешта.Арно ама ете ја 7 големи натпреварувања во последните 17 години,едно 3 место и 2 четвртфиналиња и секој пат машка игра и надеж за пласман понатаму до последните секунди.Јас на секој од тие резултати се имам израдувано како итаљанецот на 2006.За мене тоа што успева една мала земја да го прави ми е како земање на титула.

Што е најтрагично да го тргнеме фудбалот на страна, Хрватска во другите екипни спортови е подобра од Италија(ракомет,кошарка,ватерполо).Па и има и неколку души во атлетика подобри од италијаните,подобри се и во тенис,Костелиќи во скијања се институција......
Успех е што дури и во вакви муабети џуџе како Хрватска се споредува со гигант како Италија во скоро секој спорт.

На крајот од краиштата зашто не би земала Хрватска титула...... ете ја Грција во 2004 со никаков состав зема титула.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
He is back :vozbud: , ама му го заши.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па фала Богу, друго е кога имаш напаѓач во тимот.

P

PewDiePie

Гостин
Добро па на Дан не му требаа 5 минути да стане после клизачот. :icon_lol:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Тоа е до очекувањата,мене како хрват/македонец ме радува ова сега што го прави Хрватска сега во фудбалот или Македонија во баскетот и ракометот како што го радува италијанецот светската титула.Да бев италијанец и јас ќе сакав титули,и сега ги сакам,но знам што кој ми се можностите и што е успех за мене.
Поголеми се,помоќни,побогати,имаат 2439812358723985237562873 пати подобри услови за развивање на играчи и пак кур,Хрватска им е конкурентна.Не е подобра,но ете 20 години не можат да ја тепаат.
4 милиони народ наспроти 50 милиони.......да се раѓаат по 10 таленти на секои 100 луѓе чисто од таа гледна точка Хрватска не би ни требала да помислува на вакви нешта.Арно ама ете ја 7 големи натпреварувања во последните 17 години,едно 3 место и 2 четвртфиналиња и секој пат машка игра и надеж за пласман понатаму до последните секунди.Јас на секој од тие резултати се имам израдувано како итаљанецот на 2006.За мене тоа што успева една мала земја да го прави ми е како земање на титула.

Што е најтрагично да го тргнеме фудбалот на страна, Хрватска во другите екипни спортови е подобра од Италија(ракомет,кошарка,ватерполо).Па и има и неколку души во атлетика подобри од италијаните,подобри се и во тенис,Костелиќи во скијања се институција......
Успех е што дури и во вакви муабети џуџе како Хрватска се споредува со гигант како Италија во скоро секој спорт.

На крајот од краиштата зашто не би земала Хрватска титула...... ете ја Грција во 2004 со никаков состав зема титула.
Неможеш така да гледаш, 50 милиони, 4 милиони. Па еве ја Кина, милијарда и кусур се па дрва невидени се во фудбал. Индија исто...
Од друга страна Литванија во кошарката се силни а е мала земја. Плус иако Италија моментално е послаба од Хрватска во кошарка, сепак има титула од ЕП. Не дека тоа ми е битно, јас Италија ја поддржувам само во фудбал ама чисто да спомнам.

Kajgana Shop

На врв Bottom